Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kadınlığın 21 Hikayesi

Kategori: Edebiyat Yazar: Kolektif Yayınevi: Metis Yayınları

Kadınlığın 21 Hikayesi

  • Yayın Tarihi: 23.03.2015
  • ISBN: 9789753424776
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 280
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Kadınların çocukluklarından yaşlılıklarına ömürleri boyunca içinde yer aldıkları çeşitli durumları gösteren öyküler bunlar; yaşam boyu verdikleri var olma savaşı; anne, eş, kız çocuğu, sevgili, metres olarak sürekli kendilerini bir erkek üzerinden tarif etmenin ağır, uzun yolu; bu uğurda onları çoğu kez karşı karşıya getiren ilişkilerin eşitsiz aritmetiği?
Durumların bir aradalıklarından, öykülerin art arda dizilişlerinden bir üst cümle kurmak istedim. Dönüp tek tek hikayeleri, durumları yeniden gözden geçirmemizi sağlayacak olan bir üst cümle? Edebiyatın asıl gücünün burada saklı olduğunu düşünüyorum. Akıp gideni durup görmemizi sağlayacak olan bir atmosfer yaratmak, bir dünya kurmak. Öğrenmiş gözlerle bize hayatı yeniden iade etmek. Yazdıklarım bir yana okuduklarımı okurla paylaşma isteğim de bu yüzden...
Yazarlar
Roald Dahl - Margaret Atwood - Flannery O'Connor - Judith Hermann - Jean Rhys - Katherine Mansfield - Dorothy Parker - Tama Janowitz - Doris Dörrie - Hanif Kureishi - Charles Bukowski - I. Bachmann - Italo Calvino - V. S. Pritchett - Marta Lynch - Vasco Pratolini - G. G. Marquez - D. Lessing - Alice Walker - Jhumpa Lahiri - Elsa Morante
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kadınlığın 21 Hikayesi PDF 11.62 MB İndir
Kadınlığın 21 Hikayesi EPUB 12.99 MB İndir
Kadınlığın 21 Hikayesi MOBI 10.25 MB İndir
Kadınlığın 21 Hikayesi ODF 10.94 MB İndir
Kadınlığın 21 Hikayesi DJVU 13.67 MB İndir
Kadınlığın 21 Hikayesi RAR 8.89 MB İndir
Kadınlığın 21 Hikayesi ZIP 8.20 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kadınlığın 21 Hikayesi PDF 11.62 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


farklı hikayelerdi özellikle elsa morante çok iyidi


Hikaye sevenler için mükemmel bir derleme. Özellikle Bukowsky’nin hikayesi çok güzeldi…


Farklı yazarların farklı hikayeleri genel itibarı ile çok sıkıcı pek özelliği olmayan hikayeler…


Farklı kişilerin kaleminden farklı kadınların hikayeleri.. Hepsi de kısa zamanda arkadaşınız olabilen kadınlar, hikaye okumayı sevmeyen benim için bile güzel bir kitap, tavsiye edilir.


Murathan Mungan, farklı toplumların, farklı zamanların kadınlarını anlatan; kadınların küçük yaşlardan yaşlılığa dek geçirdiği dönemlerin acılarını aktaran öyküler.Bu öykülerde kendi varlığının farkında olmayan kadınların varlıklarını bir erkeğe bağlı olarak sürdürmeleri verilir. Kocamerkezli kadınlardır bunlar.Bazı öykülerde ise kent merkezlerinde kendi başına yaşayabilme mücadelesi verip de bu mücadelede zaman zaman yorgun düşen, toplumsal normlara uyma isteğinin galip geldiği ve evlenip bir kocaya hizmete yönelen kadınlar var.Bu olmasa arada kalmışlığın sonu intihardır.( Kasabanın En Güzel Kızı)Erkeğe bağımlılığı reddedip çalışma yaşamına katılan kadın ise toplum için bir işgücüdür. Ucuz ve savunmasız bir işgücü.Bir de “öteki” olan kadınlar anlatılıyor. Onlardan söz edildiğinde akla cinsellik geliyor. Yazık ki ülkemizde de bir dönem benzer bir yüz karası yaşandı. Rusya’dan, Ukrayna’dan gelen her kadına “Nataşa” dendi. Bir seks objesi.Düşünen, çağdaş toplum kadına değer verir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*