Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Osmanlı Minyatür Sanatı

Kategori: Sanat Yazar: Banu Mahir Yayınevi: Kabalcı Yayınları

Osmanlı Minyatür Sanatı

  • Yayın Tarihi: 05.08.2020
  • ISBN: 9786055272067
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 296
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 16 x 24 cm
Tanıtım Bülteni
İslam dininde getirilen resim yasağıyla birlikte gelişmeye başlayan kitap sanatında ayrıcalıklı bir yere sahip olan Osmanlı minyatürleri, geliştirdikleri gerçekçi yaklaşım sayesinde tarih, sosyoloji, kültür tarihi alanlarında yapılan araştırmalar için çok değerli görsel belgeler olmalarının yanı sıra Cumhuriyet sonrası Türk resmine de esin kaynağı olmuştur.Klasik İslam minyatürü üslubu üstünden kurulan Selçukluların ve Türkmen hanedanlarının etkilerinin yanı sıra İstanbul'un alınmasının ardından Batı kültürüne açılarak büyük bir evrim geçiren Osmanlı minyatürü üzerine yapılan araştırmaların geçmişi ne yazık ki yalnızca yüzyıl öncesine inmekte; bu araştırmalar sonucunda Osmanlı minyatürlerinin çok da kalıplara bağlı kalmadığı, yepyeni kurgu ve türleriyle İslam kitap sanatından ayrılarak Sinan Bey'den Kapıdağlı Konstantin'e, Levni'den Matrakçı Nasuh'a kadar usta nakkaşlarıyla kendine özgü bir kimliğe kavuştuğu anlaşılmaktadır.Osmanlı minyatürünün tarihsel süreç içinde şekillenişi,minyatürlü eserlerin türleri, ikonografyası ve bu incelikli sanata yön veren önemli sanatçıların tanıtılması amaçlanıp zengin minyatür örnekleriyle desteklenen Osmanlı Minyatür Sanatı'nın, yedi yüzyılı aşkın hüküm süren Osmanlı hanedanının ihtişamlı hayatının yazma yapraklarına akıtılan yüzünü görmek isteyen genç sanat tarihçileri ve herkes için iyi bir kaynak olacağı şüphesizdir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Osmanlı Minyatür Sanatı PDF 12.29 MB İndir
Osmanlı Minyatür Sanatı EPUB 13.73 MB İndir
Osmanlı Minyatür Sanatı MOBI 10.84 MB İndir
Osmanlı Minyatür Sanatı ODF 11.56 MB İndir
Osmanlı Minyatür Sanatı DJVU 14.45 MB İndir
Osmanlı Minyatür Sanatı RAR 9.39 MB İndir
Osmanlı Minyatür Sanatı ZIP 8.67 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Osmanlı Minyatür Sanatı PDF 12.29 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Final ödevim için aldığım bir kaynak. Minyatür sanatıyla ilgili bulabileceğiniz bütün bilgileri barındırıyor. Biraz daha fazla minyatür sanatı örneği olsaydı mutlu olurduk.


Minayatür alanında derli toplu katalog bilgileri aramak isteyen herkese öneririm. Çok düzgün bir şekilde bu alanda neredeyse bulabileceğiniz tüm bilgileri kitaba toplamış. Kaynakçaları da çok sağlam.


Osmanlı minyatür sanatlarına dair derli toplu bilgi sunan güzel bir kitap…


Minyatür sanatını daha çok teorik olarak ele alan bir kitap. Sanat tarihi severler ve bu konuya ilgili olanlar için güzel bir kaynak. Kitabın sonunda minyatür örnekleri de mevcut.


Anlatımı ve baskı kalitesi gayet iyi, 70-80 adet minyatür örneği mevcut.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*