Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Devrimin Üç Kadını

Kategori: Tarih Yazar: Ayten Aygen Yayınevi: Destek Yayınları

Devrimin Üç Kadını

Tanıtım Bülteni
Genç Cumhuriyetin başkenti Ankara’da, devrime inanmış üç idealist kadın…Latife, Mevhibe ve Müveddet…1920 lerin bozkırında; çağdaşlığın, laikliğin, devrimciliğin meşalesi oldular…Siyasi çalkantıların ortasında, yepyeni bir devletin kuruluş sancıları içinde birbirine güç veren bir dostluğu ördüler…“Devrimin Üç Kadını” oldular.Atatürk’ün eşi Latife, İsmet Paşa’nın eşi Mevhibe ve Kazım Özalp Paşa’nın eşi Müveddet hanımların, acılar, zorluklar ve ihanetle örülü yılların içinde mücadele, devrim ve de aşkla dolu yaşamları…Cumhuriyet’e kanat geren “fikri hür, irfanı hür” bir kuşağın temsilcisi Ayten Aygen’dir. Bugün seksen küsur yaşında hâlâ araştırıyor, hâlâ yazıyor.Kaldırın başınızı bakın.Nerede Cumhuriyet’e destek toplantısı, mitingi varsa o kuşak orada.Nerede Cumhuriyet değerlerini yükseltecek bir çalışma varsa o kuşak onun içinde.Onlar yılmıyor, usanmıyor, yorulmuyor...Onlar hepimizden daha genç...Onlar hepimizden daha cesur...Ve onlar hepimizden daha devrimci.. İyi ki varsınız Ayten Aygen...
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Devrimin Üç Kadını PDF 6.23 MB İndir
Devrimin Üç Kadını EPUB 6.96 MB İndir
Devrimin Üç Kadını MOBI 5.49 MB İndir
Devrimin Üç Kadını ODF 5.86 MB İndir
Devrimin Üç Kadını DJVU 7.32 MB İndir
Devrimin Üç Kadını RAR 4.76 MB İndir
Devrimin Üç Kadını ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Devrimin Üç Kadını PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Konseptin gelişitirilmesi ve güncellenmesi daha güzel olur…


Tema güzel ama yeni araştırma olmadığından ilgili kişilerin renkli yaşamları daha güzel anlatılabilrdi


Farklı bir bakış. Devrimin üç liderinin yaşamlarının arka planını, ev yaşamlarını eşlerinin yaşamı penceresinden, ama dönemin önemli olayları ile anlatan güzel bir kitap. Bilimsel bir anlatımdan çok, roman tadında ve kadın gözüyle anlatım daha güçlü… Öneririm.


Anlatımının yoruculuğuna ve tekdüzeliğine rağmen ele aldığı konu ve kişiler hatrına okunabilir bir kitap. Türk kadınının yalnızca cumhuriyet öncesinde değil sonrasında da insanüstü fedakarlıkların ecesi olduğunun kanıtıdır. İyi okumalar..!


epeyce bir hayal kırıklığı yaşadım.konu ve kişiler ilgi çekici ama anlatım kötü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*