Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sinekli Bakkal

Kategori: Edebiyat Yazar: Halide Edib Adıvar Yayınevi: özgür Yayınları

Sinekli Bakkal

  • Yayın Tarihi: 30.05.1999
  • ISBN: 9789754471144
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 458
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 12.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
"Sinekli Bakkal, kuşaktan kuşağa, bütün romanseverleri adeta büyülemiş bir romandır. Bu eserde romancı, bir yaşam boyu ödeştiği Doğu-Batı sorununa, kültürün sanatın eşliğinde sentezci yordamlar aranır."Fonda, II. Abdülhamid dönemi ve imparatorluk başkenti İstanbul. Bir İstanbul sokağı ki, bugün yerinde yeller esiyor. "Bir genç kız, Rabia. Bir müzisyen, Peregreni. Bir Mevlevi dedesi, Vehbi Dede. Alaturka ve alafranga musiki...Bunlar hepsi el ele verince, istibdada bile karşı çıkış yolu bulunamaz mı?!"İddiasını bugün de bütün inceliğiyle koruyan bir roman..." Selim İleri
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sinekli Bakkal PDF 19.01 MB İndir
Sinekli Bakkal EPUB 21.25 MB İndir
Sinekli Bakkal MOBI 16.77 MB İndir
Sinekli Bakkal ODF 17.89 MB İndir
Sinekli Bakkal DJVU 22.36 MB İndir
Sinekli Bakkal RAR 14.54 MB İndir
Sinekli Bakkal ZIP 13.42 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Kitabı okurken bir anlamını bilmediğiniz kelimeye bir de onun anlamına bakmak belli bir süre sonra sıkıcı bir hale gelebiliyor, bazen öyle cümleler çıkıyor ki karşımıza neredeyse tamamı eski Türkçe, o zaman sadece anlamlara bakmak yeterli olmuyor aynı zamandada çeviri yapmak zorunda kalıyorsunuz. Kitap ise tek kelimeyle ‘mükemmel’ sizi bulunduğunuz ortamdan alıyor ve eski bir İstanbul sokağının içine sokuyor adeta…


Sinekli bakkal Halide Edip Adıvar tarafından yazılan muhteşem, mükemmel ötesi bir Türk romanı. Modası geçmeyen her daim aynı tazelikte. Bu kitabı okumayanların çok şey kaçırdığını söyleyebilirim.


Edebiyatımızın baş eserlerinden biri.


Lise ders müfredatında olan kitaplardan birisi Halid’e edip adıvarın ele aldığı güzel sade bir dille Türk halkını içten üslubuyla anlatmış içimizden olan bir yazardır herkesin okuyacağı anlamakta zorlanabilirler.Kütüphane de yer alması gereken kitap. Herkesin okuyacağı bir kitapdır.


Bir kadın hafız düşünün ki çok küçük yaşta hafız olmuş, imam dedesinin cehennem, azab dolu ayetleriyle beyni doldurulmuş, annesinden sevgi görmemiş, soytarı babasından uzak büyümüş, hep baskı ve korku içerisinde… Yine aynı hafızı, insan içinde, bir elinde tef, oynak şarkılar çalar, söylerken düşünün bir de… O tutucu, mutaassıp insanı ikinci haliyle tasavvur etmekte çok zorlanırken bir de aynı insanın bir dinsize hem de kiliseden çıkmış bir dinsize aşık olmasını kabul etmek daha da zor oldu. Ama Sinekli Bakkal’ı okumaya devam ettikçe anlıyorsunuz ki bu kitap bir kültür sentezi. Hem de çok keyifli bir sentez. Peregrini, cüce Rakım, Jön Türk Hilmi, Hafız Rabia, Zaptiye Nazırı Selim Paşa, Kız Tevfik, Çerkez Kanarya, Mevlevi Dede ve daha bir sürüsü… Kitabın dilinden korkmayın, özümsemeye çalışın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*