Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Zekat Politikası  Ekonomi-Politik Yaklaşım

Kategori: İslam Yazar: Melih Turan Yayınevi: Mevsimler Kitap

Zekat Politikası Ekonomi-Politik Yaklaşım

Tanıtım Bülteni
Elinizdeki eser zekât konusuyla ilgilenenler için hemen hemen bütün kaynakları değerlendiren bir özelliğe sahiptir.  Kitapta genel bilgiler yanında “Günümüzdeki Zekât Uygulamaları”, “Türkiye'de Zekât Potansiyelinin Yeniden Tespiti”, “Zekât Potansiyelinin Türkiye'nin Merkezi Bütçe ve Vergi Gelirleri ile Karşılaştırılması” konularında yeni bilgiler yer almaktadır.  "Kur'an-ı Kerim'de Geçen Zekât Ayetleri ve Mealleri" bölümü ise temel referansları göstermektedir. Melih Turan'ın bu telifi özellikle Ek'te verdiği bilgilerle orijinal bir eser olma niteliği kazanmaktadır. Araştırmaya dayanan yeni çalışmalar beklediğimiz Melih Turan'ın bu kitabı İslam İktisadı ile ilgilenenler için bir el kitabı olma özelliği taşımaktadır.  Kendisini bu güzel emeği için tebrik eder, araştırmalarının devam edeceğine dair olan inancımızı tekrarlarız.Prof. Dr. Ahmet Tabakoğlu
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Zekat Politikası Ekonomi-Politik Yaklaşım Satın Al
Kitapyurdu Zekat Politikası Ekonomi-Politik Yaklaşım Satın Al
D&R Zekat Politikası Ekonomi-Politik Yaklaşım Satın Al
Idefix Zekat Politikası Ekonomi-Politik Yaklaşım Satın Al
BKM Kitap Zekat Politikası Ekonomi-Politik Yaklaşım Satın Al
Hepsiburada Zekat Politikası Ekonomi-Politik Yaklaşım Satın Al
Nadir Kitap Zekat Politikası Ekonomi-Politik Yaklaşım Satın Al
N11 Zekat Politikası Ekonomi-Politik Yaklaşım Satın Al
Amazon Türkiye Zekat Politikası Ekonomi-Politik Yaklaşım Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Zekat Politikası Ekonomi-Politik Yaklaşım PDF 6.23 MB İndir
Zekat Politikası Ekonomi-Politik Yaklaşım EPUB 6.96 MB İndir
Zekat Politikası Ekonomi-Politik Yaklaşım MOBI 5.49 MB İndir
Zekat Politikası Ekonomi-Politik Yaklaşım ODF 5.86 MB İndir
Zekat Politikası Ekonomi-Politik Yaklaşım DJVU 7.32 MB İndir
Zekat Politikası Ekonomi-Politik Yaklaşım RAR 4.76 MB İndir
Zekat Politikası Ekonomi-Politik Yaklaşım ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Zekat Politikası Ekonomi-Politik Yaklaşım PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


konuyla ilginiz olmayıp, alanınıza girmese de zekatın sosyo-kültürel önemini, gerekliliğini, neden İslamın en önemli 3. rüknü olduğunu hem verilerle sıkmadan, hem de hulefai raşidin dönemimden başlayıp günümüze kadar akıcı, anlaşılır ve deri toplu bir biçimde anlatan çok hoş bir kitap. tavsiye ederim


Zekât kurumsallaşmasi, ihya edici rolünün tekrar kazandırılması konusu araştırırken denk geldim. Geçmiş ve günümüzdeki uygulamalardan, zekâtın ekonomik boyutundan, konuya dair ayetlere kadar incelenmiş derli toplu bi eser.


kitap dört bölüm ve bir sonuç bölümünden oluşmakta. ilk bölümde islam iktisadı hakkında genel bilgiler verilmekte. ikinci bölümde zekat kavramı genel olarak anlatılmakta ve iktisadi yönü üzerinde durulmakta.üçüncü bölümde zekat uygulamaları bölümü var. peygamberimiz, dört halife, emeviler ve abbasiler dönemindeki zekat uygulamaları ile günümüz islam devletlerindeki zekat uygulamalarından bahsedilmekte. dördüncü bölümde ise zekat politikası adlı konu başlığı var.
yazar kısa, öz ve titiz bir şekilde eseri için gayret etmiş. zekatın iktisadi yönü hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için güzel bir kaynak. sonuç olarak yazar, zekatın kurumsallaşması ve devletin gözetimi altında olması gerektiği yönünde durmuştur.


Zekatın devlet ile olan ilişkisini irdeleyen kapsamlı bir eser. Zekat kavramını derinlemesine ele alması, tarihi ve güncel uygulamaları incelemesi açısından çok güzel bir kaynak. Bu konuya ilgi duyan herkes okumalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*