Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Doğunun Altı Kapısı

Kategori: Kültür Yazar: Mustafa Nadir Önay Yayınevi: Kaknüs Yayınları

Doğunun Altı Kapısı

  • Yayın Tarihi: 03.05.2001
  • ISBN: 9799756963509
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 180
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 14 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Bin yıllık bir geziEskiden kalesi olan şehirler dışarıya kapılarla açılır, kapılarla kapanırdı.Bugün de kalesi ayakta olan şehirlerde bu kapılar adlarıyla yaşamaktadır.Hatta surlardan geriye biz iz kalmamış olsa bile adları durmaktadır. Van'daTebriz kapı, Diyarbakır'da Mardin Kapı, Urfa'da Harran Kapı....Bazı şehirler zamanın acımasız tahribatı karşısında tutunamamış. Ya kimsesiz birer harabeye dönüşmüş ya da gittikçe küçülmüşler. Bazıları da var ki surlara sığmamış gittikçe büyümüşler. Diyarbakır,Van, Mardin, Şanlıurfa buşehirlerdendir. Şuayp Şehri, Soğmatar, Harran ya harap olmuş ya küçülmüşler.Hoşap gibi sadece yoldan geçenleri selamlamakla yetinenleri de var.Anadolu'ya Malazgirt'ten girdiğimiz söylenir hep. Bu bir yönüyle doğrudurda, Alparslan'ın Malazgirt'e Suriye, Diyarbakır taraflarından geldiğinihatırlamayız. Sadece Van Gölü ile Ağrı Dağı arasından değil, GüneydoğuAnadolu'nun Kale Kapıları'ndan da girmişiz.Bin yıldır, dağına taşına ad vererek; efsaneler, hikayeler, şiirler,türküler söylediğimiz; geleneklerle sürdürdüğümüz, yenileyerek yaşattığımız;kaleler, kapılar, sokaklar, evler yaptığımız topraklarda 80'li yıllarınsonundan başlayarak belgesel filmler için çıktığımız gezilerde, bütün bubirikimlere okuyarak, görerek ve dinleyerek şahitlik ettik.Gördük ki, bu topraklarda yaşayan insanları anlamak için önce bu kapılardangirerek işe başlamak lazım. Yoksa, Kerem ve Aslı, Süphan, Ağrı ve Karacadağ,Kevgir ve Keven, Selçuklu ve Artuklu; Mardin'de Kasımiye, Şanlıurfa'daBalıklıgöl, Diyarbakır'da Ulu Cami, Doğubeyazıt'ta İshak Paşa olmadan herşey eksik kalır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Doğunun Altı Kapısı PDF 7.47 MB İndir
Doğunun Altı Kapısı EPUB 8.35 MB İndir
Doğunun Altı Kapısı MOBI 6.59 MB İndir
Doğunun Altı Kapısı ODF 7.03 MB İndir
Doğunun Altı Kapısı DJVU 8.79 MB İndir
Doğunun Altı Kapısı RAR 5.71 MB İndir
Doğunun Altı Kapısı ZIP 5.27 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Doğu kütürünü ve tarihini merak edenler için süper bir fırsat bu eseri okuduktan sonra doğuyu görme istedğiniz dahada yükselecek ve kapıyı gördüğünüzden ben burayı sanki daha önce biliyordum diyeceksiniz…kaçırmayın bu kitabıakıcı ve dili kolay türkçe ile yazılmış


Mustafa Nadir Önay bu kitabıyla bizleri Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bir kültür gezintisine çıkarıyor. Tarihi yerleri ve tarihi şehirleri anlatırken, okuyucuyu da adeta oralara götürüyor. Okuyunca, bilmediğimiz ne çok kültürel değerlerimiz olduğunu göreceksiniz.


Kitabı okurken sanki anlatılan yerlerde dolaşırmışcasına bir hisse kapılıyorsunuz.Anlatımı çok güzel.Günümüze kadar gelen kalelerden,şehirlerden ve bu şehirlerde kültürümüzü ve yok olmaya yüz tutmuş meslekleri okurken etkilenmemek kolay değil.Zevkle okunacak bir belgesel kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*