Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Tahsin Yücel Kitabı / Görünmez Adam

Kategori: Edebiyat Yayınevi: Türkiye Iş Bankası Kültür Yayınları

Tahsin Yücel Kitabı / Görünmez Adam

  • Derleyici: Kaan Özkan
  • Yayın Tarihi: 08.05.2001
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 357
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
  • Diger Ozellik: 30 sf. Resimli
Tanıtım Bülteni
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'nın "nehir söyleşi" kitaplarının ikinci durağında bir "görünmez" adam var: Tahsin Yücel. Tahsin Yücel bu kitapta tıpkı bir anlatının izini sürer gibi bu kez, yazın'ın kılavuzluğunda kendi yaşamının izini sürüyor. Her türlü yerleşik yargıyı sorgulayarak, bir yapıta nasıl yaklaşmamız gerektiğinden yazma serüvenine; övünelesi "suç ortaklıkları"ndan bugüne değin kararlı bir biçimde savunageldiği dil devrimine; güncel politikaya; söylem biçimlerine ve "salaklık"a ilişkin yüzlerce soruyu ayrıntısıyla yanıtlıyor. Bunu yaparken de okurla elli yıllık bir zaman diliminin tanıklığını paylaşıyor. Görünen o ki, bazen "yaşadıkları yazdıklarını", bazen de "yazdıkları yaşadıklarını" belirlemiş bir yazarla karşı karşıyayız...
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Tahsin Yücel Kitabı / Görünmez Adam Satın Al
Kitapyurdu Tahsin Yücel Kitabı / Görünmez Adam Satın Al
D&R Tahsin Yücel Kitabı / Görünmez Adam Satın Al
Idefix Tahsin Yücel Kitabı / Görünmez Adam Satın Al
BKM Kitap Tahsin Yücel Kitabı / Görünmez Adam Satın Al
Hepsiburada Tahsin Yücel Kitabı / Görünmez Adam Satın Al
Nadir Kitap Tahsin Yücel Kitabı / Görünmez Adam Satın Al
N11 Tahsin Yücel Kitabı / Görünmez Adam Satın Al
Amazon Türkiye Tahsin Yücel Kitabı / Görünmez Adam Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Tahsin Yücel Kitabı / Görünmez Adam PDF 14.82 MB İndir
Tahsin Yücel Kitabı / Görünmez Adam EPUB 16.56 MB İndir
Tahsin Yücel Kitabı / Görünmez Adam MOBI 13.07 MB İndir
Tahsin Yücel Kitabı / Görünmez Adam ODF 13.95 MB İndir
Tahsin Yücel Kitabı / Görünmez Adam DJVU 17.43 MB İndir
Tahsin Yücel Kitabı / Görünmez Adam RAR 11.33 MB İndir
Tahsin Yücel Kitabı / Görünmez Adam ZIP 10.46 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Tahsin Yücel”in hayat hikayesini anlatan bu kitap usta yazarın nereden nereye geldiğini özetleyen ve okuyana sağlam bilgiler ve umut veren bir eser. Kitabı okurken özellikle Tahsin Yücel’in çalışkanlığına hayran kaldım ve yurtdışında ses getiren çalışmalarının da olduğunu öğrendim. Tahsin Yücel tanımak adına iyi hazırlanmış güzel bir eser.


Kaan Özkan, bir yılı aşkın süredir Tahsin Yücel’le gerçekleştirdiği bu söyleşide Yücel’in bir yapıt gibi kurduğu yaşamından ve yazarlık serüveninden çeşitli kesitleri sunuyor. Bir yapıta nasıl yaklaşmamız gerektiğinden yazma serüvenine, dil devriminden güncel politikaya, söylem biçimlerine ve ‘salaklık’a ilişkin yüzlerce soruyu yanıtlayan Yücel bu kitapta her türlü yerleşik yargıyı sorguluyor. ‘Arada bir diyelim ki bir kuyrukta sıra beklerken, daha doğrusu tam sıra bana gelince insanlar ‘sende nereden çıktın beyim?’ diye sıranın dışına atmaya çalışırlar beni. Onlara başkaları da katılır. Şaşırıp kalırım. Bu yüzden kuyruğa girmeyi hiç sevmem. Görünmez niteliğimden midir nedir, benim gençliğim de, yaşlılığım da hep kuşkulu olmuştur…’ diyerek kitaba da adını veren görünmezliğinin gülümseten öyküsünü anlıtıyor.


koskoca bir çınarı kaybetmeden yakalayıp yaşadıklarını sormuşlar o da başlamış tüm fırtınaları güzellikleri baharları kışları anlatmış.bu kitap da öyle koca bir çınarın anlattıklarını yazmış keyifli mi keyifli bir kitap.biyografiden nefret edenler mutlaka okuyun


Tahsin YÜCEL ismi bende Peygamber’in Son Beş Günü romanıyla yer etmeye başladı.O ana dek,yazılarında dil devrimini bu kadar sol çizgide ele aldığı için kızıyor ve eserlerinden zevk almıyordum.O zamanki adı sadece basın olan medya canavarınca sık sık sözü edilen isimlerden olmadığından biraz sever gibiydim de.O eser çıktıktan sonradır ki YÜCEL,yücelmeye başladı gözümde.Sorgulamasını,sorgulamasını kendinden olanlara karşı yürütmesini cazibedar buldum.Nedense aklıma ihmal edilmiş bir yazar olduğu takıldı.Yolunu aydınlatan çabasıyla ona merhaba!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*