Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Suyun Rengi

Kategori: Edebiyat Yazar: James McBride Yayınevi: Epsilon Yayınevi

Suyun Rengi

  • çevirmen: Eren İnci
  • Yayın Tarihi: 10.06.2001
  • Orijinal Adi: The Color of Water
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 270
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Siyah James McBride, küçük bir çocukken, beyaz annesinin kendisinden farklı olduğunun farkındadır. kafasını karıştıran bu konuyu annesine açtığında, "Ben biraz açık tenliyim," cevabını alır. Daha sonra kendisinin başka insanlardan değişik olduğunu fark edip "Ben beyaz mıyım, yoksa siyah mı?" sorusunu sorduğunda, annesi, "Sen bir insansın," der. "Buna inan ve kendini eğit yoksa hiçbir şey olmazsın!""Siyah hiçbir şey mi? Yoksa yalnızca hiçbir şey mi?""Hiçbir şeysen ne renk olduğunun ne önemi var?"Suyun Rengi, on iki siyah çocuğunu dünyadaki önyargıları gözardı ederek, birer "insan" olarak yetiştiren ve hepsini üniversiteye göndermeyi başaran, yoksul, beyaz bir Yahudi annesinin hikayesi.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Suyun Rengi PDF 11.21 MB İndir
Suyun Rengi EPUB 12.52 MB İndir
Suyun Rengi MOBI 9.89 MB İndir
Suyun Rengi ODF 10.55 MB İndir
Suyun Rengi DJVU 13.18 MB İndir
Suyun Rengi RAR 8.57 MB İndir
Suyun Rengi ZIP 7.91 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Muhteşem bir kitap, herkesin okumasını tavsiye ederim… Sürükleyici ve etkileyici aynı zamanda düşündüren bir hayat hikayesi…


Muhteşem ve kesinlikle her kütüphanede olup okunması gereken bir kitaptır. Okurken film tadında gidiyor ve okuyalı 15 yıldan fazla olmasına rağmen hala bazı sahneleri anları zihnimde canlı bir şekilde korur yerini.


Amerikadaki ırkçılık üzerine okunabilecek en güzel otobiyografik romanlardan biridir. Irkçılık üzerine ancak bir başarılı polisiye gibi akıp gidiyor. Kesinlikle tavsiye ederim.


Yazar bir yandan kendi öyküsünü anlatırken bir yandan da annesinin öyküsünü anlatıyor.Babası tarafından tacize uğramış, aile şefkati görmemiş,siyah kocasının kaybından sonra çocukları için çok çetin bir yaşam mücadelesi vermiş.Bir yandan ırkçı saldırıları cevaplarken bir yandan da fakirlik içinde bütün çocuklarını okutmaya çalışan beyaz bir kadının öyküsü yazarın kendi öyküsünden çok daha etkileyici.Sonuç olarak bütün çocuklarının eğitimini tamamlayıp iyi bir yere gelmelerini sağlamış, gururlu bir büyükanne olarak yaşamına devam etmiştir.


insanın okuduktan sonra başka başka düşüncelere götüreceği bir kitap daha diyebilirim. Sizce suyun rengi nedir. beyazmı? gri mi? vs.vs. Küçük bir çocuğun diğer 11 kardeşinden farkı; sadece zenci olması. İnsanın önemli olan ten rengi değil, iç rengi. Teni siyah veya beyaz yada kızıl ne farkederki önemli olan içinin bembeyaz olması. Benden sonra kaç kişinin eline geçen bu kitabı herkeze tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*