Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Yengeç Yürüyüşü

Kategori: Edebiyat Yazar: Günter Grass Yayınevi: Can Yayınları

Yengeç Yürüyüşü

  • çevirmen: İlknur Özdemir
  • Yayın Tarihi: 01.07.2003
  • ISBN: 9789750703225
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 248
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 2. Hm. Kağıt
  • Boyut: 12.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
İkinci Dünya Savaşı'nın son aylarında, 30 Ocak 1945 günü, Baltık Denizi'nde tüm zamanların en büyük deniz faciası yaşandı. Sovyet ordularının önünden kaçan binlerce Doğu Prusyalı mülteciyle birlikte yaralıların ve görevlilerin tıkabasa doldurduğu Wilhelm Gusloff gemisi, eski on sekiz derece soğukta bir Sovyet denizaltısı tarafından torpillenerek battı, on bine yakın yolcudan pek azı kurtuldu. Günter Grass, bu facia üzerine yapılandırdığı son romanına, gemi torpillendikten hemen sonra bir erkek çocuğu dünyaya getiren Tulla Pokriefke'nin öyküsüyle başlıyor. Tulla'nın oğlu Paul Pokriefke, olaydan tam elli yıl sonra, bir yandan bu felaketle sıkı sıkıya bağlı olan kendi kişisel tarihini anlatırken, bir yandan da bugüne dek 'tabu' sayılan bir konuya -felaketin boyutuna ve savaş kurbanı sivil Alman halkının çektiği acılara- cesaretle el atıyor. 1936'da ve 1995'te işlenen, birbirine benzeyen iki cinayet bağlamında Naziler ve Neonaziler, Hitler iktidarı ve günümüz Almanya'sının siyasal konumu, internetten beslenen astisemitizm kadar gemiye adını veren Nazi yönetici Wilhelm Gustloff'un ve gemiyi torpilleyen Rus komutanın öyküsü de romanın dokusuna katılıyor. Günter Grass, savaş suçlusu olarak damgalanan Almanların acılar çekmiş bir ulus olduğunu vurgularken, yurdundan sürülen ve unutulan insanların yazgılarını toplumsal belleğin yüzeyine çıkarıyor. Yengeç Yürüyüşü, bir anma ve anımsatma kitabı: Savaşı ve insan olmanın bedelini.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yengeç Yürüyüşü PDF 10.29 MB İndir
Yengeç Yürüyüşü EPUB 11.50 MB İndir
Yengeç Yürüyüşü MOBI 9.08 MB İndir
Yengeç Yürüyüşü ODF 9.69 MB İndir
Yengeç Yürüyüşü DJVU 12.11 MB İndir
Yengeç Yürüyüşü RAR 7.87 MB İndir
Yengeç Yürüyüşü ZIP 7.27 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Savaş ve savaşın neden oldukları konusunda yazılmış en güzel eserlerden biri.2.Dünya Savaşı konusunda yığınla eser bulmak mümkün.Ama nadiren bize savaştaki sivillerin karşılaştıklarını,hele hele çok azı yenilmiş halkın sivillerinin öyküsünü anlatır.Günter Grass’ın akıcı üslubu ile çok güzel bir eser okuyacağınızdan emin olun…


Nobel ödüllü ünlü Alman yazarı Günter Grassın bu eserini kısa bir sürede bitirdim.Çok eskiden sanırım 83 yılında gittiğim Teneke Trampet filmininde yazarıymış aynı zamanda.Kitap yakın bir tarihte geçiyor.Kahramanın internetteki bir forumda kendi oğluyla nickname kullanarak tarihi bir olayı tartışmaları.İlerleyen bölümlerde tarihe projeksiyon tutulmuş,üç nesil olayı yaşıyanlar bir arada anlatılıyor.Kitabın sonundada dramatik bir son okuyucuları bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*