Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Raşid’in Dürbünü

Kategori: Edebiyat Yazar: Jamal Mahjoub Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

Raşid’in Dürbünü

  • çevirmen: Güven Turan
  • Yayın Tarihi: 01.04.2008
  • ISBN: 9789750806414
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 245
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Raşid için, bilinmeze, kendi coğrafyasının, İslam dünyasının ötesindeki dünyanın karanlığına bir seferdir bu. Yolculuğu gemisinin Jutland kıyılarında batışıyla sona erdiğinde, yıldızlar hakkındaki bütün bilgisine karşın, Raşid orada bir "yabancı"dır. Yüzyıllar sonra orada Raşid'in ve aradığı şeyin izini süren Hasan da aynı korkuları paylaşacaktır. Önyargı kimseyi esirgemez çünkü, neler öğrenmiş olduğumuza hiç bakmaz; yenmemiz gereken ilkel bir güdüdür.Raşid'in Dürbünü, sadece bir "tarihsel macera romanı" değil: Kültürel kimliklerimizin temelini oluşturan "bilgi"nin belli bir ırk ya da ulusa içkin olduğu önyargısıyla hesaplaşıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Raşid’in Dürbünü PDF 10.17 MB İndir
Raşid’in Dürbünü EPUB 11.36 MB İndir
Raşid’in Dürbünü MOBI 8.97 MB İndir
Raşid’in Dürbünü ODF 9.57 MB İndir
Raşid’in Dürbünü DJVU 11.96 MB İndir
Raşid’in Dürbünü RAR 7.78 MB İndir
Raşid’in Dürbünü ZIP 7.18 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Raşid’in Dürbünü PDF 10.17 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


güzel bir kitap bence. İki farklı anlatım ise bence renk getirmiş kitaba. ancak bir şeyi anlamadım (veya yazar kitabın başlığına atfen öyle bir şeyler yazdı) kitabın sonlarına doğru iki gizemli adam dürbünü getirip bırakıp gidiyorlar. alakayı ve bağlantıyı bir türlü kuramadım. Ama o dönemin bağnazlığı ve afaroz kültürü üzerine ve de batıl inançlar üzerine önemli tespitler var kitapta. bence okunabilir. hem de sıkılmadan.


Amin malouf’un romanları kadar akıcı ve zengin bir roman değil. Çok klasik unsurlar ve çift zamanlı oluşu okunmayı biraz zorlaştırıyor ama yine de piyasada büyük reklamları yapılan nlarca romandan daha okunası. Tek diyeceğim Amin maalouf romanlarındaki hareketliliği beklemeyin.


bağlantıyı bir türlü kuramadım. Ama o dönemin bağnazlığı ve afaroz kültürü üzerine ve de batıl inançlar üzerine önemli tespitler var kitapta. bence okunabilir. hem de sıkılmadan.


jamal mahcoup’un ismine ve yayınevine bakınca amin maoluf’u anımsadım. ancak bazı yerlerde sıktı. onu da bir geçmişe bir bugüne bağlanmasına bağlıyorum. fakat genel olarak okuyabileceğiniz bir kitap.


İkinci Amin Maalouf diye nitelendirilen Jamal Mahjoub ilk kitabıyla iyi bir başlangıç yapsa da Maalouf’un tahtına fiske dahi vuramaz bana göre. Raşid’in tarih yolculuğunu ortaya çıkarırken günümüzden başka bir hikayeyle paralel gidiyor kitap. Anlatımı sizi sıkabilir, bu yüzden Maalof’un akıcı anlatımını beklemeyin. Tüm bunlara rağmen tarih severler zevk alalbilir, zira hikaye ve Raşid karakteri ilgi çekici.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*