Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Mahkeme Kapısı

Kategori: Edebiyat Yazar: Sait Faik Abasıyanık Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

Mahkeme Kapısı

  • Yayın Tarihi: 14.04.2009
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 101
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 2. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
"(...) İşte, bizim kaplamaları söktüğümüz, harabeleri yıktığımız, gelinlik sandıkları parçaladığımız, marsık hasretiyle kapkara karardığımız günlerde işlenen bir cinayeti bugün mahkeme salonunda dinlerken, dışarda baharın, Postane'nin yan yollarından birinde kedi yavruları güzelliği ve sevimliliği ile oynaştığını görüyor, hemen hemen bu cinayeti bir film seyreder gibi seyre hazırlanıyordum.""Bu Senenin Meşhur Karakışı Cinayeti" adlı yazıdanKalemini yontup açtıktan sonra öpecek kadar yazıya bağlı olan Sait Faik Abasıyanık hayatı boyunca yazdı. Öykü, şiir, roman yazmadığı zamanlarda çeşitli dergilere, gazetelere yazılar yazıyordu. Bu kitapta yer alan 26 yazıyı Haber gazetesinin "Mahkemelerde" adlı sütunu için 1942'de kaleme almıştı.Mahkeme kapılarında sürüp giden dramlarda, gülünç olaylarda, sıradan davalarda yine insanı bulup çıkaran Sait Faik'in yazıları okurun damağında gerçek bir öykü lezzeti bırakıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Mahkeme Kapısı PDF 4.19 MB İndir
Mahkeme Kapısı EPUB 4.69 MB İndir
Mahkeme Kapısı MOBI 3.70 MB İndir
Mahkeme Kapısı ODF 3.95 MB İndir
Mahkeme Kapısı DJVU 4.93 MB İndir
Mahkeme Kapısı RAR 3.21 MB İndir
Mahkeme Kapısı ZIP 2.96 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Mahkeme Kapısı PDF 4.19 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Bütün eserleri gibi bu eserini de çok beğendik


Mahkeme Kapısı’nı benim gözümde güzel yapan nokta ise her zamanki gibi Abasıyanık’ın gerçekçi anlatımı ve asla kaybetmediği mizahı


Mahkeme kapılarında sürüp giden dramlarda, gülünç olaylarda, sıradan davalarda yine insanı bulup çıkaran Sait Faik’in yazıları okurun damağında gerçek bir öykü lezzeti bırakıyor.


Sait Faik’in sade ve tadına doyulmaz üslubu ile Mahkeme muhabirliği yıllarından kalma Mahkemelerde tanık oldukları anlatılıyor. En ilginci de altmış yılda mahkemelerde taraflardan başka çok fazla bir şeyin değişmemiş olması.


1942 baharındaki, birbirinden bağımsız duruşmaların yer aldığı, yer yer güldüren, kimi zaman üzen, çoğu zamansa düşündüren gözlemlerin sade bir dille anlatıldığı bu kitap, adli sistemde ve sosyal hayatta, aradan geçen 72 senede ne yazık ki bir çok şeyin pek de değişmediğini gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*