Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Nun Masalları

Kategori: Edebiyat Yazar: Prof. Dr. Nazan Bekiroğlu Yayınevi: Dergah Yayınları

Nun Masalları

  • Yayın Tarihi: 30.11.1998
  • ISBN: 9789757032120
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 152
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 14 x 20 cm
Tanıtım Bülteni
Dört bölümden oluşan güzel bir hikaye.
İçindekiler
- Birinci Bölüm/Hattat ve padişah
- İkinci Bölüm/Genç mezarlık bekçisi, genç kalfa ve son padişah
- Son Bölüm/Diğerleri
- Nigâr Hanım, sevgili
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Nun Masalları PDF 6.31 MB İndir
Nun Masalları EPUB 7.05 MB İndir
Nun Masalları MOBI 5.57 MB İndir
Nun Masalları ODF 5.94 MB İndir
Nun Masalları DJVU 7.42 MB İndir
Nun Masalları RAR 4.82 MB İndir
Nun Masalları ZIP 4.45 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Nazan Bekiroglu’nun denemelerini iceren guzel bir eser. Yazarin uslubunu belirlemeye basladigi, sonraki eserlerinde daha net belirecek olan tarzi bu kitapta farkediliyor.


Bu kitabı çok büyük beklentilerle almıştım ama malesef bir çok kitapta olduğu gibi hayal kırıklığı yaşadım.Methi çok yapılan ‘ Nun Masalları’ soylenilenin aksine bir hikayeler kitabı değil de denemeler kitabı imiş gibi geldi bana.Akıcı olduğunu itiraf etmek isterim, bir solukta okudum ama bitirdikten sonra bana ne verdiğini düşündüm ve bir şey bulamadım.Her ne kadar osmanlıdan süzülüp gelir gibi olsa da günümüzün yalınlığında yazılmış bir kitap.Bazı yerlerde kelimelerin dansına şahit olsak da ‘İsimle Ateş Arasında’ gibi bir kitaba göre çok sönük ve basit kaldı bence.Diğer eserlerini çok daha fazla beğenmiştim.Gene de bir çırpı da okunacak keyfli bir kitap.


bekiroğlunun okuduğum ilk kitabı nun masalları. hikaye sanatı konusunda bana bir fikir verir diye almıştım.ama ne yalan söyleyeyim hikaye diyemdim okuduklarıma.hani anlaşılmamak güzel gelir yazarlara ya bu anlaşılmamak da değil, anlıyorsun okuduğunu, öyle aham şaham bişey yok ki anlaşılmasın. ama hikayenin olayı yok.başta bir şey atıyor ortaya, bir şey olacak galiba diyorsun ne ortası nda var bişey,ne sonunda.sadece edebiyat olsun diye okuyayım diyorsun, öyle çok muhteşem imgeler yok ki hikayeyi değerli kılsın. neyse ben bir kitaptan sadece bir cümle de olsa bir şey bulduysam, kar kardır diyorum.işte o cümle.”yine yanlış dileği tutmuşuz büyülü suyun başında”


Nazan Bekiroğlu okumayı her ne kadar sevsem de bu kitabı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.tür olarak hikaye diye geçiyor ama ben hikayeyle bir bağlantısını kuramadım.aslında hattat-rasıt karakteri ve Osmanlı dönemini seçmiş olması ilk başta kitabı farklı ve güzel kılıyor ama bence kitap fazlasıyla deneme tadında hayal dünyasına kaçıyor.mecazlarla yüklü bir hikaye daha çok deneme türüne benziyor zaman ve kişiler olmasa,olay demiyorum çünkü olayın ne olduğu bile pek anlaşılmıyor.klasik hikayeden çok farklı.farklı olmak güzeldir bazen ama bu kitap o sınıfa girmiyor ne yazık ki.kitabı alırken sevinçle almıştım ama daha çeyreğine gelmeden hayal kırıklığına uğradım.çok güzel bir hikayeye dönüşebilirdi aslında.şahsi fikrim, anlaşılmamak için yazılmış hissi uyandıran hikaye-deneme arası bir eser.diğer kitaplarını tercih ederim.


Anlamayacaklara en güzel hikayeyi ne diye anlata idin?Bunun için esrarına kimse vakıf olamadı.kimsenin taşıyacak gücü yoktu.Bir tek kişi vardı döküp saçılabileceğin.İlk bakışta benzetemesende bir tek bana anlatabilirdin dahası bir tek ben anlayabilirdim seni.Seni sana bir tek ben iade edebilirdim!..Teşekkürler Nazan Hocam..Birgün karşılaşmak, size sizi anlatmak ve sizde kendimi görerek büyümek dileğiyle..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*