Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Cumartesi Yalnızlığı

Kategori: Edebiyat Yazar: Selim İleri Yayınevi: Doğan Kitap

Cumartesi Yalnızlığı

  • Yayın Tarihi: 21.10.2003
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 156
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Oradan geçtikçe Sait Faik'i düşünürdü, çipil çipil mavi gözler ansırdı. Üzülürdü biraz da, gelip burada oturmadı diye. Hemen top alanının yanındaydı kahve, çatıya sığınmış bir çardak vardı önünde, çardak boyu sarmaşıklar. Hele güzün büsbütün güzel olurdu ortalık, kızıl yapraklar kaplardı her yanı. Mermer masalara birer kan lekesi gibi düşerlerdi. O zaman dayanamaz; elinde gülünç çantası, soluk lacivert yağmurluğuna bürünmüş, korkak bakışları kara camlı gözlükleri gerisine saklanmış, boynu bükük girerdi içeriye.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Cumartesi Yalnızlığı PDF 6.47 MB İndir
Cumartesi Yalnızlığı EPUB 7.24 MB İndir
Cumartesi Yalnızlığı MOBI 5.71 MB İndir
Cumartesi Yalnızlığı ODF 6.09 MB İndir
Cumartesi Yalnızlığı DJVU 7.62 MB İndir
Cumartesi Yalnızlığı RAR 4.95 MB İndir
Cumartesi Yalnızlığı ZIP 4.57 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Cumartesi Yalnızlığı PDF 6.47 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Bitmesini iple çektim. Kimin konuştuğunu anlamak çok güç çoğu öyküde. Altını çizdiğim bazı güzel kelimeler olmuşsa da genel olarak beğenmedim bu kitabı.


Cumartesi Yalnızlığı.Selim İleri üstadın bugüne kadar yayınlanmış en güzel kitabı..Yine konularına hakim yine akıcı bir yapıt..Gerçek hayat içerisinden anlatılan bir yapıt.Tek kelimeyle harika…


Bu kitabından hiç hoşlanmadım. Öncelikle hiç akıcı değil. Cümlelerini sevmedim. Hangi karakter nerde ne yapmış belli belirsiz. Gözümde hiç değeri yok.


Selim İleri’nin ilk öykü kitabı olan ve ilk kez 1968’de yayınlanan ‘Cumartesi Yalnızlığı’ daha önce hiçbir kitabında yer almamış öykülerle birlikte tekrar okuyucuya sunuluyor. Yazıldığı dönemin sorunlarını yansıtan öykülerin ana temasını yokluk, yoksulluk ve mücadele gibi konular oluşturuyor. Romanları, eleştiri ve inceleme yazılarıyla da tanıdığımız İleri, öykülerinde bireyin iç dünyasına, romanlarında ise bireyler arası iletişimsizliğe ve bazı siyasal konulara değiniyor. ‘Cumartesi Yalnızlığı’nda yer alan on üç öyküden beşi ise yazarın daha önce hiçbir yerde yayımlanmayan öyküleri. Bir çok ödüle layık görülen yazar ‘Bu Yaz Ayrılığın İlk Yazı Olacak’ kitabıyla 2001 Orhan Kemal Roman Armağanı’na da layık görülmüştü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*