Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İsfahan Yolu / İbn-i Sina

Kategori: Edebiyat Yazar: Gilbert Sinoue Yayınevi: Arion Yayınları

İsfahan Yolu / İbn-i Sina

  • çevirmen: Sonat Nayman
  • Yayın Tarihi: 22.12.2003
  • Orijinal Adi: Avicenne Ou La Route D'Ispahan
  • ISBN: 9789755710921
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 514
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Ben Ube Ubeyd el-Cocani, sana bur sözcükleri bırakıyorum. Bunları bana emanet eden, yirmi beş yıl boyunca benim öğretmenim, dostum, gözüm kulağım olan, bilgeliği ve bilgisiyle, halife olsun, vezir olsun, prens, dilenci, kumandan veya şair olsun, bütün insanların gözlerini kamaştıran doktorlar prensi Ebu Ali İbni Sina'dır. Semerkand'dan Şiraz'a, Bağdat kapılarından yetmiş iki milletin kapılarına, sarayların görkeminden Teberistan'ın mütevazı kasabalarına kadar her yerde onun isminin büyüklüğü yankılanmaktadır... Bin yıl önce Buhara'da doğan ve evrensel düşüncenin en yüce isimlerinden biri olan İbni Sina'nın öyküsü böyle başlar. Daha on sekiz yaşındayken, çağının en ünlü doktorudur. On birinci asrın başında kendini, Türkiye ve Pers ülkesinin sınırlarını sarsan karışıklık ve savaşların içinde bulan İbni Sina, kaderin çeşitli cilveleriyle yüz yüze gelir: Hükümdarların seçtiği doktor, sözü dinlenen vezir, sürgün, serseri gibi oradan oraya dolaşan bir adam, göçebe, mahkum; kah şehirden şehre giden, kah çölleri ve dağları aşan, çizilmiş bir yoldur bu. Son durağı, o ince, zarif şehir İsfahan'dır. Şeyh elreis, İbni Sina, bilginin ve aşkın kadehinden sarhoş oluncaya kadar kocaman yudumlar çektikten sonra, elli yedi yaşında ölür.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İsfahan Yolu / İbn-i Sina PDF 21.33 MB İndir
İsfahan Yolu / İbn-i Sina EPUB 23.84 MB İndir
İsfahan Yolu / İbn-i Sina MOBI 18.82 MB İndir
İsfahan Yolu / İbn-i Sina ODF 20.08 MB İndir
İsfahan Yolu / İbn-i Sina DJVU 25.10 MB İndir
İsfahan Yolu / İbn-i Sina RAR 16.31 MB İndir
İsfahan Yolu / İbn-i Sina ZIP 15.06 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


BU KİTABI ALMAMIN SEBEBİ, BÖYLESİNE BİLGİNLERİN BİLGİNİ OLMASI BENİ ŞAŞIRTMIŞTI. BU KİTAP AKICI BİR USLUPLA ANLATILMIŞ VE İNSANI BAĞLAYAN BİR KİTAPTIR. ORDU’YA GİDERKEN BU KİTABI OKUDUM DÖNÜŞTEDE BU KİTABI OKUDUM. EĞER SİZLERDE HEM ROMAN HEM DE BİLİM İSTİYORSANIZ BU KİTABI ALABİLİRSİNİZ.


Doğu kültürüne yada tarihine meraklı olan arkadaşlara tavsiye ederim.İbni sina ve onun dehası hakkında meğer bildiklerimiz çok yetersizmiş.


Kitap bir çok yönden insanı besliyor. Akıcı ve sizi sürekli konunun içinde tutan bir roman havası ile İbni sinanın insani ve sosyal yönünü baskılamayan bir biyografi arasında dönemin doğu kültür ve mekanlarının içinde sizi sıkmadan tıbbi olarak da bilgileniyor.


Çağının oldukça ilerisinde, öğretileri ve fikirleriyle çok uzun zamansonrasına kadar etkisini sürdürmüş bir biliminsanı,doktor,filozof;İbn-i Sina.Yaşamı sürükleyici bir anlatımlayansıtılmış.Devrinin bu en ünlü bilginini tanımak için kaçırılmayacakbir eser…


İbn-i Sina’nın öğrencilerinden birinin günlüklerinden hareketle kaleme alınmış bir roman.Sürükleyici,okurken haz alıyorsun; ancak aynı filmlerde olduğu gibi cinsel ögelerin,gereksiz tasvirlerin olması benim hoşuma gitmedi.Anlatılanların gerçekle ilgisi ne kadardır onu da kestiremiyorum.Buna rağmen bazı düşüncelerin değişmesine neden olabiliyor.Mesela ben İbn-i Sina’ya gıcık oluyorum artık,tam bir Türk düşmanı…romanda tabi..ama duyguların bunu anlamıyor. Ama adam bir deha..bugünkü imkanlarla bile yapılamayacak ameliyatları yapmış,bunların ayrıntıları da var,bilgilendirici olmasından bu yanı hoş,merakla okuyorsun..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*