Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ömer Paşa

Kategori: Edebiyat Yazar: İvo Andriç Yayınevi: Iletişim Yayınları

Ömer Paşa

  • çevirmen: Ali Berktay
  • Yayın Tarihi: 20.02.2004
  • Orijinal Adi: Omer Pacha Latas
  • ISBN: 9789750529412
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 391
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Avusturya ordusunda yetişmiş, İslam'ı sonradan kabul etmiş Lika'lı bir Hıristiyan olan Ömer Paşa, bilgisi, becerisi, liyakatiyle padişahın ordusunda en üst rütbeye kadar yükselmişti. Travnik'in sivil valisi konumundaki vezire hesap vermiyor, ne kadar zaman kalacağını, nerede ikamet edeceğini kimseye sormuyordu. Saraybosna'ya iktidarı ele geçirip yönetmek için değil, savaşmak ve cezalandırmak üzere gelmişti. Ve halkın bu adamdan ödü kopuyordu.Nobel ödüllü yazar Ivo Andriç'in bu romanında, serasker Ömer Paşa'nın Saraybosna'ya gelmesinden sonra kentte ve seraskerin köşkünde yaşananlar, her bölümde farklı karakterlerin sahne aldığı bir kurguyla anlatılıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ömer Paşa PDF 16.23 MB İndir
Ömer Paşa EPUB 18.14 MB İndir
Ömer Paşa MOBI 14.32 MB İndir
Ömer Paşa ODF 15.27 MB İndir
Ömer Paşa DJVU 19.09 MB İndir
Ömer Paşa RAR 12.41 MB İndir
Ömer Paşa ZIP 11.46 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Drina Köprüsü kadar akıcı olmasa da yazarın eserlerine ilgi duyanlar bir şans verebilirler.


Nobel ödüllü yazar Ivo Andriç’in bu romanında, serasker Ömer Paşa’nın Saraybosna’ya gelmesinden sonra kentte ve seraskerin köşkünde yaşananlar, her bölümde farklı karakterlerin sahne aldığı bir kurguyla anlatılıyor


Yazarın drina köprüsünden sonra okuduğum ikinci kitabı oldu. Kitabın akıcı bir üslubu var sıkılmadan okunuyor yalnız eser, yazarın ölümünden sonra yayınlanmış bu bakımdan bana sanki yarım kalmış gibi geldi. Yani hikayelerden bazıları eksik kalmış, bazı noktalar hızla geçiştirilmiş. Zaten farkedilirse sonu da yarım kalmış gibi bitiyor.


ömer paşa okumayı sürekli istediğim ve aradığım bir kiatptı. kitabı burada bulmak beni çok mutlu etti. kitap tarafsız bi şekilde anlatmış Osmanlı’yı. mutlaka okumanızı öneririm. Dili çok akıcı ve anlaşılır.


Paşanın kente gelişi ve ileri gelenleri toplayıp attığı nutukla falan müthiş başlıyor ve mükemmel bir kitap okuyacağınızı düşünüyorsunuz. Ama ne yazık ki devamında Paşadan çok etrafı anlatılmaya başlanıyor ve kitap bariz vites düşürüyor. Eh.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*