Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
5. Tim

Kategori: Siyaset Yazar: Abdullah Ağar Yayınevi: Otopsi

5. Tim

  • Yayın Tarihi: 23.02.2004
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 352
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 14.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
"Bir asker ne için ölür?" diyor Abdullah Ağar; "Peki bir asker ne için ölmek ister? Bu millet asker? Peki düşmanlar, neden düşman?" Bu sorulara yanıt bulmadan, Sadece Güneydoğu'daki üstü örtülü savaşı değil, Anadolu insanının bin yıldır yaptığı savaşları da anlamak mümkün değildir; bundan sonra yapacağı savaşları ve nasıl savaşacağını da... Bu kitapta yazılı olan her şey gerçektir. Bütün bunlar Türk askerinin Güneydoğu'da yazdığı tarihin bir parçası olmuştur. Hayatta olanların ismi değiştirilmiştir. Şehitlerin anısı ise isimlerinin geçtiği satırlarda da olsa 'yaşasın' istenmiştir. Zaten onların kendilerini güvenlikte hissetme gibi bir ihtiyaçları da yoktur. Sonsuza kadar olmayacaktır da... Anlattığım her şeyi 'yaşam ne kadar güzel olsa da ölüm yaşamdan daha güzeldir' inancıyla yazdım... Layıkıyla öldükten sonra..."
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
5. Tim PDF 14.61 MB İndir
5. Tim EPUB 16.33 MB İndir
5. Tim MOBI 12.89 MB İndir
5. Tim ODF 13.75 MB İndir
5. Tim DJVU 17.19 MB İndir
5. Tim RAR 11.17 MB İndir
5. Tim ZIP 10.31 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


İlk başlarda biraz sıkıcı gibi gelsede sayfalar ilerledikce içine düştüğünüz olayların akışına kendinizi kaptırdığınız bir kitap. Güneydoğumuzda ve kuzey ırakda ne zorluklar çekildiğini kahraman askerimizin katlandığı güçlükleri idrak etmemize yardımcı oluyor. Vatanımızın ne büyük bir sınav verdiğini anlatırken sonlara doğru dün dağlarda verilen mücadelenin bugün şehirlerde verileceğini anlatarak herkesi uyanık olmaya davet ediyor. Teşekkürler Abdullah Ağar.


Abdullah Ağar teğmen olarak 3. günde kendisini dağdan buluşundan kuzey ırakta yaralanıp dönüşü ve özel kuvvetlere tayini sürecine kadar olup bitenleri anlatıyor. Aslında konu kuzey ırak operasyonu gibi ama arada sürekli öncesinde yaşanılan olaylara değinilmesi konuyu genişletiyor. Kesinlikle çok faydalı bir kitap en azından orada askerin hangi şartlarda görev yaptığını, askerin insanlardan – halktan- ne beklediğini anlamakta çok faydalı olacak bir kitap. Abdullah Ağar ın Toptak Mehmete Susamışsa, Baskın ve bu kitabını okudum. Şu an 3 kitapta da anlatılanlar birbirine girmiş durumda. Bu kitapta kuzey ırakta yaralandığı tepeyi alışları ve yaranlanması ve yaralı halde hastaneye kadar ki kısım Toptak Mehmete Susamışsa kitabında da anlatılıyor. Hangi kitabında neyi anlattığını ayırt etmekte zorlanıyorum şu an.


Kitapta yer alan en ilginç bölüm, bir baskında öldürülen pkklının köyün imamı çıkması, imamın sünnetsiz oluşu ve boynunda haç çıkması. Yaşanılanları tarihi bir belge ya da siyasi bir mesaj verme kaygısından uzak, orada yaşanılanların dışında, görev yapan mehmetçiğin ruh halini olabildiğince gerçek, olabildiğince içten bir şekilde aktarmak gayesiyle yazılmış, günlük defterinden romana çevirilmiş kitap. Hiç bir zorlama edebi kalıp ya da kelime oyununu için kasılmamış, sanki gönülden kopan ifadelerle bir çırpıda kaleme alınmış hissi yaratıyor insanda. “Bizler dağlarda güneş doğsun isterdik… Ah bir güneş doğsa… Güneş doğsa artık bu vatanın üzerine”


Güneydoğuda görev yapmış bir komutanın operasyonlarını hatta vurulduğu anı anlatan o dönemde askeri anlamak isteyenlerin okuması gereken bir kitap.


Eser daha üsteğmenken doğunun uçsuz bucaksız ve tehlikeli topraklarında terör belasıyla tanışmış bir kahramanın eseri olarak karşımıza çıkıyor.Anlatılanlar ve yaşananlar askeri tekniklerle, ağırlaştırılmış bir tarzdan ziyade, sıradan okuyucuyu da kolayca bağlyabilecek duygulandırıcı ve milli şuuru tetikleyici bir dille yazılmış.Belki de bu yönüyle muadili bir çok eserden (Osman Pamukoğlu, Unutulanlar Dışında Yeni Birşey Yok gibi) daha anlamlı ve insani duygularla okunabilir kanısındayım.Zira askeri terminoloji ve komutan tabakası gözü ile yazılan eserlerde nedense bence işin duygusal boyutu biraz es geçiliyor diye düşünüyorum.Bu manada Abdullah komutanımızın eseri güneydoğudaki terörü daha nitelikli kavramamız için bize bir kaynak olabilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*