Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
B’nin Öyküsü

Kategori: Edebiyat Yazar: Daniel Quinn Yayınevi: Dharma Yayınları

B’nin Öyküsü

  • çevirmen: Didem Ak
  • Yayın Tarihi: 02.03.2004
  • ISBN: 9789758729333
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 370
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
İsmail'in yazarı Daniel Quinn'den, bir başka sosyal-antropoloji başyapıtı... B'nin Öyküsü, bildiklerimizi unutturan, unuttuklarımızı anımsatan, bilmediklerimizi öğreten ve öğrenmemiz gerekenleri ortaya döken, yüksek bir zihnin ürünü. "...Uzanıp işaret parmağıyla böceklerin izlerini gösterdi. "Şirin'in izi," dedi, "Böcek ve fare gibi ben de bir zamanlar buradaydım. Ve bu izleri incelemek için biri gelirse, üçü de farklı zamanlarda, hepsi Tanrı'nın eliyle buradaydılar ve hala Tanrı'nın elindeler, ancak artık burada değiller, diyecek.. Her iz Tanrı'nın elinde başlar ve biter ve her iz bir ömür sürer. Karşılaştıklarında avcı ve av kendi izlerinde durur, nasılsa Tanrı'nın elinin ötesinde iz yoktur. Tüm izler sonsuzca örülmüş ağ gibi birlikte durur. Ve seninki ya da benimki, böcek veya farenin izinden üstün değildir. Hepsi bir arada durur. "Yolculuğumuzu başkalarının eşliğinde yaparız. Geyik, tavşan, bizon ve bıldırcın önümüzden gider ve aslan, kartal, kurt, akbaba ve sırtlan arkamızdan gelir. Hepimizin izleri Tanrı'nın elinde bir aradadır ve hiçbiri istisna değildir. Ayağının altından geçen bir solucan da senin kadar Tanrı'nın elindeki yolculuğunu gerçekleştirmektedir. "İzlerinin Tanrı'nın elindeki ağın bir ilmeği olduğunu unutma. Tarladaki fare, dağdaki kartal, kabuğundaki yengeç, kayadaki kertekele ile bağlısın. Binlerce kilometre ötede toprağa düşen bir yaprak, senin hayatına dokunur. Yapraktaki ayak izin, binlerce nesil boyunca hissedilir."
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
B’nin Öyküsü PDF 15.36 MB İndir
B’nin Öyküsü EPUB 17.16 MB İndir
B’nin Öyküsü MOBI 13.55 MB İndir
B’nin Öyküsü ODF 14.45 MB İndir
B’nin Öyküsü DJVU 18.07 MB İndir
B’nin Öyküsü RAR 11.74 MB İndir
B’nin Öyküsü ZIP 10.84 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


B’NİN ÖYKÜSÜDaniel QuinnLaurentian tarikatına bağlı, teolojik farmasyonu olan bir rahiptir Jared Osborne.Tarikatın önde gelenlerinden Peder Lulfre’nin verdiği bir görevle Avrupa’ya gider.Görevi,tarikatın “Mesih Düşmanı”olmasından kuşkulandığı bağımsız bir vaizin faaliyetlerini gözlemek ve tarikatı bilgilendirmektir.Osborne, B ismiyle tanınan vaiz Atterney’in çevresine katılacak,onun öldürüldüğüne tanık olacak,yerine geçen Şirin’in verdiği eğitimle potansiyel B olacaktır.Şirin’in konuşma yapacağı tiyatronun bombalanması ve kimsenin kurtulamadığının açıklanmasıyla Osborne bir yandan kendini B olarak görürken,ölümün yaklaştığını da hissetmektedir.Tanrı,din,insan,evren ve uygarlığımız üzerine,yaşam ve yaşam formları üzerine uzun uzun düşünmeye sevkeden bir yapıt.Bugünkü kültürümüz,uygarlığımız dünya üzerinde habis bir ur olabilir mi,kendini de dünyayı da yok olmaya sürükleyen


İLK BAŞTA SIRF İSMİMİN BAŞ HARF OLDUĞU VE O SIRALAR KİTABIM OLMADIĞIİÇİN BU KİTABI TERCİH ETMİŞTİM. BU KİTAPTA DAHA ÇOK İNSANLIĞIN İLERLEME SÜRECİ İNCELENMİŞ VE BU AKIL OYUNLARIYLA DESTEKLENMİŞ. YAZARIN ZEKİ BİRİ OLDUĞU KURULAN DİYALOGLARDAN ANLAŞILIYOR. İNSANOĞLU İLE İLGİLİ KAFA YORMAK İSTEYENLER İÇİN TAVSİYE EDEBİLİRİM AMA BEN SONUNA GELEMEDİM..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*