Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İncil’i Kim Yazdı?

Kategori: Din Yazar: Mehmet U. Sakioğlu Yayınevi: Ozan Yayıncılık

İncil’i Kim Yazdı?

  • Yayın Tarihi: 15.04.2004
  • ISBN: 9789757891390
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 567
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Bu kitap; günümüz İncillerinden yola çıkarak, antik İncil metinlerinin yazıldığı zamanlara gidecek ve bu metinlerin ortaya çıktığı coğrafyanın sosyo-kültürel şartlarını da ortaya çıktığı coğrafyanın sosyo-kültürel şartlarını da gözönünde bulundurarak, bugünkü İncillerle otantik İncil arasındaki farklılaşımı sorgulayacaktır.Kitap aynı zamanda, kanonik İncil'in ana metinleri olan Matta, Markos, Luka ve Yuhanna'nın yanısıra, apostolik yazılar olarak anılan külliyatı da bugünkü İncil metinlerini referans alarak tarihsel arka planı içinde analiz edecektir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İncil’i Kim Yazdı? PDF 23.53 MB İndir
İncil’i Kim Yazdı? EPUB 26.30 MB İndir
İncil’i Kim Yazdı? MOBI 20.76 MB İndir
İncil’i Kim Yazdı? ODF 22.15 MB İndir
İncil’i Kim Yazdı? DJVU 27.69 MB İndir
İncil’i Kim Yazdı? RAR 18.00 MB İndir
İncil’i Kim Yazdı? ZIP 16.61 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


kitap akademik bir dille yazılmamasına rağman sadece kaynakların tanıtımı için faydalı..


Bu kitap kesinlikle kaynak bir eser,çok detaylı bir inceleme.


Yazar,hıristiyan kaynaklarına dayanarak İncil’in değiştirildiğini kanıtlamaya çalışıyor.Özellikle Pavlus eleştiriliyor.Yazar,İncil’in orjinalliğinin bozulduğunu gösteriyor.Ancak İncil,İsa,Havariler konusunda nesnel bir bilgiye ulaşamıyoruz.Yazar’ın kullandığı yöntem tüm kutsal kitaplara uygulanabilir.Yazar,İncil’i de musevilerle sınırlandırmaya çalışıyor.Pavlus’a İncil’i diğer uluslara yaydığı için kızıyor.Yazar,tarihin diyalektiğini kavramıyor.Kitap baştan sona aynı savı yineliyor.Kitabın adı ilgi çekiyor.Ancak hep aynı sav yinelendiği için zor okunuyor.Kitap misyonerlerle tartışmak için zengin kaynak ve sav sunuyor.Ancak yazar dinsel bağlamdan kopup sorunu güncelleştiremiyor.Yazara Turan Dursun ve İlhan Arsel yapıtlarını ve yöntemini öneriyoruz.


kitap yazarın diger kitapları gibi hristiyanlık incil hz isa gibi dinler tarihiyle ilgili meselelere meraklı olanların kesinlikle okuması gereken eserlerdendir.yeni ahitten orneklerle incillerin yazılıs tarihleri goz onune alınarak hz isa inancının zaman icerisinde ugradıgı tahrifatı belgeliyor.incil metinlerinin kopya ve cogaltılma asamasındaki tahrifatla ilgili ise bart d ehrmanın incil nasıl dagistirildi isimli kitabını tavsiy ederim.


İncil üzerine yazılan sağlam bir kitap. eleştiriler makul, mantıklı, tarihi. yazarın diğer kitapları da bu ayarda, birlikte okunması faydalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*