Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Rubailer

Kategori: Edebiyat Yazar: Evhadüddin-i Kirmani Yayınevi: Insan Yayınları

Rubailer

  • çevirmen: Prof. Dr. Mehmet Kanar
  • Yayın Tarihi: 01.04.1999
  • ISBN: 9789755742380
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 542
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 14 x 21.5 cm
Tanıtım Bülteni
Şeyh-i Ekber Muhyiddin İbnul Arabi Kabe'yi murakaba iken aldığı bir manevi işaret üzerine Anadolu'ya gitmek üzere hazırlandığında aynı tarihlerde Mekke'de bulunan bir diğer şeyh de aynı işareti alacak ve biri batıdan. Endülüs'ten diğeri ise doğudan Kirman'dan gelen bu iki süfi beraberce Anadolu'nun yolunu tutacaklardır. Bu iki arife daha sonra Belh'ten gelecek olan Mevlana da katılınca bu üç büyük ustanın kendilerini ağırlayan bu topraklar üzerinde döktükleri ilim, irfan ve aşk tohumları o muhteşem filizlerini verecektir. Bu üç usta kendi aralarında üç değişik nesneyi temsil ediyorlardı. Cemal ve istişrak mektebinin temsilcisi olan Kirmanlı Şeyh Evhadüddin Hakkı mahlukatın vechinde temaşada müstağrak bir kişiydi. Cezbeliydi, coşkuluydu, kendisinde sahvden çok sekr hakimdi. Mutlak cemal karşısında Hallac gibi, Hayyam gibi başa dönmüştü. Ona göre mutlak Cemal ayinede temaşa edilebilirdi. Bunun için en mükemmel ayna saf pak, muttaki, zahid bir gençin (şahid. Feta) o nur saçan yüzüydü. Elinizdeki bu eserde İ.Ü. Fars Dili ve Edebiyatı Anabilim dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmed Kanar uzun yıllar süren bir çalışmayla Evhadüddin Kirmaniye aid olan şiirleri bir çok yazma eserden tarayarak özgün bir çalışmada ortaya koymuştur.Yolunun toprağından su nasib et banaRüyamda yüzünü görmeyi nasib et banaVarlığın harap gönüllerin hazinesi ya,Ya Rabbi sen harap bir gönül nasib et bana.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Rubailer PDF 22.50 MB İndir
Rubailer EPUB 25.14 MB İndir
Rubailer MOBI 19.85 MB İndir
Rubailer ODF 21.17 MB İndir
Rubailer DJVU 26.46 MB İndir
Rubailer RAR 17.20 MB İndir
Rubailer ZIP 15.88 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Evvela, Kirmânî’nin rubâilerinin bir seçkisini almıştım, kâfî gelir diye düşünmüştüm. Fakat hepsini okuma isteğime karşı koyamadım. Kirmânî çok büyük ve çok nev’i şahsına münhasır bir sûfî. Şeyh-i şüyûh-u Rum, yani Anadolu şeyhlerinin şeyhi, unvanıyla anılan fakat maalesef günümüzde pek tanınmayan, okunmayan biri. Rubailer hayli hikmetli ve ârifâne. Müstefid olunası. Farsçalarının da yazılmış olması hayli güzel. Böylece iki dilde de zevkyâb olunuyor. Mehmet Kanar Bey’e teşekkürler, umarım ilgi-alâka artar da hâlâ eski basımlarla iş yürümez, yeni baskıları sık sık yapılır.


önemli ve az bilinen bir mutsavvıfın önemli eseri…


Rubailerin önce Farsçları, sonrasında tercümleri verilmiş. Bence çok başarılı.


Farisî bir mutasavvıf olan Kirmanî’nin rubaileri bir çok mesele ve karmaşık ilişkileri fasih, beliğ ve sade bir şekilde çözen ve çözümleyen bir halde. kesafeti zerâfetinden gelen şiirler..


Rubailer anlaşılması zor olsada okumaya değer

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*