Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bilim Kutsal Bir İnektir

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Anthony Standen Yayınevi: şule Yayınları

Bilim Kutsal Bir İnektir

  • çevirmen: Burçak Dağıstanlı
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 200
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Bilimi değişik açılardan değerlendiren, eleştiren kitapların sayısı az değil. Anthony Standen'ın kitabı bunların hepsinden iki yönüyle farklı: Hem açık, kapsayıcı bir anlatımı var, hem de böylesine çetin bir konuyu dudaklarda bir gülümsemeyle okuma fırsatı veriyor. Kendisi de bir bilim adamı olan yazar, "bilim" çevresindeki efsaneye karşı kaba bir saldırganlıkla değil, meselenin derinlerine inme yeterliliğiyle, insanca bir sorumluluk duygusuyla harekete geçiyor.Kitabın ikinci bölümünde ise George F. Kneller'in Bir İnsan Çabası Olarak Bilim adlı eserinin geniş bir özeti, İsmet Özel tercümesiyle sunuluyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bilim Kutsal Bir İnektir PDF 8.30 MB İndir
Bilim Kutsal Bir İnektir EPUB 9.28 MB İndir
Bilim Kutsal Bir İnektir MOBI 7.32 MB İndir
Bilim Kutsal Bir İnektir ODF 7.81 MB İndir
Bilim Kutsal Bir İnektir DJVU 9.77 MB İndir
Bilim Kutsal Bir İnektir RAR 6.35 MB İndir
Bilim Kutsal Bir İnektir ZIP 5.86 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Bence güzel ve bilimsel yazılmış bir kitap.. Bilimden temel ölçü herzaman %100 lük kesinlik yoktur %1 de olsa bir yanılma payı vardır Bilimi %100 kesin doğru olarak görme şartlanmasına karşı uyarıcı bir kitap bilim hep kuşkularla ilerler, inanarak kutsallık lar eklenerek değil bu yüzden beğendim bu kitabı tavsiye ederim..


“kitap aslında tamamıyle bir ismet özel çevirisi değil, ikinci bölümü ismet özel çevirmiş, ama bu kitabın kalitesinden bir şey eksiltmiyor. bilimin yanılmazlığını ve kesinliğini kabul edenler için bir bilim adamından net bir cevap… çağımızda dinsel inanışın yerini alan bilimsel inanışların aslında nasıl bir tabu haline getişrildiğinden bahseden bir eser. bilimsel tabuların boş inançlara dönmemesi için çabalayan bir yapıt. okunmalı…”


“bilim kutsal bir inektir” ve “bir insan çabası olarak bilim” olarak iki bölümden oluşan kitapta fizik, biyoloji, psikoloji, matematik, bilim-teknoloji gibi önemli temalara enteresan yaklaşım tarzları ile anlatan kitap gerçekten alınması gereken ve bir solukta okunacak bir kitaptır…burçak dağıstanlı ve ismet özel’ in çevirisiyle…..


-BİLİM KUTSAL BİR İNEKTİR- BİLİMİ DEĞİŞİK AÇILARDAN DEĞERLENDİREN,İRDELEYEN,İNCELEYEN VE ELEŞTİREN KİTAPLARIN SAYISI AZ DEĞİLDİR.ANTHONY STANDEN’İN KİTABI BUNLARI EN GENİŞ VE KAPSAMLI OLANI.ANTHONY STANDEN’İN KİTABI ŞU YÖNLERİYLE FARKLI:1.AÇIK VE KAPSAYICI2.BÖYLESİNE ÇETİN BİR KONUYU BİR TEBESSÜMLE OKUMA FIRSATI VERİYOR.KENDİSİ DE BİR BİLİM ADAMI OLAN YAZAR “BİLİM” ÇEVRELERİNDEKİ EFSANEYE KARŞI KABA VE ÇİRKİN BİR SALDIRGANLIKLA DEĞİL, KONUNUN DERİNLİKLERİNE İNME YETERLİLİĞİYLE İNSANCA BİR SORUMLULUK DUYGUSUYLA HAREKETE GEÇİYOR.


Eserin baskıları mevcut piyasada görüyorum… Kutsanan bilimin Tanrısız güdük olduğu ironik ve çarpıcı bir dille anlatılıyor… Bilim ile ilgilenenler için okunması gereken bir çalışma… Türk yazarlardan da böyle derinlemesine çalışmalar beklememiz hakkımız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*