Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İsrail Ortadoğu ve Amerika

Kategori: Siyaset Yazar: Raif Karadağ Yayınevi: Emre Yayınları

İsrail Ortadoğu ve Amerika

  • Yayın Tarihi: 11.05.2004
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 376
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Tanıtım Bülteni
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İsrail Ortadoğu ve Amerika PDF 15.61 MB İndir
İsrail Ortadoğu ve Amerika EPUB 17.44 MB İndir
İsrail Ortadoğu ve Amerika MOBI 13.77 MB İndir
İsrail Ortadoğu ve Amerika ODF 14.69 MB İndir
İsrail Ortadoğu ve Amerika DJVU 18.36 MB İndir
İsrail Ortadoğu ve Amerika RAR 11.93 MB İndir
İsrail Ortadoğu ve Amerika ZIP 11.02 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Bu kitap İsrail Ortadoğu ve Amerika hakkında 1970 li yılların ilk yarısında yazılmış makalelerden oluşmuş. Günümüze kadar geçen 30-35 yıl içerisinde Ortadoğu da neler değişmiş bu konuda çıkarımlarımı sizinle paylaşmak istiyorum.1-Filistinde İsrail soykırımı devam etmekte ve bu durumda herhangi bir farklılaşma bulunmamaktadır.2-70 li yıllarda Ortadoğu üzerinde Amerika, İngiltere ve Rusyanın emperyalist rekabetleri mevcut olup, Sovyetlerin yıkılmasından sonra gücünü kaybetmesi, İngilterenin eski gücünü kaybederek Amerikanın güdümüne girmesiyle tek süper güç! Amerikanın kalması. Bu durumda bizim çıkarabileceğimiz sonuçlardan biri emperyalist bir devletin tarih sahnesinden çekilmesi önemli değildir. Biri gider diğer bir devlet onun yerini doldurur. Amerika Ortadoğudan atılsa bile onun yerine kesinlikle bir başkası gelecektir. Bence önemli olan Halkı müslüman olan ülkelerin ümmet şemsiyesi altında bir araya gelerek Ortadoğuya hiçbirisini sokmamaktır.


İsrail Ortadoğu ve Amerika adlı kitap çok süper. Kelimenin tam anlamıyla mükemmel bir kitap. Kitapta bulunduğumuz coğrafya ile ilgili terimler bulacaksınız bu terimler askeri ve siyasi terimler.Üzerlerimizde oynanan oyunlar neler çevrildiği herşey bu kitapta mevcut.Bu kitabı herkes okumalı. Herkese tavsiye ederim. Gelecek nesillerede okutulmalı diye düşünüyorum. Yazar Raif Karadağ a teşekkürlerimi sunarım.


1930’un Ekim ayında yayınlanan bu rapora göre Filistin’de Arap ve Yahudi işbirliğine dayanan bir yönetim kurulmasının bu topraklar üzerinde en iyi çözüm olabileceğini savunmaktadır. İngiltere Başbakanı Ramsey Mac Donald’ın isteği üzerine Lord Passfield’in hazırladığı rapordur. Bu rapora göre Arap halkının üçte biri topraksızdır. O yüzden İngiliz Manda yönetiminin esas görevi bu bölgeye olan göçü sınırlandırmak olmalıdır. Çünkü bu rapora göre bu göçler Araplar için hem toprak yetersizliğine hem de bölgede Arap işsizliğine neden olmaktadır. Bu rapor doğrultusunda denilebilir ki; “İngiltere’nin Filistin meselesine çözüm bulmak için hazırladığı belgeler için de Arapları destekleyen, Arapların görüşlerini benimseyen tek belge Passfield Beyaz Kitabı olmuştur.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*