Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Siyasal İslamın Geleceği

Kategori: Siyaset Yazar: Graham E. Fuller Yayınevi: Timaş Yayınları

Siyasal İslamın Geleceği

  • çevirmen: Mustafa Acar
  • Yayın Tarihi: 01.10.2005
  • ISBN: 9789753629843
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 352
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
"Siyasal İslam nedir? Dünyada nasıl hareket eder? Dünyaya karşı ne tür bir meydan okuyuşu vardır ve kendisi ne tür bir meydan okuyuşyla karşı karşıyadır? Nihayet, siyasal İslam nereye gidiyor? Siyasal İslam demokrasi, faşizm, sosyalizm, liberalizm ve komünizm gibi ideolojilere uygun bir alternatif olarak görülemez. İdeolojik yelpazede net bir şekilde herhangi bir yere konamaz. Siyasal İslam alternatif bir kavram hazinesi olarak görmek çok daha yararlıdır. İslamcılık birçok devlette iktidara gelme amacına erişemeyebilir. Yine de mevcut otoriteryen rejimlerin gayri meşruluğu, değişim ihtiyacı, liberalizasyon ve demokratikleşme gibi fikirlere öncülük etmek suretiyle İslam dünyasında siyasal değişim ve reformlar yönünde hayati bir hızlandırıcı etki yaratabilir. İslamcılar bu fikirlerin geniş kamuoyunun gündemine getirilmesinde öteki her organizasyondan daha etkili bir taşıyıcı bant görevi ifa edebilir, başka partiler ve siyasal etkinliklerin temelini atabilir."
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Siyasal İslamın Geleceği PDF 14.61 MB İndir
Siyasal İslamın Geleceği EPUB 16.33 MB İndir
Siyasal İslamın Geleceği MOBI 12.89 MB İndir
Siyasal İslamın Geleceği ODF 13.75 MB İndir
Siyasal İslamın Geleceği DJVU 17.19 MB İndir
Siyasal İslamın Geleceği RAR 11.17 MB İndir
Siyasal İslamın Geleceği ZIP 10.31 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Siyasal İslamın Geleceği PDF 14.61 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Fullerin tecrübesine diyecek yok. Kitaptaki dil akademik denebilir. Siyasal dilde yazılmış ve sosyal yapı üzerinde derinlemesine çok can alıcı tespitlerde bulunuyor özellikle türkiye için. Türkiye’deki siyasal yapını geleceğiyle ilgili oldukça ilginç ipuçları veriyor.


Fuller,çok uzun yıllar ülkemizde yaşamış ABD’ nin ortadoğu masası şefliği yapmış bir diplomat.Bugun yükselen siyasal islam dalgasını anlamak ve geleceğine dair ipuçlarıan ulaşmak adına çok eşsiz bir kaynak. Ayrıca ülekemize dışardan bir bakış oldum olası ilgimi çekmiştir.Dışardan nasıl algılandığımızı da satır aralarında vermesi de okunması için ek bir neden.Fulller,okuduktan sonra geçmişe asla eski gözle bakılamıyor.


Türkiye’de ki alanında uzman çeşitli raportörler ile beraber hazılanmış bir kitap. Tezini aklayacak psikolojik bir kurgu ile yazılmıştır, tabi anlayabilmek için en azından bir ideoloji alanında ihtisas yapmak gerekir aksi halde “adam her şeyi yazmış” gibi bir fikir ortaya çıkabilir. İsmail Kara’yı okumak daha namuslu bir eleştiri yapmaya vesile olabilir.


2005 yılında yayınlanan bu kitabın ,2014 yılının siyasal gelişmelerini eksiksiz olarak yazdığını göreceksiniz.Lütfen okumanızı rica ediyorum .VATANIMIZ İÇİN HAZIRLANAN BİR SENARYONUN BAŞLANGIÇ, SÜREÇ VE SONUCUNU GÖRECEKSİNİZ


Kitapta Ortadoğu siyasi fikirlerinin anatomisi çıkarılmış.Bir ABD li ajan ağzından kimin ABD nin dostu ve düşmanı olduğuna karar vereceksiniz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*