Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Türkiye’nin Kürt Sorunu

Kategori: Siyaset Yazar: Ruşen Çakır Yayınevi: Metis Yayınları

Türkiye’nin Kürt Sorunu

  • Yayın Tarihi: 16.06.2004
  • ISBN: 9789753424738
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 281
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Irak'ta yaşanan son gelişmelerin ardından, en fazla Kürt nüfusuna sahip ülke olan Türkiye kendi topraklarındaki sorunu görmezden gelip komşusundaki Kürtlerin geleceğine doğrudan ya da dolaylı olarak müdahil olmak istiyor. Bu nedenle, çok sesli bir kitabın Türkiye'nin kendi topraklarındaki Kürt Sorunu'nu tekrar gündeme getirme açısından önemli bir işlev gördüğünü düşünüyoruz. Gazeteci Ruşen Çakır, çoğunluğu Kürt kökenli aydın, politikacı, belediye başkanı ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan yaklaşık 50 kişiyle görüştü. Konunun gerçek muhataplarıyla birlikte, AB uyum paketleriyle birlikte yaşanan gelişmelerden, Kuzey Irak'ın Kürtler için yeni cazibe merkezi olup olmadığına, PKK'nın (Kongra-Gel) geleceğinden eve dönüş yasasının neden işlemediğine kadar pek çok sorunun yanıtını aradı. Kitapta ayrıca, Abdullah Öcalan'ın son bir yıl içinde avukatlarıyla yaptığı bazı görüşmelerin tutanakları, onlar aracılığıyla dışarıya ilettiği üç ayrı deklarasyonun önemli bölümleri, PKK içindeki tartışma ve ayrışmaların temel metinleri de yer alıyor. Çakır'ın Vatan Gazetesi'nde yayımlanan yazı dizisine gelen okur mektuplarından bir bölümü de, Kürt sorununa farklı bakışları daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Türkiye’nin Kürt Sorunu PDF 11.66 MB İndir
Türkiye’nin Kürt Sorunu EPUB 13.03 MB İndir
Türkiye’nin Kürt Sorunu MOBI 10.29 MB İndir
Türkiye’nin Kürt Sorunu ODF 10.98 MB İndir
Türkiye’nin Kürt Sorunu DJVU 13.72 MB İndir
Türkiye’nin Kürt Sorunu RAR 8.92 MB İndir
Türkiye’nin Kürt Sorunu ZIP 8.23 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


YAZARINA GÜVENEREK ALDIĞIM BİR KİTAP OLMASINA RAĞMEN HER YÖNÜYLE HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM. SÜREKLİ AYNI SORULAR VE AYNI ZİHNİYETE SAHİP İNSANLARLA YAPILAN DÖNME DOLAP TARZI RÖPORTAJLAR. KİTABIN HİÇ BİR KONUYA ÇÖZÜM ARADIĞI FELAN YOK. ALMAK İSTEYENLER BOŞ YERE PARALARINDAN OLMASINLAR.


Kürt sorunuyla ilgilenenler için bana kalırsa farklı bir eser. Uzlaşmacı bir çaba içine girmemiz gerektiğini kitap içindeki röportajlarla çok daha iyi anlıyoruz. Duruma Kürt’lerin gözüyle bakabilmek açısından bana kalırsa yararlı bir araştırma kitabı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*