Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Şeytanın Masumiyeti

Kategori: Edebiyat Yazar: Neval el-Saadavi Yayınevi: Everest Yayınları

Şeytanın Masumiyeti

  • çevirmen: Devrim Denizci
  • Yayın Tarihi: 05.07.2004
  • ISBN: 9789752891517
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 178
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Doğduğu ilk günden itibaren anlamsız, katı bir eşitsizliğin kurbanı olan kızlar; kendilerinden sürekli büyük şeyler başarmaları beklenen erkekler ve onların aileleri... Gelenek denen amansız kıskacın can yakan gölgesini hep üstünde hisseden, ama tabularını aşamayan toplumlar... iki kadın: Ganat ve Nergis. Çocukluklarından beri dost olan, kimliklerini, kadınlıklarını birlikte keşfeden iki insan. Ataerkilliğin baskısında saflıklarıyla yaşayan, yolunu bulmaya çalışan iki kız çocuğu...Nergis'in başhemşirelik yaptığı akıl hastanesine Ganat gelir bir gün, hasta olarak. Birbirleriyle konuşmaları da görmezden gelmeleri de ayrı bir zorluktur. Ama yüzleşmenin sancısı özgürlüğü doğurur...Şeytanın Masumiyeti'nde Mısırlı feminist yazar Neval el-Saadavi, ataerkilliğin acımasızlığını, yersizliğini ve onun baskısı altında yaşayan erkeklerle kadınların kıstırılmışlığım, okurun içine işleyen şiirsel bir üslupla anlatıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Şeytanın Masumiyeti PDF 7.39 MB İndir
Şeytanın Masumiyeti EPUB 8.26 MB İndir
Şeytanın Masumiyeti MOBI 6.52 MB İndir
Şeytanın Masumiyeti ODF 6.95 MB İndir
Şeytanın Masumiyeti DJVU 8.69 MB İndir
Şeytanın Masumiyeti RAR 5.65 MB İndir
Şeytanın Masumiyeti ZIP 5.21 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Şeytanın Masumiyeti PDF 7.39 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Feminist psikiyatrist bir yazar, tavsiye ederim.


KAHİRE SAÇLARIMI GERİ VER ve KADININ CENNETTE YERİ YOK adlı kitaplarından sonra okuduğum ŞEYTANIN MASUMİYETİ benim için fazlasıyla karışık-anlam açısından- ve sıkıcı oldu. Çünkü diğer iki kitabından farklı hiç bir şey yok bu kitapta da.. Ayrıca konu bütünlüğü ve roman demeyi gerektirecek bir olayda yok meydanda.. Kadının ezilmişliği temelli bir kaç basit örneğin kitap boyunca tekrarlanmasından başka, yeni birşey söylemiyor yazar bu kitabında..


GELENEK, TOPLUMSAL VE DİNSEL BASKILAR ALTINDA KAYBOLMUŞ HAYATLAR. KADIN OLMANIN AĞİR BİR EŞİTSİZLİK SEBEBİ OLDUĞU ŞARK ZİHNİYETİ İLE BOĞUŞAN İNSANLARIN TOPLUM TARAFINDAN DIŞLANARAK UMUTLARININ ELLERİNDEN ALINMASI.ŞİİRSEL BİR ANLATIM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*