Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Türkiye Avrupa Avrasya / Cilt-1

Kategori: Siyaset Yazar: İsmail Cem Yayınevi: Istanbul Bilgi üniversitesi

Türkiye Avrupa Avrasya / Cilt-1

  • Yayın Tarihi: 05.07.2004
  • ISBN: 9789756857885
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 288
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 16 x 23 cm
Tanıtım Bülteni
Bu kitabın amacı, 2000’li yıllar Türkiye’sinin, insanlığın büyük yürüyüşüne getirebileceği özgün katkıyı irdelemektir. ‘Türkiye, Avrupa, Avrasya’yı, anıların paylaşıldığı bir kitap olarak öngörmedim. Daha çok, değerlendirmelerimden, gözlemlerden, konuşma ve demeçlerden, yabancı basında yayınlanmış yazılarımdan oluşuyor. Bu kitabımın özelliği, Dışişleri Bakanı olarak (1997-2002) yaşadığım olaylardan geliştirdiğim düşüncelerden, uyguladığım politikalardan hareketle gerçekleşmiş olması. Bu birikimden yola çıkarak, geçmişin ve geleceğin değerlendirmesini yapmaya çalıştım; Türkiye’nin yenileşme sürecine dış siyasetin katkısını inceledim. Siyaset ve dış siyaset üzerine çalışanlarla, kendi deneyimimi, dünyaya ve Türkiye’ye bakışımı, vizyonumu paylaştım...” - İsmail Cem- Tarih, insanlara kendini tek tek olaylar, parçalanmış, birbirinden kopuk dönemler şeklinde gösterse de; gerçekte tarihin bizatihi kendisi parçalanamaz bir bütündür. Ancak bu parçaları, bütün ile olan ilişkilerini gözardı etmeden bağımsız olarak incelemek, gerçeklerin de daha iyi anlaşılmasını kolaylaştırabilir. Tarihe tanıklık edenler, olayların içinde yaşayanlar, savundukları düşünce, inanç ve yürüttükleri siyasal eylemlerle bu bağımsız görünen ‘tarihsel parça’nın biçimlenmesini sağladıkları gibi, yıllar sonra olayların üzerinde birikmiş küllerin silinmesinde, kapanmış perdelerin aralanmasında da önemli rol oynarlar. İsmail Cem, Türkiye Avrupa Avrasya kitabını nasıl kaleme aldığını, "Türk dış siyasetini yönettiğim beş yılın gelişmelerini, bunların içinde yaşamış olmak özelliğimle yorumlamaktayım" gibi bir gerekçeyle açıklarken, tarihin bütünselliğine bu anlamda katkıda bulunmaktadır.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Türkiye Avrupa Avrasya / Cilt-1 Satın Al
Kitapyurdu Türkiye Avrupa Avrasya / Cilt-1 Satın Al
D&R Türkiye Avrupa Avrasya / Cilt-1 Satın Al
Idefix Türkiye Avrupa Avrasya / Cilt-1 Satın Al
BKM Kitap Türkiye Avrupa Avrasya / Cilt-1 Satın Al
Hepsiburada Türkiye Avrupa Avrasya / Cilt-1 Satın Al
Nadir Kitap Türkiye Avrupa Avrasya / Cilt-1 Satın Al
N11 Türkiye Avrupa Avrasya / Cilt-1 Satın Al
Amazon Türkiye Türkiye Avrupa Avrasya / Cilt-1 Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Türkiye Avrupa Avrasya / Cilt-1 PDF 11.95 MB İndir
Türkiye Avrupa Avrasya / Cilt-1 EPUB 13.36 MB İndir
Türkiye Avrupa Avrasya / Cilt-1 MOBI 10.55 MB İndir
Türkiye Avrupa Avrasya / Cilt-1 ODF 11.25 MB İndir
Türkiye Avrupa Avrasya / Cilt-1 DJVU 14.06 MB İndir
Türkiye Avrupa Avrasya / Cilt-1 RAR 9.14 MB İndir
Türkiye Avrupa Avrasya / Cilt-1 ZIP 8.44 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Türkiye Avrupa Avrasya / Cilt-1 PDF 11.95 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


İsmail Cem beğendiğim bir bürokrat ve siyasetçiydi. Kitap Türkiye’nin sadece Avrupalı değil Avrasyalı da olduğunu ve güçlü yönlerimizin farkına varıp siyaset alanında önemli aktörlerden biri olmamız gerekliliğini anlatıyor. İnsana gelecek ile ilgii umut veren ve siyaset ile ilgilenenlerin keyifle okuyacağı bir kitap. Cem’in görüşlerini benimsemeseniz bile okunmaya değer bir çalışma.


Türk Dışişlerinin simge ismi İsmail Cem’in bakanlık dönemindeki anılarının da yer aldığı bu kitabı özellikle dış politikaya ilgi duyanlar okuyabilirler. Sıkılacaklarını tahmin etmiyorum. Ancak çözüme dönük bazı yaklaşımların tartışma konusu olacağı açıktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*