Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Recaizade Mahmud Ekrem

Kategori: Edebiyat Yazar: Prof. Dr. İsmail Parlatır Yayınevi: Akçağ Yayınları

Recaizade Mahmud Ekrem

  • Yayın Tarihi: 01.01.2004
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 272
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
19. Yüzyıl Türk edebiyatının yenileşme ve değişme süreci içinde Recai-zade Mahmut Ekrem sürekli olarak ön plana çıkmıştır.Özellikle yüzyılın son çeyreğinde edebiyat dünyamızda yazdıklarından çok, ileriye sürdüğü ve savunduğu sanat ve edebiyat teorileriyle adını duyurdu ve kendi adı etrafında bir ekol oluşturdu.Onun bu yeni girişimci ve kurucu özelliği, edebiyatımıza kazandırdığı yeni türler ile de edebiyata hizmeti küçümsenemeyecek kadar büyüktür.Eski geleneğin yanında yeni edebi türlerin her dalında gücünün yettiğince denemeler yapmaya ve örnekler vermeye çalışan Recai-zade Ekrem, bu bakımdan da Türk edebiyatı tarihinde çok yönlü kimliğiyle yerini almıştır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Recaizade Mahmud Ekrem PDF 11.29 MB İndir
Recaizade Mahmud Ekrem EPUB 12.62 MB İndir
Recaizade Mahmud Ekrem MOBI 9.96 MB İndir
Recaizade Mahmud Ekrem ODF 10.63 MB İndir
Recaizade Mahmud Ekrem DJVU 13.28 MB İndir
Recaizade Mahmud Ekrem RAR 8.63 MB İndir
Recaizade Mahmud Ekrem ZIP 7.97 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


tanzimat döneminin önemli isimlerinden recaizade mahmud ekremin hayatı,sanatı ve eserlerini anlatan önemli bir biyografik eser.bir çok çalışmada faydalı olabileceğini düşünüyorum.


özellikle edebiyat ögrencisiyseniz ya da edebiyata ilgi duyuyorsanız bu kitapta yararlanacagınız pek çok bilgiyi bulabilirsiniz.eserde ekrem in hayatını,sanat anlayı$ını,dönemin edebi durumunu,eski-yeni tartı$masını ve daha pek çok bilgiyi bulmanız mümkün.okurken sadece ekrem in görü$lerine degil bu görü$ler kar$ısında yapılan ele$tirilere,görü$lerin dayanak noktası olan ince bilgilerede ula$manızda mümkün.özellikle edebiyat ögrencisiyseniz tanzimat 2. dönem hakkında pek çok bilgiye ula$abilceginiz bir eser.ayrıca anlatımında da bazı kitaplarda oldugu gibi agır bir dil kullanılmamı$.okurken defalarca sözlüge bakma ihtiyacı duymuyorsunuz.dili son derece duru ve akıcı.kesinlikle yararlanılması gereken bir kitap.


edebiyat bölümünde okuyanlar bu kitabı alıp okurlar eger şahsa özel ilgileri yoksa bende okuduğum için almıştım ve derslerde de yararını gördüm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*