Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kendimizi Savunurken

Kategori: Siyaset Yazar: Rosalind Wisemand Yayınevi: Sel Yayıncılık

Kendimizi Savunurken

  • çevirmen: Lale Akalın
  • Orijinal Adi: Defending Ourselves
  • ISBN: 9789755700199
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 160
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 2. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 20 cm
  • Diger Ozellik: Şemalı Uygulama
Tanıtım Bülteni
Hangi caddeden yürürseniz yürüyün, hangi saatte dışarıda olursanız olun, ne içerseniz için, ne giyerseniz giyin cinsel saldırıya ya da tecavüze uğramanın sorumlusu siz değilsiniz. Bu yüzden asla ve asla kendinizi suçlamayın.Kadınlar tecavüzle ilgili çeşitli olayları duymalarına rağmen kendilerini "benim başıma gelmez" diye kandırmayı sürdürürler, çünkü duydukları ile kendileri arasına ne kadar mesafe koyarlarsa o kadar güvenlikte olduklarını düşünürler. Tecavüzün hep başkalarının başına geldiği, karanlık sokaklarda olduğu ve yabancılarca geçekleştiği fikriyle yetiştirilmişlerdir.Tarihte yargı sisteminde tecavüz, ispat edilmesi zor bir suç olmuştur. Bunun bir nedeni kanunu yazan ve yorumlayanların erkek oluşu, bir başka nedeni de zanlının "kuşku bırakmayacak şekilde" suçlu bulunmasının gerektiğidir.Kadınların maruz kaldığı şiddetle ilgili istatistik ve haberler bize bazı rakamlar verir ama o insanların deneyimleri hakkında hiçbir şey söylemez. Oysa fiziksel ve cinsel saldırıya uğramak acılı ve sarsıcı bir deneyimdir. "Kendimizi Savunurken" bize kadınların yaşadıklarını, tecavüzden sonraki toparlanma sürecini kendi anlatımlarıyla aktarıyor.Her Yaştaki Kadınlar Tarafından Mutlaka Okunmalı
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kendimizi Savunurken PDF 6.64 MB İndir
Kendimizi Savunurken EPUB 7.42 MB İndir
Kendimizi Savunurken MOBI 5.86 MB İndir
Kendimizi Savunurken ODF 6.25 MB İndir
Kendimizi Savunurken DJVU 7.81 MB İndir
Kendimizi Savunurken RAR 5.08 MB İndir
Kendimizi Savunurken ZIP 4.69 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kendimizi Savunurken PDF 6.64 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Bence oldukça komik bir kitaptı. Yani kadınların sadece sorunlar karşısında hemen savunmaya geçmden önce keşke bu sorunların neden varolduğu, bunların nasıl yok edilebileceğiyle ilgili eğitim verilseydi dövüş eğitiminden önce. Elbette kadınların kendine duyduğu güveni pekiştirmek açısından güzel kabul edilebilir bir kitap ama kesinlikle eksik. Kadın sorunlarını bir kaç savunma tekniğiyle çözemeyecektir. Kadın bilinçlenip sorunları anladığında ve sorunu çözmekte aktif olduğunda ancak asıl o zaman bu tip ucuz ezikliklerden kurtulacaktır. İyi okuMA-lar :))


Tamamiyle bayanlara yönelik bir kitap.Savunma sanatlarından da bahsediyor…


güzel bir kitap. içinde tehlikeli bir durum karşısında neler yapmanız gerektiği adına herşey var. hatta bir kaç savunma hareketi bile var. artık sadece sprey taşımakla kalmayacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*