Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Uçuştan Uçuşa

Kategori: Edebiyat Yazar: Ursula K. Le Guin Yayınevi: Metis Yayınları

Uçuştan Uçuşa

  • çevirmen: Çiğdem Erkal İpek
  • Yayın Tarihi: 01.11.2004
  • Orijinal Adi: Changing Planes
  • ISBN: 9789753424837
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 203
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Yerdeniz'in yazarından bu kez farklı dünyaları anlatan bir kitap. Bir tür seyahat kitabı ya da gezi rehberi. Bildik bir mekânda, havaalanında başlayan seyahatler bunlar, ama yolculuk için uçak şart değil. Havaalanına varışla uçağa ayak basana kadar geçen o eziyetli saatlerde gergin bir ıstırap, bıkkınlık, hazımsızlık ve nabız artışı boyutlar arası seyahati başlatmak için yetiyor da artıyor bile. Uygulamalı genetik biliminin mucizesi İslac halkı, sessizliği laf kalabalığına yeğleyen Asonular, öfkenin ele geçirdiği Veksiler, Ansarların biyolojik döngüsü, kolektif rüyaları paylaşan Frinliler, hemen herkesin Kraliyet Ailesi'nin bir üyesi olduğu Hegnler, hiç uyumayan insanlar, ölümsüzler ve diğerleri... Ekolojik felaket, gen teknolojisi, mühendislik, inanç savaşları, kontrolsüz tutkular ve tamahkârlık hakkında bir tür kehanet gibi de okumak mümkün; dil, tercihler, sabır, erdem, aşk ve benzersiz dünyalar hakkında sürükleyici öyküler olarak da.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Uçuştan Uçuşa PDF 8.43 MB İndir
Uçuştan Uçuşa EPUB 9.42 MB İndir
Uçuştan Uçuşa MOBI 7.43 MB İndir
Uçuştan Uçuşa ODF 7.93 MB İndir
Uçuştan Uçuşa DJVU 9.91 MB İndir
Uçuştan Uçuşa RAR 6.44 MB İndir
Uçuştan Uçuşa ZIP 5.95 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Uçuştan Uçuşa PDF 8.43 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Güzel bir Le Guin kitabıdır


Ursula kitapları efsane. Her kitabının ayrı bir tadı var.


Kim ne derse dersin Le Guin söz sanatlarını iyi bilen ve muhteşem hayal gücü olan bir yazar. Sadece bu kitabını değil, tüm kitaplarını okumalısınız.


Kitabı okurken az bir keyifle ilerlerdim ve epey zihin acıcı oldugunu dusunuyorum. Belki tekrar okunabilinecek kısımlari mevcut kendi adıma. Yazar Bilim kurgu bayragını eline almis yuruyo gidiyor.


Beden dış dünyanın ızdırap verici darbeleriyle boğuşurken zihin, bulunduğu gerçeklikten kaçar ve düşlere dalar. Sıkıcı toplantılara, tıklım tıklım dolmuş yolculuklarına, uzun kuyruklara ancak bu şekilde dayanırız. “Sıkışmış beden aklın hürriyetini bilir ve ona değer verir”.Le Guin’in, “Uçuştan Uçuşa” kitabında tanımladığı “Sita Dulip” yöntemi aslında hepimizin bildiği, hatta büyük şehir insanının ustalaştığı bir kaçış yöntemi. Bizler tam olarak kitapta olduğu gibi başka boyutlara “kayıp” kısa tatillerle dinlenemiyor, bilmediğimiz dillerde “çevirmatiğimiz” yardımıyla sohbet edemiyoruz ama otobüsün camından bakarken kendi kendine sırıtan birimizin, aslında başka bir boyutta eğlenceli anlar yaşadığını hepimiz biliyoruz.Antropolojik bir yaklaşım açısıyla Le Guin, kurgu boyutlarının toplumlarını ve onların kültürlerini bizlere tanımlıyor. Aranızda bilim kurgu ya da fantastik kurgudan hoşlanmayanlar olabilir. Ama bu boyutların toplumları hayali olmakla beraber aslında bizim geçmişimizin, bugünümüzün ve geleceğimizin çarpıtılmış yansımaları gibidir. “Islac’taki Bulamaç”, günümüzün sınırlarını bilemediğimiz genetik mühendisliği bilimin korkulan sonuçlarını, “Büyük Saadet” ise, yerel özelliklerini kaybederek, turistik fabrikalara dönüşen kıyı kentlerini anlatıyor sanki. “Mahigul’un Kederli Hikayeleri” aslında bizim savaşlar, istilalar ve soykırımlar tarihimize çok benziyor ve Gy Uçanları, toplumlarımızın farklı kimlikleri dışlamasının ve kendini çoğunluğa rağmen ifade etmenin zorluklarını hatırlatıyor bana.Ursula Le Guin’in feminist anlatımına, kızıl derili kültürüne ait öğelere, ekolojik kaygılarına ve yeni kültür, toplum ve ırk icatlarına bu kitapta da rastlamak mümkün. Guin’in Türkçe sesi haline gelen Çiğdem Erkal İpek’in çevirisiyle Metis Yayınlarına ait 2004 ilk basımı olan elimdeki kitap, kapak tasarımı ve hoş mor rengiyle benimle beraber kıtalar arası yolculuklara gayet iyi dayandı ve yatağımın yanındaki başucu konumu geçen altı yıl boyunca korudu. Tüm Le Guin hayranlarına ve yeni tanışacaklara tavsiye edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*