Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Türkiye Nasıl Küreselleşti?

Kategori: Siyaset Yazar: Taner Timur Yayınevi: Imge Kitabevi Yayınları

Türkiye Nasıl Küreselleşti?

  • Yayın Tarihi: 12.09.2004
  • ISBN: 9789755334219
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 231
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
"Küreselleşme"nin gerçek anlamını yeterince anladık mı?Dünya kapitalizminde finans egemenliğinin göstergeleri nelerdir? Özal Türkiye'yi hangi koşullarda, hangi güçlere dayanarak küreselleştirdi?Yoksa otuz yılda dönüp dolaşıp ATÜT tartışmalarından merkantil ve bağımlı kapitalizm analizine mi geldik? Yıllardır sol politikaların ana temalarından olan "devletçlik" programı pratikte nasıl uygulandı? "Sol liberalizm"in bu konudaki görüşleri neler? Yakın tarihimizde devrimci ve reformcu sol hangi fikir kümelerine ayrıldı? Bugün içinde bulunduğumuz çıkmazı nasıl okumalıyız? Irak savaşı Amerikan emperyalizmini geriletecek mi? Yoksa bu ülkede XIX. yüzyılın kolonyal imparatorluklarına öykünme hırslarını mı kamçılayacak? Türkiye diplomasisi Irak savaşı konusunda neden ve nasıl çelişkiler içinde bocaladı?
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Türkiye Nasıl Küreselleşti? Satın Al
Kitapyurdu Türkiye Nasıl Küreselleşti? Satın Al
D&R Türkiye Nasıl Küreselleşti? Satın Al
Idefix Türkiye Nasıl Küreselleşti? Satın Al
BKM Kitap Türkiye Nasıl Küreselleşti? Satın Al
Hepsiburada Türkiye Nasıl Küreselleşti? Satın Al
Nadir Kitap Türkiye Nasıl Küreselleşti? Satın Al
N11 Türkiye Nasıl Küreselleşti? Satın Al
Amazon Türkiye Türkiye Nasıl Küreselleşti? Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Türkiye Nasıl Küreselleşti? PDF 9.59 MB İndir
Türkiye Nasıl Küreselleşti? EPUB 10.72 MB İndir
Türkiye Nasıl Küreselleşti? MOBI 8.46 MB İndir
Türkiye Nasıl Küreselleşti? ODF 9.02 MB İndir
Türkiye Nasıl Küreselleşti? DJVU 11.28 MB İndir
Türkiye Nasıl Küreselleşti? RAR 7.33 MB İndir
Türkiye Nasıl Küreselleşti? ZIP 6.77 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


küreselleşme adına yapılan siyasi ve ekonomik ve sosyal hatalar üzerine yararlı olacak bir eser


Aslında kitapta Taner Timur makaleler bütünü ile Türkiye’ deki küreselleşme hareketinin nasıl başladığını ve başlangıcından günümüze seyrini gösteren bir panorama çizmiş. Özallı dönemin küreselleşme içerisinde yer almak için kapitalizm düzeni içerisinde yer alma çabalarının ardından hızını alamayan bir kısım kimliklerin küreselleşme içerisinde aslında ülkeyi getirdikleri noktada gözler önüne serilmektedir. Aslında kitabın genelinde küreselleşmeye çalışan bir ülkede başlangıçtan kopamayanların bir deli kuyuya bir taş attı 40 deli çıkaramadı misali çırpınışları da görülmektedir.


Taner Tümur, kitabında küreselleşmenin ülkemizde yeterince anlaşılmadığına gönderme yapmakta ve küreselleşmenin gerçek anlamını incelemeye almaktadır. 1980 ve sonrası dönemde Özal ile başlayan kapitalist sistemle bütünleşme çabaları, artıları ve eksileri ile ortaya konulmuş. Kısaca, son 40-50 yılda ülkemizde kabul gören isim ve görüşlerin analizi yapılıyor, kitapta. Küreselleşme ve Türkiye bağlamında okunabilecek, kaliteli bir çalışma…


‘Türkiye Nasıl Küreselleşti’de, Prof. Taner Timur’un son yıllarda yazmış olduğu, Türkiye’yi küreselleşme bağlantıları içinde ele alan, makaleleri yer alıyor. Turgut Özal ile başlayan Türkiye’nin Küreselleşme macerasını günümüze dek yorumlayan kitapta, Türkiye’nin küreselleşmesiyle ilişkili olarak küreselleşmenin tarihine, Amerika’nın Irak seferine de değiniliyor. Ayrı ayrı okunabilecek, fakat birbirini tamamlayan makalelerden oluşan bu çalışmada, son kırk yılın önde gelen siyasal aktörlerinin ifadelerine ve en yetkin teorik kaynaklara dayanarak son dönem Türkiye ekonomisinin etkili bir yorumunu bulacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*