Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
13. Havari: Mecdelli Meryem’in Yaşamöyküsü

Kategori: Din Yazar: Gordon Thomas Yayınevi: Beyaz Balina Yayınları

13. Havari: Mecdelli Meryem’in Yaşamöyküsü

  • çevirmen: Selim Yeniçeri
  • Yayın Tarihi: 20.10.2004
  • Orijinal Adi: The Thirteenth Disciple The Life of Mary Magdalene
  • ISBN: 9789756387788
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 352
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
13. Havari, Hz. İsa'ya gönülden bağlı olan gizemli bir kadının, Mecdelli Meryem'in detaylı biyografisidir. Hz. İsa'nın en sadık takipçisi olan bu kadının adı, sadık ve tutkulu, hem günahkar hem de aziz olan bir kadının imajını çağrıştırmaktadır. Onun Hz. İsa ile ilişkisi hakkında sık sık uç noktalara varan spekülasyonlar, ciltlerce kitap doldurmuştur. Gordon Thomas, bu kitabında bütün yazınsal becerisini kullanmakta ve İncil verilerinden sapmamak için derin araştırmalara girmektedir; birinci yüzyıla ait arkeoloji ve antropoloji bilgileri, bu hayret verici yaşamöyküsünün kitaba dökülüşünde sağlam bir temel hazırlanmasını sağlamıştır.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol 13. Havari: Mecdelli Meryem’in Yaşamöyküsü Satın Al
Kitapyurdu 13. Havari: Mecdelli Meryem’in Yaşamöyküsü Satın Al
D&R 13. Havari: Mecdelli Meryem’in Yaşamöyküsü Satın Al
Idefix 13. Havari: Mecdelli Meryem’in Yaşamöyküsü Satın Al
BKM Kitap 13. Havari: Mecdelli Meryem’in Yaşamöyküsü Satın Al
Hepsiburada 13. Havari: Mecdelli Meryem’in Yaşamöyküsü Satın Al
Nadir Kitap 13. Havari: Mecdelli Meryem’in Yaşamöyküsü Satın Al
N11 13. Havari: Mecdelli Meryem’in Yaşamöyküsü Satın Al
Amazon Türkiye 13. Havari: Mecdelli Meryem’in Yaşamöyküsü Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
13. Havari: Mecdelli Meryem’in Yaşamöyküsü PDF 14.61 MB İndir
13. Havari: Mecdelli Meryem’in Yaşamöyküsü EPUB 16.33 MB İndir
13. Havari: Mecdelli Meryem’in Yaşamöyküsü MOBI 12.89 MB İndir
13. Havari: Mecdelli Meryem’in Yaşamöyküsü ODF 13.75 MB İndir
13. Havari: Mecdelli Meryem’in Yaşamöyküsü DJVU 17.19 MB İndir
13. Havari: Mecdelli Meryem’in Yaşamöyküsü RAR 11.17 MB İndir
13. Havari: Mecdelli Meryem’in Yaşamöyküsü ZIP 10.31 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
13. Havari: Mecdelli Meryem’in Yaşamöyküsü PDF 14.61 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


İsanın öldükten sonra dirildiğine ve Allahın oğlu olduğuna inanan biri tarafından yazılmış. Daha çok Hz İsa hikayede ana figür romanımsı bir tad var kitapta 10 üzerimden 6 veriyorum.


Okumak ve bir yerde fikir edinmek için her kitap, her tez, her anti-tez iyi olabilir. ama sonucunda insanlar neyin doğru neyin yanlış olduğuna karar vermekte elbette zorlanacaktır. Bu da yine insanın kendi bilgileri ışığında hissettiği şeye inanması için sonucunda gerçek olabilir. Ancak bizim dinimizin de kadınları kutsal saydığını düşünmüyorum. Yücelttiğini de göremiyorum. Ama bunun ancak erkek hegemonyasını tercih eden kitleler tarafından değiştirilmiş olabileceğini düşünmekteyim. Tanrı iki cins insanı da aslında birbirinden farklı olmamak, birbirini tamamlayacak şekilde yaratmış olmalı. Doğrusu budur. Siz bunun doğru olduğuna emin olmalısın. Tanrı şevkatlidir, bağışlayıcıdır ve her yarattığı canlıya sevgi beslemektedir. Bu benim kafamdaki Tanrı. Her dinde var olan. Belki binlerce yıl önce güneş,ay. Belki Olimpos Tanrıları..Belki Ra,Horus… Neye inanırsanız inanın, Tanrı böyle olmalı. İnanmanız gereken en basit ve en önemli şey öncelikle budur…


işin ilginç tarafı kendi halkı bile sahip çıkmıyor ya herşeyin özü ve güzeli bizim dinimizde var!kadınlara saygıyı tüm avrupa ülkesine tek öğreten bir din varsa o da islam dinidir!(müslümanlıktır!)bizim dinimiz kadınları yüceltirken başka milletler yerden yere vuruyor!yazık bence bunu GORDON THOMAS ince eleyip sık dokumasa bundan haberimiz olmayacaktı!demekki hala aralarında iyilerde var!bu da sevindirici bir o kadar da düşündürücü!


Mecdelli Meryem’ e değişik bir bakış açısı olacağını düşünerek aldığım kitap benim için tam bir hayalkırıklığı oldu; kitap boyunca Meryem’ den nerdeyse hiç bahsedilmiyor; konu yine İsa ve onun son zamanları; kitabın yazarının tek ilginç yaklaşımı tam inançlı biri olmasına karşın, Meryem ve dini yapılanmadaki olası rolü hakkında sorun yaşamaması; ataerkinin ezilen kişi olarak, sevilen kadın olarak (açıkça söylenmesede) ve tövbekar kişi olarak Meryem’in rolünü yoksayabileceğini ve yıllar içinde eritebileceğini kabul ediyor olması, yine de üstü örtülü bu kabullenmenin daha çok İsa’nın günahkarlara yönelik kucak açmışlığını yansıtması açısından Meryem’e görev verdiğini düşünmeme neden oluyor; İsa’nın son zamanlarına bakış açısı olarak kesinlikle Kazancakis’in Günaha Son Çağrısı’nı arattığı söylenebilir, Meryem’i deil de İsa’yı ve onun son zamanlarını bir de tam inançlı birinin ağzından dinlemek isteyenler için iyi bir seçim olabilir…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*