Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kadın Matematikçiler

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Ercan Kumcu Yayınevi: Remzi Kitabevi

Kadın Matematikçiler

  • Yayın Tarihi: 22.10.2004
  • ISBN: 9789751410009
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 206
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Yüzyıllar boyunca bütün toplumlarda "matematik kadınlara göre değildir" önyargısı egemen olmuştur. Kadının matematik alanında eğitimi gerekli görülmemiş ve uygun bulunmamıştır. Matematik okumuş olanların birçoğu da ancak matematiğin dışında iş bulabilmişlerdir.Sayıları az da olsa, bu önyargıları aşıp başarılı olmuş kadınlar vardır. Bunlar çok büyük mücadeleler vererek bulundukları yerlere gelmişlerdir.Bu kitap, yüzyıllardan beri verilen bu mücadelenin öyküsüdür.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kadın Matematikçiler PDF 8.55 MB İndir
Kadın Matematikçiler EPUB 9.56 MB İndir
Kadın Matematikçiler MOBI 7.54 MB İndir
Kadın Matematikçiler ODF 8.05 MB İndir
Kadın Matematikçiler DJVU 10.06 MB İndir
Kadın Matematikçiler RAR 6.54 MB İndir
Kadın Matematikçiler ZIP 6.04 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Matematik, tıpkı diğer bilim dallarında olduğu gibi erkeklerin egemenliğinde gelişmiş. Ancak 20.yy’da bu manzara kadınlar lehine oldukça değişti ve değişmeye de devam ediyor. İnsan aklının ortak ürünü olan matematikte adından söz ettirmeyi başarmış kadınların yaşamlarına dair biyografik verileri bulacağınız bu eser, matematikteki kadın konusunda dilimizdeki tek kitap. Kitabın zayıf tarafı ise, sözü edilen kadın matematikçilerin katkılarının sunulmasında gözlenen zaafiyet. Kadın matematikçilerin karşılaştıkları zorluklar hepimizin malumu. Keşke kadın aklının matematiğe verdiği-vermeye çalıştığı yön ve kazandırdıkları hakkında genel bir değerlendirme yapılsaymış dememek elde değil. Her şeye rağmen sergilenen duyarlık takdire değer.


Bir matematikçi olarak kitabı pek beğenmedim. Ercan bey matematikçilerle konuşmuş yada yazarken onlara danışmışmı ?.Rakam teorisi diyorki böyle bir şey yok. Sayı teorisi diyorlar ona. Sadece hayat hikayelerinden ibaret. Kaynaklardan tercüme yapmış. Kendisinden de bir şeyler katabilirdi. İş kadınlar olunca hele birde konu matematik olunca daha hassas davranmak gerekiyor. Günümüze kadar kadın matematikçilerin ne zorluklarla karşılaştığını çoğumuz bilmeyiz. Hayat hikayelerinden çok onların matematiğe neler kazadırdığı işlenseydi daha iyi olabilirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*