Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Yazarın Kitabı

Kategori: Edebiyat Yazar: Feridun Andaç Yayınevi: Varlık Yayınları

Yazarın Kitabı

  • Yayın Tarihi: 25.10.2004
  • ISBN: 9789754342680
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 280
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Hayranlık duyduğumuz, yapıtlarını beğenerek okuduğumuz yazarların yazım serüvenleri çoğumuzun ilgisini çeker. Bir okur olarak çıktıkları edebiyat yolculuğunda hangi süreçlerden geçtiklerini, yazarlığa doğru nasıl yol aldıklarını ve yazmaya, yazar olmaya nasıl karar verdiklerini merak ederiz.Feridun Andaç'ın 50 yazara yönelttiği, "Okuma serüveninden yazma eylemine uzanan yolunuzu anlatan bir deneme yazar mısınız?" sorusuna verilen yanıtlar, bu konuya ışık tutuyor.Öykücünün Kitabı'yla başlayan ve devamı gelecek bir dizide yer alan Yazarın Kitabı, edebiyatseverlerin yanı sıra öğrencilerin de yararlanabileceği bir başvuru kaynağı.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yazarın Kitabı PDF 11.62 MB İndir
Yazarın Kitabı EPUB 12.99 MB İndir
Yazarın Kitabı MOBI 10.25 MB İndir
Yazarın Kitabı ODF 10.94 MB İndir
Yazarın Kitabı DJVU 13.67 MB İndir
Yazarın Kitabı RAR 8.89 MB İndir
Yazarın Kitabı ZIP 8.20 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Kitabın benim için aydınlatıcı ve ilham verici olduğunu söyleyebilirim. Bir bütün halinde birçok yazarın yazarlık serüvenini okumayı, bazı konularda genelleme yapabilmek için faydalı buldum. Tek tek röportajlarını farklı yerlerde okusaydım aynı etkiyi oluşturmazdı.Yazmanın aslında yazarların büyük bir çoğunluğu için ne kadar psikolojik bir eylem olduğunu bu kitapla fark ettim. Bu kadar çok sayıda yazarın kendilerine dair yazdıklarını okuyup, mizaçlarına yönelik çıkarımlar yaparak azımsanmayacak sayıdaki ortak noktalarını yakalamak keyifliydi. Eğer yazmaya niyetiniz var ama kendinize güveniniz yoksa bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. Kitaba denemeleri dahil edilen yazarların neredeyse hepsinin belli bir siyasi görüşe sahip insanlar olmaları kitabın olumsuz bulduğum özelliklerinden biri.


Bazı yazarların denemeleri otobiyografi gibi olmuş. Yine de genelini faydalı buldum. Bu kitabın çatılmasını sağlayan Feridun Andaç’a teşekkürler.


çeşitli yazarların yazarlık serüvenlerini bulabilirsiniz ancak tahmin edilebileceği üzeri öyküler bir yerden sonra benzeşmeye, kitap da sıkıcılaşmaya başlıyor.


yazma ve yazar olma süreci hep ilgimi çekmiştir. bu kitapta da yazar 51 yazara nasıl yazar olduklarını sormuş. verilen cevapların kimi kısa kimi uzun. kimi baştan savma kimi özenli ama hepsi dikkate değer. sadece belli bir kesimin yazarları seçilmiş olsa da önemli olan yazma becerisi üzerine fikirden ziyade teknik sayılabilecek cevaplar olduğu için benim açımdan kısmen öğretici, kısmen tanıtıcı (bazı isimleri ilk kez duydum ve hiç olmazsa bir-iki kitabını okumaya karar verdim) büyük ölçüde de yazmaya teşvik edici oldu. demek ki iyi etmişim bu kitabı okumakla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*