Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Darwin’in Çöküşü

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Jeremy Rifkin Yayınevi: Ufuk Kitapları

Darwin’in Çöküşü

  • çevirmen: Prof. Dr. Ali Köse
  • Yayın Tarihi: 30.01.2002
  • Orijinal Adi: A New Word, A New World
  • ISBN: 9789756571101
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 144
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 2. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Darwin İngiliz sömürgeciliğine biyolojik bir temel sağlamıştır. Bunu da son derece ustaca yaptı. Şöyle diyordu Darwin: "Farklı ırklardan iki insan karşılaşınca tıpkı iki farklı türden hayvan gibi davranırlar. Dövüşürler, birbirlerini yerler, birbirlerine zarar verirler. Ama ardından en güçlü bünyenin (yani insandaki aklın) kazanacağı daha ölümcül bir mücadele başlar." Darwin şu görüşünü birçok defa dile getirmişti: "Doğal seleksiyon o kadar etkilidir ki, tüm dünyada alt ırklar üstü medeniyetlerin ırkları tarafından zamanla bertaraf edileceklerdir."İngiltere'nin dünyanın en uzak bölgelerinde etkisini artırdığı, yeni ülke ve insanları sömürgeleştirdiği bir zamanda İngiliz Bayrağı'nın yükseldiği her yerde doğal seleksiyonun gelişmesine müsaade edildiğinin bilinmesi İngilizler için son güven tazeleyici bir şeydi.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Darwin’in Çöküşü PDF 5.98 MB İndir
Darwin’in Çöküşü EPUB 6.68 MB İndir
Darwin’in Çöküşü MOBI 5.27 MB İndir
Darwin’in Çöküşü ODF 5.63 MB İndir
Darwin’in Çöküşü DJVU 7.03 MB İndir
Darwin’in Çöküşü RAR 4.57 MB İndir
Darwin’in Çöküşü ZIP 4.22 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Orijinal adı A New Word, A New World olan bir kitabın ismini nasıl Darwin’in çöküşü diye pazarlamaya çalışıyorlar hayret..


Maymunların ilgisini çekmez ama maymunseverlerin kesinlikle okuması gereken bir kitap. Maymunlar ve maymunseverlerin kimler olduğunu bilmem açıklamaya gerek var mı?


Kitap küreselleşme uzmanı olan bir yazar tarafından yazılmış olup bu uzmanın bilimsel kişiliği hukuk ve diplomasi alanındadır. ABD’nin başını çektiği küreselleşme stratejisinin baş aktörlerindendir. Kendisi aynı zamanda iktisadi ve sosyal konularda danışmandır. Kısacası küreselleşmeyi dünyaya anlatan ve yaymak için uğraşan aktörlerden biridir. Bu kitap ise orjinal adı ”Yeni Dünya” olmasına rağmen nedense Türkçe’ye hiç bir şekilde anlam veremediğim ”Darwin’in Çöküşü”gibi tuhaf bir isimle çevrilmiştir. Bu başlığın bu kitapla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bu kitap yeni dünya düzeninin bir açıklaması ve küreselleşmeye yardımncı bilgiler içermekte olup Darwin’in adının geçmesi ister istemez ”acaba ard niyet mi var” sorusunu zihnimde uyandırıyor. Zaten bu çevirmenin diğer kitaplarında da Darwin’e olduğu kadar Freud gibi psikanalizin kucusuna, seküler düşünceye saldırılar ve doğmatik hurafe bilgilere bel bağlamalar bulunmakta. Zaten sayın çevirmenin küreselleşme yönünde toplumu kanalize ettiği kendi sözlerinden de bellidir. Kısacası sayın çevirmen bir küreselleşme uzmanının yazdığı bir kitabı müslüman halkımıza bir şekilde okutmak ve satın alınmasını sağlamak amacıyla tam onikiden vuryor ve ismini çok çarpıcı, medyatik ”Darwin’in Çöküşü”koyuyor. Bakın bu sayın çevirmenimizin ilahiyatla ilgili bir sitede kendi yazdığı bir yazıda ( Yazının ismi:Küreselleşme ve Din Üzereine) ne söylüyor:”……Dolayısıyla küreselleşme karşısında “karşıt” tavır almanın yahut da “milliyetçilik” adına pek de gerekli olmayan bir duruş sergilemenin geleceğimiz için yararlı veya koruyucu olduğu kanaatinde değilim. Böyle bir tavır bizi ancak yerimizde saydırır.” Başlığı farklı içeriği farklı kitaplar bize nekadar yararlı olacaktır? sorarım.


kesinlikle herkesin okumasi gereken bir kitap darwinin bir bilim adami olmadiginin evrimin bilimsel bir bir deger tasimadiginin kaniti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*