Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ecevit Türkeş ve Erbakan’la Cezaevi Günleri

Kategori: Siyaset Yazar: Oral Çalışlar Yayınevi: Gendaş Yayınları

Ecevit Türkeş ve Erbakan’la Cezaevi Günleri

  • Yayın Tarihi: 18.11.2004
  • ISBN: 9789753086325
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 272
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
"12 Eylül askeri darbesinin hemen ardından, darbeci genareller siyasi liderleri ve milletvekillerinin bir bölümünü siyasi tarihe 'Liderler Hapishanesi' olarak geçen Ankara Merkez Komutanlığı'na bağlı Ordu Dil ve İstihbarat Okulu'nun tutukevine kapatmışlardı. Bu tutukevi, üç yıldan fazla bir süre açık kaldı. 1983 yılı Temmuz ayında kapatıldı.Burada ben de iki yıla yakın bir süre, tutuklu olarak siyasi liderler, bakanlar ve milletvekilleriyle beraber kaldım. Orada günü gününe not tuttum. Kitap, o dönemde tuttuğum günlüklerden oluşuyor. Bu kitabı ilk kaleme aldığımda Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş yasaklıydılar. Günlük siyasi yaşamımızda henüz etkili hale gelmemişlerdi. Henüz yasakları aşma kavgası veriyorlardı.Bu kitap hafızayı zorlayan bir anı kitabı değil, tamamen günü gününe tutulmuş belgeli bir kaynak olarak kabul edilebilir. Yakın siyasi tarihimizin en ünlü ve en etkili kişilerinin, iktidarı kaybedip, belki de her şeyi kaybettiklerini düşündükleri bir dönemdeki ruh hallerini yansıtıyor. Öğretici ve ders alıcı bir çok içten anıyı ve özeleştiriyi de içeriyor.Oral Çalışlar
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Ecevit Türkeş ve Erbakan’la Cezaevi Günleri Satın Al
Kitapyurdu Ecevit Türkeş ve Erbakan’la Cezaevi Günleri Satın Al
D&R Ecevit Türkeş ve Erbakan’la Cezaevi Günleri Satın Al
Idefix Ecevit Türkeş ve Erbakan’la Cezaevi Günleri Satın Al
BKM Kitap Ecevit Türkeş ve Erbakan’la Cezaevi Günleri Satın Al
Hepsiburada Ecevit Türkeş ve Erbakan’la Cezaevi Günleri Satın Al
Nadir Kitap Ecevit Türkeş ve Erbakan’la Cezaevi Günleri Satın Al
N11 Ecevit Türkeş ve Erbakan’la Cezaevi Günleri Satın Al
Amazon Türkiye Ecevit Türkeş ve Erbakan’la Cezaevi Günleri Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ecevit Türkeş ve Erbakan’la Cezaevi Günleri PDF 11.29 MB İndir
Ecevit Türkeş ve Erbakan’la Cezaevi Günleri EPUB 12.62 MB İndir
Ecevit Türkeş ve Erbakan’la Cezaevi Günleri MOBI 9.96 MB İndir
Ecevit Türkeş ve Erbakan’la Cezaevi Günleri ODF 10.63 MB İndir
Ecevit Türkeş ve Erbakan’la Cezaevi Günleri DJVU 13.28 MB İndir
Ecevit Türkeş ve Erbakan’la Cezaevi Günleri RAR 8.63 MB İndir
Ecevit Türkeş ve Erbakan’la Cezaevi Günleri ZIP 7.97 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Türk siyasal hayatındaki üç büyük liderin aynı hapishane içindeki ilginç yaşamlarını konu alan günlük biçiminde yazılmış içten ve tarafsız bir kitap.Oral Çalışlar hapishanedeki mahkumiyeti sırasında yapmış olduğu gözlemlerle siyasetin dışında siyasetçilerin neler yaptıklarını anlamamız bakımından güzel olaylar anlatmış.Bir bakıyorsunuz Başbuğ Türkeş Oral Çalışların koluna girmiş sohbet ediyor. Bir bakıyorsunuz Halkçı Ecevit maddi sıkıntılarından dert yanıyor, Rahşan Hanım’ı özlüyor. Bir bakıyorsunuz Doğu Perinçek fareyi öldürmeye çalışıyor. Oldukça fazla kişinin ismi geçiyor. Yaşar Okuyan, Temel Ateş, Ertuğrul Günay, Oğuzhan Asiltürk gibi kişiler aynı çatı altında bir araya geliyor. Erbakan Hoca diğerlerine göre daha erken tahliye edildiğinden dolayı Ecevit ve Türkeş’e göre kitapta daha az yer kaplıyor. Alparslan Türkeş’in anıları oldukça ilginç. Arjantin ve İngiltere arasındaki Falkland Bunalımında Arjantin’deki faşizmin yıkılmasını istiyor. 61 Anayasasının sosyal güvenlik, sendikalar, işçi hakları gibi birçok düzenlemesinde Türkeş’in payı var. Ayrıca DPT vb. kurumların kurulmasına A.Türkeş öncülük ediyor. Ayrıca kitapta Alparslan Türkeş’in ne kadar nazik ve kibar bir beyefendi olduğunu anlayabiliyoruz.Ecevit de anılarda oldukça önemli yer kaplıyor. Önemli tespitleri olmuş.Siyasetin dışındaki siyasilerin ilginç yaşamını okumak isterseniz tam size göre.


Farklı fikirlere sahip insanların en doğal haliyl birbileriyle ilişkide bulundukları yer tabiki bir hapishanedir. demokrat kişiliği karşısında saygı duruşuna geçtiğim ÇALIŞLAR bu kitabında da bundan pek taviz vermemiş. ellerine sağlık hocam..


Üç lider düşünün birbirlerinin tam zıttı siyasi düşüncelere sahip olan. Bu üç lideri aynı ortamda bulunduran şey ne olabilir askeri müdahaleden başka? İşte bu kitap Ecevit Erbakan ve Türkeşin 12 Eylül sonrasında hapishane hayatlarını anlatıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*