Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Babıali Tanrıları: Simavi Ailesi

Kategori: Diğer Yazar: İrem Barutçu Yayınevi: Agora Kitaplığı

Babıali Tanrıları: Simavi Ailesi

  • Yayın Tarihi: 09.12.2004
  • ISBN: 9789758829613
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 368
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 14.5 x 19.54 cm
Tanıtım Bülteni
"Sedat Simavi kimdi?" Babası, Abdülhamid’in gazabına niçin uğramıştı? Atatürk’ün yardımını niçin reddetmişti? Hürriyet gazetesini kurduğu gün, ceketinin zula cebine niçin siyanür şişesi yerleştirdi? Hürriyet gazetesi Yahudi sermayesiyle mi kuruldu? Simavi’ler ‘Selanik Yahudisi’miydi? Fuat Köprülü dava edince Sedat Simavi mahkemede niçin ağladı? Yazı işleri müdürü, Haldun ve Erol Simavi’ye, "Aklı kıt zengin evlatları", deyinci neler oldu? Askerler, 27 Mayıs’ta Hürriyet’in genç patronlarına niçin diş bilediler? Erol Simavi, 22 Şubat darbe girişiminin ‘içinde’ miydi? Mason locasında neden yere yığılmıştı? Gönül Yazar, sevgilisi Erol Simavi’den niçin tokat yedi? Haldun Simavi kardeşini niçin terk etti? Günaydın gazetesini kurarken niçin Orhan Gencebay dinliyordu? Günaydın gazetesi Demirel ailesine dil uzattı mı? Aralarındaki kavga nasıl patlak verdi? Haldun Simavi’nin evindeki ‘İngiliz casus’ kimdi? Haldun Simavi Vehbi Koç’un geliniyle nasıl evlendi? Erol Simavi Hürriyet’i niçin sattı ve oğlunu neden suçladı?20. yüzyıl Türkiye basın tarihine damgasını vuran Babıali Tanrıları olarak Sedat Simavi, oğulları Erol ve Haldun Simavi ile Simavi ailesinin etrafında Hürriyet, Günaydın ve bütün bir basın camiasının bilinmeyen yönlerini, deneyimli gazeteci İrem Barutçu’nun bu kitabında okuyacaksınız?
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Babıali Tanrıları: Simavi Ailesi Satın Al
Kitapyurdu Babıali Tanrıları: Simavi Ailesi Satın Al
D&R Babıali Tanrıları: Simavi Ailesi Satın Al
Idefix Babıali Tanrıları: Simavi Ailesi Satın Al
BKM Kitap Babıali Tanrıları: Simavi Ailesi Satın Al
Hepsiburada Babıali Tanrıları: Simavi Ailesi Satın Al
Nadir Kitap Babıali Tanrıları: Simavi Ailesi Satın Al
N11 Babıali Tanrıları: Simavi Ailesi Satın Al
Amazon Türkiye Babıali Tanrıları: Simavi Ailesi Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Babıali Tanrıları: Simavi Ailesi PDF 15.27 MB İndir
Babıali Tanrıları: Simavi Ailesi EPUB 17.07 MB İndir
Babıali Tanrıları: Simavi Ailesi MOBI 13.48 MB İndir
Babıali Tanrıları: Simavi Ailesi ODF 14.38 MB İndir
Babıali Tanrıları: Simavi Ailesi DJVU 17.97 MB İndir
Babıali Tanrıları: Simavi Ailesi RAR 11.68 MB İndir
Babıali Tanrıları: Simavi Ailesi ZIP 10.78 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Babıali Tanrıları: Simavi Ailesi PDF 15.27 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Adı Künye’den çıkartılanların ‘Uyumamak İçin’ yaktığı Mukaddes Alev,Kamusallaştırılmasına karar verilen Bedenlerde Süfli bir araç gibi kullanılır.Çünkü Konunun Merkezi Karşıya kaydırıldığında Adapte olan Bedenlerin Ses Perdesini Ayarlamak daha kolaydır.Türkiye’de Olağan Düzende Sapmaları Belirleyen Basın,Durumsal Farkındalığı Yüksek olan Tanrıların Katında Şekil verirken Satılan Hürriyet’inize,Pay Kuponu almak için Lütfen Sıraya Giriniz!


Simavi ismi, Türk basın tarihi ve medya dünyası için her zaman çok önemli olmuştur. Aile medyadan elini eteğini çekmiş olsa da, onların bıraktığı etkinin halen sürmekte olduğu tespitini yapmak yanlış olmaz. Basın tarihine meraklı gazeteciler içinse onlar her zaman büyük bir haber potansiyeli. Halen İsviçre’de yaşayan Hürriyet’in eski patronu Erol Simavi, meslektaşlarına karşı oldukça mesafeli durmayı tercih ediyor. Ailenin diğer fertleri de bu açıdan çok ketum. Simaviler, medyadaki önemleri oranında kamuoyunda bilinmiyor. ‘Simavi Ailesi’ adıyla onları ilk kez bu kadar kapsamlı ele alan gazeteci İrem Barutçu’ya aileden hiçbir katkı gelmediği gibi, böyle bir çalışmanın ‘hangi cüretle aileden izinsiz yapıldığı’ eleştirisi de iletilmiş!kitapta herkesin ilgisini çekeceğini düşündüğüm konulara yer verilmiş.okunmasını tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*