Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Nurlu Hayatlar

Kategori: İslam Yazar: Cemal A. Kalyoncu Yayınevi: Zaman Kitap

Nurlu Hayatlar

  • Yayın Tarihi: 08.03.2005
  • ISBN: 9789758578665
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 212
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.3 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Bir yanda, yazdığı Risale-i Nurlar bugün dünyada milyonlarca insan tarafından okunan Said Nursi...Diğer yanda, aydınlık bir Türkiye'nin habercisi olacak, milyonlarca gencin yetişmesine öncülük eden Fethullah Gülen Hocaefendi...Her ikisinin de etraflarında, onlara sevgi duyan, gönül bağı ile bağlanmış meçhul kahramanlar her zaman vardı ve hep var oldu. Said Nursi'nin bir mektubunda Nurun küçük kahramanı diye adından bahsettiği ve daha sonra 1954'ten 1960 yılına kadar Said Nursi'ye hizmet eden Mustafa Sungur; Bediüzzaman'ın Tillo'dan bana bir yardımcı gönder diyerekten Allah'a dua etmesinden tam 70 yıl sonra, Said Nursi ile tanışan ve yedi yıl boyunca yanında bulunan Tillolu Said Özdemir;Din adamı yetiştirmekle meşhur Erzurum'un bağrından çıkmış, önce rüyasında gördüğü Bediüzzaman'la daha sonra bizzat tanışma imkanı bulan Mehmet Kırkıncı Hoca...
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Nurlu Hayatlar PDF 8.80 MB İndir
Nurlu Hayatlar EPUB 9.83 MB İndir
Nurlu Hayatlar MOBI 7.76 MB İndir
Nurlu Hayatlar ODF 8.28 MB İndir
Nurlu Hayatlar DJVU 10.35 MB İndir
Nurlu Hayatlar RAR 6.73 MB İndir
Nurlu Hayatlar ZIP 6.21 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Bediüzzaman’ın bazı talebeleri ile bu kesimin lider şahsiyetlerini anlatan, akıcı, anlaşılır bir kitap. Tavsiye ederim.


Bir neslin ”NUR” ların neşri için ne tür cefalara katlandıklarını ne tür işkencelere, eziyetlere maruz kalındığını anlatan ve kendinizede bu yolda pay çıkartabileceğiniz bir eser.


Her ne kadar daha önce eleştirisini okuduğum carides isimli arkadaşımızın dikkatini bu büyük şahsiyetlerin hepsinin de bir hapishane geçmişi olması dikkatini çekmiş ise de benim dikkatimi de bir başka husus çekti. Cemal A.Kalyoncu beyefendi büyük bir değişimle uzun zamandır kimselerin yapmadığı belki de yapmak istemediği şeyi yaparak Said-i Nursi Hazretlerinden sonra gelen pek çok talebesinin öykülerine yer vermiş bu kitapta ama yine de tüm hocaefendi (Fethullah Gülen” talebeleri gibi en geniş yapıyı ve söylemi hocaefendi üzerine kurgulamış. Said-i Nursi Hazretleri kendisinden sonra bir halef bırakmamıştır. Bu konuya özellikle dikkat çekmek isterim. Ve de kitapta bahsedilen tüm kıymetli şahsiyetler onun ardından bu meşaleden birer parça alarak yollarına devam eden yeni meşalelerdir. Bediüzzaman’ ın en büyük özelliklerinden biri de bence budur geride bıraktığı insanlara verdiği meşaleler. Pek çok yapının aksine ve İslam’ da olmayan babadan oğula geçen bir silsileyi değil her biri birer nur olan talebelerini bırakmıştır geride. Bu şahsiyetleri tanımak tüm okuyucular için önemli bir hamle olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*