Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Çağımızın Bir Kahramanı

Kategori: Edebiyat Yazar: Mihail Yuryeviç Lermontov Yayınevi: Cem Yayınevi

Çağımızın Bir Kahramanı

  • çevirmen: Nedim Önal
  • Yayın Tarihi: 31.03.2005
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 192
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Tanıtım Bülteni
Rus yazarı Mihail Yuryeviç Lermontov 1814'de Moskova'da doğdu. Kuzey Kafkasya'da sürgünde bulunduğu sırada eski bir silah arkadaşı ile giriştiği düelloda öldü (1841). İlk şiirlerini Puşkin ve Byron'a özenerek yazan Lermontov çok geçmeden sanatında özgünlüğe kavuştu ve değişik bir üslup yaratmayı başardı. Yazar, haksızlıklarla dolu bir dünyada başkaldıran insanın acılarını ve gururunu romantik bir dille anlatırken duyguları yeni bir açıdan inceleme özelliği ile Rus edebiyatım büyük ölçüde etkiledi.Çağımızın Bir Kahramanı, psikolojik yönü ağır basan bir serüven romanıdır: Şaşırtıcı bir çekicilikte, aşk ve ölümün, umut ve hayal kırıklığının yer aldığı olaylar, Kafkasya'nın kendine özgü tutkulu ve gizemli havası içinde geçer.Güçlü bir el tarafından işlenerek bir röliyef gibi ortaya çıkarılan eserin baş kişisi Peçorin bu olayların bazen kahramanı bazen de anlatıcısıdır. Onunla ilgili olarak yazarın kendisi şöyle diyor: "Okuyucular Peçorin'in kişiliği hakkında benim görüşümü öğrenmek isteyebilir. Söyleyeyim: Kitabın adı." Kendisiyle aynı dönemde yaşayan Puşkin'in en başarılı eserleriyle eşdeğerde tutulan Çağımızın Bir Kahramanı, Rus edebiyatının başyapıtlarından biri olarak kabul ediliyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Çağımızın Bir Kahramanı PDF 7.97 MB İndir
Çağımızın Bir Kahramanı EPUB 8.91 MB İndir
Çağımızın Bir Kahramanı MOBI 7.03 MB İndir
Çağımızın Bir Kahramanı ODF 7.50 MB İndir
Çağımızın Bir Kahramanı DJVU 9.38 MB İndir
Çağımızın Bir Kahramanı RAR 6.09 MB İndir
Çağımızın Bir Kahramanı ZIP 5.63 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Klasik Rus edebiyatının her türlü özelliğini bulabileceğiniz çok güzel bir eser.Genç yaşta düelloda hayatını kaybetmesi Rus edebiyatı için çok acı bir kayıp olmuş. Keyifle okunabilecek bir kitap…


Lermantov henüz 26 yaşında bir duelloda vefat etmeseydi adını bugün dostoyevski ve tolstoy ile beraber rus edebiyatının en önemli isimler arasında sayacağımız bir isi olacaktı. bu seri okuyunca edebiyat severlerin bu erken ölümle ne büyük bir talihsizlik yaşadığını tekrar anlıyorsunuz. rus edebiyatını sevenlerin mutlaka okuması gereken bir kitap.


Peçorin’in Günlüğü bölümüne kadar oldukça akıcı bir kitap. Günlüğün ortalarına doğru akıcılıkta duraksamalar başlıyor ve aslında günlük, bize tam bir Peçorin portresi çizmiyor. Lermontov meraklılarının elbette okuması gerekli bir eser ancak daha geniş çaplı yazılabilirdi.Eserdeki düello sahnesi eserin en canlı bölümü. Özetle: Eserin ön sözünde yazar, yayınlandığı dönemde kitabı eleştirenlere karşı cevap veriyor. Çağımızda nice Peçorinler var diyor. Peki ya şimdi, günümüzde Peçorin’i mumla aratacak kötüler, fırsatçılar yok mu? İyi okumalar…


kitaba ulaşmak çok kolay değil, zaman zaman tükeniyor.bu da çok tutuldugunu gösteriyor.içeriğine gelince prensipleri olan hatta şovalye ruhlu diyebileceğimiz bir rus gezgin subayını anlatıyor.herkes kendine göre çok değişik sonuçlar çıkarabilir.mutlaka okunması gereken klasik bir eser.okurken çok keyif alacaksınız.entellektüel tartışmalarda ara ara adını duyabileceğiniz kitap ve yazarlardan.şiddetle tavsiye ederim.düello sahneleri çok gerçekçi,betimlemeler son derece başarılı.okunması gereken 100 klasik eserden biri.


Çok eskiden okuduğum bir kitaptı. Hatırladığım kadarıyla kahramanın karşı cinsile ilişkisi onu elde etme ve kendisine aşık etme üzerinedir. Kendisine aşık ettikten sonra, bırakıp gider, terkeder. Bu terkedişler kahramana inanılmaz derecede tatmin duygusu yükler. Hatırladığım kadarıyla bunun üzerine bir romandır. Tavsiye ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*