Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Şiirler: Dıranas

Kategori: Edebiyat Yazar: Ahmet Muhip Dıranas Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

Şiirler: Dıranas

  • Yayın Tarihi: 21.01.2009
  • ISBN: 9789750800184
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 161
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Eviniz kutu gibi küçücük bir evdi,Sarmaşıklarla balkonu örtük bir evdi;Güneşin batmasına yakın saatlerdeYıkanırdı gölgesi kuytu bir derede.Yaz, kış yeşil bir saksı ıtır pencerede;Bahçende akasyalar açardı baharla.Ne şirin komşumuzdun sen, Fahriye abla!
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Şiirler: Dıranas PDF 6.68 MB İndir
Şiirler: Dıranas EPUB 7.47 MB İndir
Şiirler: Dıranas MOBI 5.90 MB İndir
Şiirler: Dıranas ODF 6.29 MB İndir
Şiirler: Dıranas DJVU 7.86 MB İndir
Şiirler: Dıranas RAR 5.11 MB İndir
Şiirler: Dıranas ZIP 4.72 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Her bir şair farklı bir şiir aslında. İçlerindekini bizimle paylaşıyorlar.


10 bölümden oluşan bu kitabın ilk bölümü olan “Selam” isimli bölümde mükemmel aşk şiirleri var. Evlilik teklif ederken okunabilecek şiirler var desem yalan olmaz. Bununla birlikte Ahmet Muhip Dıranas yalnızca aşk şairi değildir. Evrenin çok farklı bir noktasında, zor yaklaşılabilecek bir yerde duran ve şiirlerini oradan gönderen bir şairdir. Bu kitabı okuduğumda bir insan hergün yaşadığımız olayları nasıl bu kadar farklı bir bakış açısıyla değerlendirebilir diye şaşırdım. Dıranas, şiirlerinde biçim ve ahenk olan bir şairdir. Görece az sayıda şiiri olmasına rağmen Türk şiirinde kendi yerini kendisi hazırlamış ve o yeri sonuna kadar hakeden bir şairimizdir. Türk şiirinde ikinci yeni, garip, hece, mavi, yedi meşale gibi kategorizasyonların olduğu bir dönemde kendini hiçbir kalıba sokmayan özgün bir şairimizdir.


onu hecenin garipin ve ikinci yeninin ortasında kendi gibi kalmayı başarmış bir şair olarak okumak lazım. modernist veya gelenekçi olduğunu söylemek pek mükün değil. belki de bu görece belirsizlik yüzünden ona sembolist deyip geçerler edebiyat tarihi ders kitaplarında. sahicilik arayışı onda kültür züppeliğinden veya yobazlığından önce gelir. cumhuriyetin bir çocuğu olmasına rağmen bu böyledir. rağmen diyorum, çünkü cumhuriyet, onun fahriye abla gibi müjde ar’ımsı yanlarını öne çıkarmaktan yanadır.


Özellikle Fahriye Abla,kar,selam,olvido şiirleri çok güzel.YKY da edebiyatımıza eski ozanlarımızın şiir kitaplarını yayınlayarak büyük bir katkıda bulunuyor özellikle gençler için.


hece ölçüsüyle yazılmış güzel şiirleri var. cahit sıtkıyla beraber biçimin önemini vurgulamış ve bu şekilde şiir yazmış, başarılı bir şairimiz ahmet muhip. şiir severlerin okuması gereken bir kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*