Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Fizikçiler

Kategori: Edebiyat Yazar: Friedrich Dürrenmatt Yayınevi: Türkiye Iş Bankası Kültür Yayınları

Fizikçiler

  • çevirmen: Mustafa Tüzel
  • Yayın Tarihi: 28.02.2005
  • Orijinal Adi: (Die Physiker)
  • ISBN: 9789754586244
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 91
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Cinayet Masası Müfettişi Richard VolS, özel "Les Cerisiers" sanatoryumunda üç ay içinde gerçekleşen ikinci cinayet vakası üzerine, olayı araştırmak üzere sanatoryuma gönderilir.Kendisini Newton zanneden Herbert Georg Beutler isimli hastanın hemşire Dorothea Moser'i boğarak öldürmesinin ardından, bu kez de Hemşire irene Straub, Einstein olduğunu iddia eden Ernst Heinrich Ernesti tarafından öldürülmüştür. Kendisi de en az hastaları kadar "ilginç" bir karakter olan Frâulein Doktor Mathilde von Zahnd tarafından yönetilen sanatoryumda cinayetler bu kadarla da kalmaz...Dürrenmatt'ın dünya çapında başarılı olan, ülkemizde de sahnelenen oyunu Fizikçiler, deha ile delilik arasında gidip gelen kahramanlarının ağzından en tartışmalı fizik kuramlarına, atom çağma ışık tutarak keyifli bir okuma sunuyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Fizikçiler PDF 3.78 MB İndir
Fizikçiler EPUB 4.22 MB İndir
Fizikçiler MOBI 3.33 MB İndir
Fizikçiler ODF 3.55 MB İndir
Fizikçiler DJVU 4.44 MB İndir
Fizikçiler RAR 2.89 MB İndir
Fizikçiler ZIP 2.67 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Dürrenmatt ele aldığı bu oyunla, dünyanın, bilimin kimlerin elinde olduğuna dair göndermelerde bulunmuştur. Gerçekten bilim insanlığın yararına mı yoksa zararına mı kullanılıyor tartışma konusudur. Dürrenmatt eserinde farklı bakış açıları sunarak, okuyucudan ya da izleyiciden yorum yapmasını istemiştir. Möbius’un, Newton’un ve Einstein’ın bireysel çabalarının da ne kadar boş olduğunu bizlere sunmuştur. Yaşanılan dünyada bireysel çabalar, sonuçsuz kalmaya mahkûmdur. Ne Möbius, ne Newton, ne Einstein’ın politik gücü, tek başına değişim sağlayacak durumdadır. Mücadele etmişlerdir ama egemen güce direnmek bireysellikle mümkün değildir. “ Herkesi ilgilendiren şeyi ancak herkes birlikte çözebilir.” diyen Dürrenmatt, bütün bireysel çabaların başarısız olmaya mahkûm olduğunu vurgular.Dürrenmatt tarafından ele alınan bu oyun, insanlığa, bilimin ve bilim adamının getirebileceği tehlikelerden bahsetmek, insanlığı bu tehlikeler adına uyarmak için güçlü bir yapıttır. Günümüzde de hem bu tehlikeler geçerliliğini sürdürdüğünden hem de bilim adamının sorumluluğu şu anda da söz konusu olduğundan, eser bugünde varlığını sürdürmektedir.


orijinal dilinde okumanın faydasıyla romanın içine insan kendini kaptırdıkça kaptırıyor. çevirisinin nasıl yapıldığını bilmiyorum. ama mutlaka okunması gereken dünya edebiyatının önemli bir eserlerinden biridir. herkese şiddetle tavsiye ettiğim bir eser.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*