Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Yaşama Çevrilen Pedal

Kategori: Spor Yazar: Lance Armstrong Yayınevi: Goa Basım Yayın

Yaşama Çevrilen Pedal

  • çevirmen: Yusuf Özkeş
  • Yayın Tarihi: 16.10.2008
  • ISBN: 9789759064082
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 384
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 11 x 18 cm
Tanıtım Bülteni
Saatte 120 km süratle giden bir bisikletle Alp dağlarının yamaçlarından inerken attığım zafer narasından sonra değil ölmek, yüz yaşına kadar yaşamak bile bana az geliyor. Ben hiçbir şeyi yavaş yapmam, nefes almayı bile. Ben her şeyi hızlı bir ritimle yaparım, hızlı düşünürüm, hızlı yerim, hızlı uyurum, hızlı kalkarım.Henüz yirmi dört yaşındayken bir efsane olacağına kesin gözle bakılan Lance Armstrong’a, Ekim 1996’da doktorlar yumurtalık kanseri teşhisi ile yüzde kırk yaşama şansı verdikleri gün bütün hayatı tamamen değişmişti. Şimdi önünde uzanan yol, bisikletiyle kat edeceği kilometreler değil, bu dünyada var olmayla olmama arasında geçecek çekişme dolu günlerdi. Artık bundan sonra pedalların yaşama çevrileceği belliydi. Her zaman olduğu gibi, önderlik ruhuyla önünde uzanan yola koyuldu ve yine her zaman olduğu gibi asla kaybetmemeye kararlıydı. Bir yandan vücudunu istila eden kanserle ve ruhunu tüketmek tehdit eden kemoterapiyle savaşırken, bir yandan antrenmanlarına odaklandı ve etrafındaki, hayattan asla pes etmeyenlerden güç aldı. Hastaneden çıkışından sadece on altı ay geçmişti ki, Dünya’nın en zor parkuru olarak bilinen Tour de France’i kazandı. Hem de şimdiye kadar kimsenin yapamadığını yaparak ve hız rekoru kırarak. Üstüne üstlük bundan birkaç ay sonra da hayatında yepyeni bir çiçek açtı ve baba oldu.Yaşama Çevrilen Pedal, bir insanın ona veda hazırlığına karşı verdiği ilham verici bir savaştır. Acıları zafere, trajedileri şölene çeviren bir insan harikasının, yaşamını geri alışının öyküsüdür. Bu, anlatılamayacak bir cesaretin, tutkunun ve yaşamla olan aşkın öyküsüdür.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yaşama Çevrilen Pedal PDF 15.94 MB İndir
Yaşama Çevrilen Pedal EPUB 17.81 MB İndir
Yaşama Çevrilen Pedal MOBI 14.06 MB İndir
Yaşama Çevrilen Pedal ODF 15.00 MB İndir
Yaşama Çevrilen Pedal DJVU 18.75 MB İndir
Yaşama Çevrilen Pedal RAR 12.19 MB İndir
Yaşama Çevrilen Pedal ZIP 11.25 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Çok akıcı ve sürükleyici bir kitap. Elime alıp, okumaya başladığımda bir türlü bırakamıyordum. Bu kitap sıradışı bir mücadelenin ve azimli başarıların hikayesi. Dünyanın en iyi bisikletcilerinden Lance Armstrong un çok zor, hatta imkansız gibi gözüken, engelleri nasıl aştığını anlatıyor.Eğer bir engeli daha önce bir kişi dahi aşmışsa bu o engelin aşılabilir olduğunu gösterirki bu adamda tam da bunun yolunu gösteriyor. AZİM .Kısaca azmin öyküsü de diyebilirim bu kitap için.İlgilenenlere bu kitabı mutlaka okumaları tavsiyemdir . . .


Fransa turunu 7 kez üstüste kazanmak..bunu ne anlama geldiğini bir düşünün ! çok zor bir şey bisiklet sporunu yapan biir olarak söylüyorum gerçekten çok zor bir iş. Peki size birde kanseri yenerek bunu başarmak diye sorsam ne dersiniz. o ağır ilaç kullanma peryodlarının insanı nasıl yıktığını fiziksel olarak nasıl tükettiğini bu kitapta anlatmış lance armstrong …Fakat bu tükenişin ardından inancını kaybetmediği için nasıl yeniden doğduğunu anlatmış.istendiğinde nasıl bir şeylerin başarılabileceğini mazeretlerin arkasına sığınılmadan nasıl ölümlerden doğulacağını hemde tek başına kendine güvenerek neler başarılabileceğini bulabilirsiniz bu kitapta. sigarayı bırakacağım ama bir türlü beceremedim diyerek bin bir türlü mazerin arkasına sığınanlara , kilo vermek istiyorum ama bir türlü veremedim ne yesem yarıyor ne yapayım kaderimmiş benim şişmanlık diyenlere, vs tavsiye ediler bu kitap ;ki görsünler irade neymiş nelere kadirmiş.


mucadeleyi asla birakmamamiz gerektiğini bize yaşanmışlıklara anlatan harika bir öykü. okunmalı


Yaşadığı hastalığı hiçbir şey saklamadan her şeyiyle anlatan yazarın azmi ve yaşadıklarını anlamak için bu kitap okunmalı. Bana çokça hatırlatılan şike mevzusu ise yanlış olmasına rağmen, bana göre bu kitabın anlatmak istediğinden çok uzak, tamamen ayrı bir konu.. Kesinlikle okuyun derim.


Kendisini her fırsatta lise mezunu diye tanımlasa da, yazarım diye piyasaya atılan pek çok kişiden daha akıcı ve etkileyici bir anlatımı var. Hayatla mücadelesi o kadar etkileyiciydi ki, zaman zaman gücümüzü yitirdiğimizde açıp okunası.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*