Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Azerbaycan Gerçeği Şah-Mat

Kategori: Siyaset Yazar: Novruz Hasan Bozalganlı Yayınevi: Elips Kitap

Azerbaycan Gerçeği Şah-Mat

  • Yayın Tarihi: 30.06.2005
  • ISBN: 9789756132180
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 302
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 14.5 x 23.5 cm
Tanıtım Bülteni
Azerbaycan Türklük dünyası açısından önemli bir örnek ve laboratuvar. Bu kitapta karakter dokumuzun ve zaaflarımızın elle tutulur ipuçlarını bulacaksınız. Meraklı bir polisiye roman iştihasıyla okuyacağınız bölümlerini dahi işaret ettiğim açıdan değerlendirmenizde yarar var. Aksi halde kitabı bitirip kapağını kapattığınızda macera filmi seyredip sinemadan çıkınca onunla irtibatını kesen izleyici konumunda kalırsınız. Bu tanıklık kuşkusuz subjektiftir. Zira müellifi ilgili kişilerden dinleyip zapt ettiklerini değil, bizzat yaşadıklarını naklediyor. Ve subjektiftir zira hayata bugün revaçta olandan farklı pencereden bakan bir anlayışın ürünüdür. Ama bu özelliği ile son on yılda yaşananlar konusunda sohbet ortamlarında anlatılan dedikodular dışında herhalde ciddiye alınmaya değer tek anlatımdır.Avni Özgürel
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Azerbaycan Gerçeği Şah-Mat PDF 12.53 MB İndir
Azerbaycan Gerçeği Şah-Mat EPUB 14.01 MB İndir
Azerbaycan Gerçeği Şah-Mat MOBI 11.06 MB İndir
Azerbaycan Gerçeği Şah-Mat ODF 11.80 MB İndir
Azerbaycan Gerçeği Şah-Mat DJVU 14.75 MB İndir
Azerbaycan Gerçeği Şah-Mat RAR 9.58 MB İndir
Azerbaycan Gerçeği Şah-Mat ZIP 8.85 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Azerbaycan Gerçeği Şah-Mat PDF 12.53 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Azerbaycan Türklük dünyası açısından önemli bir örnek ve laboratuvar. Bu kitapta karakter dokumuzun ve zaaflarımızın elle tutulur ipuçlarını bulacaksınız.Meraklı bir polisiye roman iştihasıyla okuyacağınız bölümlerini dahi işaret ettiğim açıdan değerlendirmenizde yarar var. Aksi hâlde kitabı bitirip kapağını kapattığınızda macera filmi seyredip sinemadan çıkınca onunla irtibatını kesen izleyici konumunda kalırsınız. Bu tanıklık kuşkusuz sübjektiftir. Zira müellifi ilgili kişilerden dinleyip zapt ettiklerini değil, bizzat yaşadıklarını naklediyor. Ve sübjektiftir zira hayata bugün revaçta olandan farklı pencereden bakan bir anlayışın ürünüdür. Ama bu özelliği ile son on yılda yaşananlar konusunda sohbet ortamlarında anlatılan dedikodular dışında herhalde ciddiye alınmaya değer tek anlatımdır.


Azerbaycan’da verilen bağımsızlık ve vatanseverlik mücadelesini anlatan bu kitap, olaylari bizzat yaşamış olan Novruz Hasan Bozalganlı tarafından kaleme alınmış.Kitapda ayrıca, Ülkücülerin, azerbaycandaki soydaşlarını yanlız bırakmayıp, onlara nasıl destek olduklarınıda gösteriyor.Kitabı şiddetle her Türk gencine tavsiye ediyorum.Bu arada, Azerbaycan’dan yeni bir Elçibey çıkması içinde dua ediyorum.


Dr.Aslan Tekin eski Türk coğrafyasında gezip gördüğü yerleri sade bir dille anlatıyor.”Aynaroz Papazı”nda da hem çok güzel bir dil kullanmış hemde gezdiği yerlerin insanlarını ve coğrafyasını mükemmel bir şekilde anlatmış. Seyahat kitaplarını severek okumayı bu yazara borçlu olduğumu söyleyebilirim. Herkesin severek okuyacağı bir kitap olup tavsiye edrim.


Azerbaycan’ın yiğit evlatlarından “Novruz Emmi” lakabıyla ünlenmiş Nevruz Hasanoğlu’nun yaşadığı olayları kendi zaviyesinden anlattığı bir anılar kitabı. Bu anıları önemli kılan Novruz Emmi’nin anlattıklarının Azerbaycan’ın yakın tarihindeki dönemeç noktalarını anlamak isteyenler için çok somut olayları görgü tanığı olarak ; olayların kahramanı olarak anlatmasıdır. Bu olaylar arasında Ermenilerin Azerbaycan topraklarının 1/5’ini işgali ile sonlanan Ermeni saldırıları; Hocalı katliamı; Azerbaycan Halk Cephesi’nin bağımsızlığı getiren faaliyetleri Elçibey’in işbaşına gelmesi ; görevden ayrılmağa zorlanması; Türkiye’den Azerbaycan’a giden ülkücülerin teşkil ettiği “Rüzgar” kampı ; Suret Huseyinov adlı “maceracı”nın Elçibey iktidarına karşı Gence’de başlattığı isyan; bu isyan ile Haydar Aliyev’in Nahcivan’dan gelip Bakü’nün iktidarını ele geçirmesi gibi çok ciddi olanları bir çırpıda yazabilirim. Kitabın ikinci kısmında yazarın son 10 yıldır “sürgün” olarak yaşadığı Türkiye’den bakarak Azerbaycan hakkında yazdıkları ise bambaşka bir açıdan değer taşıyor. Bugün işbaşında olan Azerbaycan yönetiminin hiç hoşlanmayacağı bu gerçekleri Türkiye’de Türk yurtları hakkında sancı çeken ; kafa yoran Türk milliyetçilerinin mutlaka bilmesi gerekiyor. Sağlıklı bir Azerbaycan ve Türk yurtları değerlendirmesi yapabilmek için buna şiddetle ihityaç vardır. Son olarak şunu belirteyim ki ; Novruz Emmi’nin sıcak ve samimi uslubu olaylar rasındaki irtibatların kopukluğuna rağmen kitabın zevk ile okunmasını sağlıyor. Azerbaycan gerçeğini anlamak için okuyunuz ; okutunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*