Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kızıl Ağaçlar Ülkesi

Kategori: Edebiyat Yazar: Jean Christophe Rufin Yayınevi: Doğan Kitap

Kızıl Ağaçlar Ülkesi

  • çevirmen: Ali Cevat Akkoyunlu
  • Yayın Tarihi: 09.08.2005
  • ISBN: 9789752933606
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 407
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 14 x 23 cm
Tanıtım Bülteni
Daha önce İsfahan Kuşatması ve Kralın Kervanları romanları büyük bir beğeniyle okuduğunuz Jean Christophe Rufin'den yine müthiş bir roman. Brezilya'nın Fransızlar tarafından fethi Rönesans'ın en ilgi çekici ama en az bilinen dönemlerinden biridir. J.C. Rufin, Kızıl Ağaçlar Ülkesi'nde Fransa, Portekiz ve İspanya arasında bir türlü paylaşılamayan işte o Brezilya'yı anlatıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kızıl Ağaçlar Ülkesi PDF 16.89 MB İndir
Kızıl Ağaçlar Ülkesi EPUB 18.88 MB İndir
Kızıl Ağaçlar Ülkesi MOBI 14.90 MB İndir
Kızıl Ağaçlar Ülkesi ODF 15.90 MB İndir
Kızıl Ağaçlar Ülkesi DJVU 19.87 MB İndir
Kızıl Ağaçlar Ülkesi RAR 12.92 MB İndir
Kızıl Ağaçlar Ülkesi ZIP 11.92 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kızıl Ağaçlar Ülkesi PDF 16.89 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


yazar tarihin gerçeklerini kendi zihninde yorumlamayı we bunu bir eser olarak önümüze sunmayı iyibasarıyor.kitap her ne kdr etkileyici baslayıp sürükleyıcı dewam etsede bır yerlerde bıseylerın eksık oldugunu sankı gırtlagınıza takılan bıseyler oldugunu hıssedıyorsunuz.ben bu sorunu cozemedım ama hıssettım.ilgilenenlerın okumasını tawsıye ederım ozellıkle tarıhi konulara ılgı duyanlar ıcın bıcılmıs kaftan.


Kızıl Ağaçlar Ülkesi Jean-Christophe Rufin’e Goncourt Ödülü’nü kazandıran “Kızıl Ağaçlar Ülkesi” yazarın dilimize çevrilen diğer iki romanı “Kralın Kervanları” ve “İsfahan Kuşatması” gibi konusunu yine tarihin gerçeklerinden alıyor. Derinlemesine çizilmiş insan portreleri, detaylı mekân anlatımları, hareket ve heyecanla dolu, Voltaire’i andıran klasik bir mizah anlayışıyla güçlenen bir roman bu. Rufin, terazinin bir kefesine kurtarıcı olmayı hedefleyen ama yıkıcı olmakla yetinen Batı’yı, diğer kefesine yoğun cinselliği ve uyumuyla sürekli mutluluk çağrısında bulunan yerlileri koyuyor. “Kızıl Ağaçlar Ülkesi” içinde din adamlarını, insan eti yiyen savaşçıları, idealist hayalperestleri barındıran bir büyük destan. Üstelik bütün Rufin romanları gibi çok başarılı bir kurguya sahip. Kısacası, soluk soluğa okuyacağınız, XIX. yüzyıl romanlarının keyfini bulacağınız müthiş bir kitap sizi bekliyor


Kızıl Ağaçlar ÜlkesiJean-Christophe RufinXVI.yüzyıl Fransa’sı.Henüz çocukluklarını yaşayan,babalarını kaybetmiş erkek ve kız kardeşler,akrabalarının;mirasa konmak amacıyla düzenledikleri entrikalar sonucu kendilerini Güney Amerika’ya giden bir gemide bulurlar.Fransa,Güney Amerika’da Portekizli ve İspanyollar’ı yalnız bırakmak istememekte,sömürgeleştirme sürecinde payını almak istemektedir.Kurulan kolonide bir süre sonra,Fransa’da süregelmekte olan mezhep çatışmalarının yansıması görülür.Serüvenciler,haydutlar,korsanlar ve vahşi doğa da kolonicilerden yana değildir.Koloni,yaşamını sürdüremeyecek,haydutların ve Portekizlilerin entrika ve saldırıları sonunda yok olacaktır.Erkek ve kız kardeşler,Amerikan yerlileri ile iletişim kuracak,onların yaşam tarzlarını benimseyecek ve bu arada da gerçekte kardeş olmadıklarını da keşfedeceklerdir.Artık birbirini delicesine seven iki aşıktır onlar.İlgiyle okudum.Özellikle vahşi doğada yaşayan Yerlilerin yaşamı ve ritüelleri çok ilginç.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*