Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İnsan Hürriyeti

Kategori: Felsefe-Düşünce Yazar: Prof. Dr. Necati Öner Yayınevi: Vadi Yayınları

İnsan Hürriyeti

  • Yayın Tarihi: 11.11.2005
  • ISBN: 9789757726432
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 144
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Hürriyet kavramının bir tanımı yapılabilir mi? Elinizdeki eser bu soruya olumlu cevap verileceği düşüncesiyle yazıldı. Sözlüklerde hürriyet kelimesi karşısında bir kaç tanım bulmak mümkündür. Mesela; zorlamanın yokluğu, tutkulu olmayan bir varlığın hali, bir eylemde bulunma veya bulunmama iktidarı gibi. Tanımların sayısı artırılabilir. Yapılan tanımların hiçbiri, tam ve tümel bir tanım değildir. Sık sık kullanılan hürriyet kelimesi ile farklı anlamlar kastedildiği için herkes tarafından kabul edilebilecek bir tanım yapmak mümkün görülmemektedir. Anlamlar, onu kullananın felsefi inancına, siyasi görüşüne göre değiştiği gibi, kelimenin kullandığı alanların farklılığına göre de değişir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İnsan Hürriyeti PDF 5.98 MB İndir
İnsan Hürriyeti EPUB 6.68 MB İndir
İnsan Hürriyeti MOBI 5.27 MB İndir
İnsan Hürriyeti ODF 5.63 MB İndir
İnsan Hürriyeti DJVU 7.03 MB İndir
İnsan Hürriyeti RAR 4.57 MB İndir
İnsan Hürriyeti ZIP 4.22 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


genel manada ele alınan insan sorunu İslamın kader inancını çok geniş olmamakla birlikte etkili şekilde ele alınmış.edinilip okunulması gereken bir yapıt… bir roman gibi akıcı olması eseri daha cazip kılmakta.


insan akıl sahibi bir varlık olduğu için seçenekler karşısında seçme hürriyetinde ve bu seçimden sonra eylem hürriyetnde bulunur.insan aklı kötüye kullanmaması için değerler kontrolü altında kullanması hem kendi hemde toplum hayatı için kaçınılmaz bir gerekliliktir.akıl sahibi olan insan hürriyetini doğru bir şekilde kullanabilmesi için gerekli iki otorite vardır. bunlar allah ve devlettir.bu ikikaynaktan çıkan değer insan hürriyetini insan hayrına kısıtlayan unsurlardır.insanı kontrol altına alıp olumlu bir yöne sevketmediği için hukuk kuralları(insanın koyduğu değerlerde diyebiliriz.)yeterli olmaz çünkü insan hukuk kurallarının dışına çıkma yollarınıbulabilir dıştan bir kontrol insanı çepeçecre kuşatmaz.sorumluluğun sağlam kaynağı insanın iç kontrolüdür. içkontrol ise ancak insanı aşan mutlak varlığa dayalıysa kuvvetli olur.böyle bir kuvvetten mahrum insanların hakim olduğu toplumda insan hürriyetlerin uygulanması ve korunması her zaman tehlikelerle karşı karşıyadır. o halde anarşist filozofların fikrinin aksine allah inancı insanın köleliğinin sebebi değil insan hürriyetinin teminatıdır.çağımızda hürriyetlerin kötüye kullanılmasıyla insanların içine düştükleri huzursuzluk vemutsuzluğun kaynağı böyle bir otoriteninyokluğunda yani allah inancından uzaklaşmada aramalıyız. doğru bulduğum ve düşüncelerimle uyuşan bu satırları sizlerle paylaşmak istedim ancak kitabın tümünü okuyarak bu satırları daha iyi anlayacağınıza inanıyorum ve bu konulara merakı olanlara kesinlikle tavsiye ediyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*