Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Rahmet Yolları Kesti

Kategori: Edebiyat Yazar: Kemal Tahir Yayınevi: Adam Yayıncılık

Rahmet Yolları Kesti

  • Yayın Tarihi: 30.06.2000
  • ISBN: 9789754181685
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 397
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Kemal Tahir'in ilk romanlarından olan Rahmet Yolları Kesti (birinci basımı 1957) halkımız arasında yıllarında sürüp gelen, folklorumuza derinliğine yansımış bulunan eşkıya hayranlığına karşı çıkan bir yapıttır. İnce Memed'in büyük başarısıyla aydınlar arasında da yaygınlaşmaya başlayan bu hayranlığa karşı Kemal Tahir, Rahmet Yolları Kesti'yle, önceleri bir hayli yadırganan ters bir görüş getirmiş, yanlış bir duygusallığı önlemeye çalışmıştı."Eğer bir memlekette bu eski eşkıya lejandlarının hayranlık havası, yalnız köylülerde değil, aydınlar arasında da sürüp gidiyorsa, eşkıya ülküleştirilip yüceltiliyor, onlara birtakım umutlar bağlanıyorsa, yalnız idari bir zaafın değil, aydınlar arasında da şuursuz bir ters anlayışın ve koşuluşun varlığına inanmak gereklidir." (1965)- Tahir Alangu
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Rahmet Yolları Kesti PDF 16.48 MB İndir
Rahmet Yolları Kesti EPUB 18.42 MB İndir
Rahmet Yolları Kesti MOBI 14.54 MB İndir
Rahmet Yolları Kesti ODF 15.51 MB İndir
Rahmet Yolları Kesti DJVU 19.38 MB İndir
Rahmet Yolları Kesti RAR 12.60 MB İndir
Rahmet Yolları Kesti ZIP 11.63 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


eşkiyalık dağdan şehire inmiş . eşkiyalık yürek ister , şehirdeki eşkiyalık ise kurnazlık , hile , iftira .. Kemal Tahir in her kitabında olduğü gibi başlayınca bırakamıyorsun . kandırılmış gençliği çok güzel anlatıyor . tavsiye ederim


KURNAZLIK-HİLE-İFTİRA’YA KARŞI BAŞKALDIRMAK İSTEYENLER İÇİN OKUNMASI GEREKEN ROMAN


Bu roman,Yaşar Kemal’in eşkiyayı yücelten “İnce Memed”ine karşı Kemal Tahir’in cevabıdır. Kemal Tahir, “eşkiya dünyaya hükümdar olmaz” diyor. Eşkiyanın bir kahraman değil, son tahlilde köy kopukluğundan azma basit bir gaspçı olarak algılanmaı gerektiğini ileri sürüyor. 1930’larda geçtiği anlaşılan roman, o tarihlerdeki köy gerçeğimize de ışık tutuyor. Eşkiya hakkında karar vermeye ihtiyaç duyuyorsak iki Kemal’lerin bu 2 romanını okumalıyız.


Üstat Kemal Tahir Rahmet Yoları Kesti romanı ile sosyal yaşantımızın kökenini oluşturan köylülük olgusu ile bunun can düşmanı olan eşkiyalık düzenini konu olarak ele almaktadır. Tabi eşkiyaları, dağda besleyen onlara her türlü yardım ve yataklığı yapan ağalık sistemini de kitapda genişçe irdelemektedir. Ünlü bir vecize de dendiği gibi “Şeyhi müritleri uçurur.” Eşkiyaları da ağalar uçurur. Köy gerçekleri üzerine okunası bir kitap.


solun bir dönem efsane haline getirip toplumsal yapımızda şidetti adetta meşru gösterme çabasına karşı çıkarak kafa tutan bir sosyaloji kitabı aslında şu an terör ve benzeri yapılanmalarıda bu eksen anlamak ve gerek eşkiya terörist oldu devrimizde tek fark ince mehmet gibi kitaplar sayesinde ideal kazandı ama siz aldanmayın boyasını kazırsanız aslında gerçek yüzü görünür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*