Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Büyü, Gizem ve Bilim

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Dan Burton Yayınevi: Varlık Yayınları

Büyü, Gizem ve Bilim

  • çevirmen: Yasemin Tokatlı
  • Yayın Tarihi: 23.11.2005
  • Orijinal Adi: Magic, Mystery, And Science
  • ISBN: 9789754342987
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 463
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Bilimin zaferi tüm diğer gerçeklik açıklamalarını bozguna uğratmış gibi görünüyor. Astroloji, simya ya da büyü, artık dünyayı bize açıklama gücüne sahip değil. Oysa bir zamanlar, din gibi, bu inanç sistemlerinin her biri, insanın kavrayamadığı şeylerin aydınlatılmasına yardımcı olmuştu. Bu okült uygulamalar ortadan kalkmış da değil. Zamanımızın büyük bir kısmını karanlıkta ve düşler aleminde geçirmekteyiz ve ayaklarımızın sağlam zemine basmasını yeğlememize karşın, gizeme ve sonsuzluk duygusuna olan ihtiyacımızı henüz yitirmedik. Büyü, Gizem ve Bilim, üçüncü inanç akımı olarak, Batı uygarlığının biçimlenmesinde olduğu kadar Yunan rasyonalizmi ve Yahudi-Hıristiyan geleneğinde de büyük önem taşıyan okültün öyküsünü anlatıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Büyü, Gizem ve Bilim PDF 19.22 MB İndir
Büyü, Gizem ve Bilim EPUB 21.48 MB İndir
Büyü, Gizem ve Bilim MOBI 16.96 MB İndir
Büyü, Gizem ve Bilim ODF 18.09 MB İndir
Büyü, Gizem ve Bilim DJVU 22.61 MB İndir
Büyü, Gizem ve Bilim RAR 14.69 MB İndir
Büyü, Gizem ve Bilim ZIP 13.56 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Tam olarak aradığım cevabı alamadım, ancak kitabın objektif davrandığını ve yeri geldiğinde eleştiri oklarını kendi tezine yönelttiğini göremek okuyucuya güven veriyor. Ayrıca yararlanılan kaynaklar muazzam.


“Satır satır okunması gerekengüzel bir kitap… İnsanlığın doğa üzerinde etkin olmak için başvurduğukolaycı veya zorlayıcı yöntemlerin tarihi olarak değerlendirilebilir.Tabiri caizse “ilm-i simya”dan “bilim-i Kimya” ya geçişin analizi…”


Gizem ve büyü konusu ile ,ne olup olmadıkları anlamında, uzun süredir ilgilenmekteyim.Bu alanda yazılmış özenli özensiz bir sürü kitap var.Bunların çoğuda temelsiz ve saçma! Sözkonusu alanlarda derli toplu ve kaynaklara dayanan tarihsel ve içeriksel bilgiye ulaşmak istiyorsanız;ciddi bir emek mahsulü olduğunu gördüğüm bu kitabı şiddetle tavsiye ederim. Bugünlerde böylesine zengin içerikli kitaplara, başka konularda da seyrek rastlanıyor yazık ki! Bütün bunlar ,kitabın içindeki herşeyi onayladığım ya da ciddiye aldığım anlamına gelmez kuşkusuz!Ancak, zaten bir kitaptan beklenen şeyin bu olmadığını ya da ne olduğunu kitap tutkunları gayet iyi bilirler!…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*