Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Evreka! Bilimin Doğuşu

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Andrew Gregory Yayınevi: Güncel Yayıncılık

Evreka! Bilimin Doğuşu

  • çevirmen: Emine Ayhan
  • Yayın Tarihi: 28.11.2005
  • Orijinal Adi: Eureka! The Birth of Science
  • ISBN: 9789756117255
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 152
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Tanıtım Bülteni
Bilimin gerek yaşadığımız dünyayı, gerekse o dünyaya bakışımızı şekillendirmekteki rolü oldukça önemlidir. Peki, bilimin kökenleri nereye dayanır? Bilimin ortaya çıkışından önce ne olmuştur; bu, nasıl ve hangi nedenle yeni, çığır açıcı bir dünya tasarısına ve soruşturmasına dönüşmüştür? Bu dönüşümü gerçekleştirenler kimlerdir? Bilim ne zaman ve nerede ortaya çıkmıştır?Evreka! Bilimin Yunanlılarla başladığının bir göstergesidir. Tıp, biyloji, mühendislik, matematik ve kozmoloji gibi çeşitli disiplinlerin kökeni antik Yunan'a dayanır. Platon, Aristoteles, Pisagor, Arşimet ve Hipokrat antik dünyanın yıldızları arasındadir. Peki, bu devasa bilimsel patlamaının ardında yatan nedir? Babilliler ve Mısırlılar ileri düzeyde bir takım aletler geliştirkleri halde, mitolojik açıklamalardan öteye neden gidememişlerdir?
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Evreka! Bilimin Doğuşu PDF 6.31 MB İndir
Evreka! Bilimin Doğuşu EPUB 7.05 MB İndir
Evreka! Bilimin Doğuşu MOBI 5.57 MB İndir
Evreka! Bilimin Doğuşu ODF 5.94 MB İndir
Evreka! Bilimin Doğuşu DJVU 7.42 MB İndir
Evreka! Bilimin Doğuşu RAR 4.82 MB İndir
Evreka! Bilimin Doğuşu ZIP 4.45 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Andrew Gregory kitabı bir tarih bilimci olarak mı yoksa bir araştırmacı olarak mı yazdı bilmiyorum ama gerçekten içeriği düzgün bir kitap. ansiklopedi havası seziyorsunuz fakat sıkmıyor. şekillerle desteklenmiş bazı mitlere yer verilmiş ve Türkçeye çevirisi de düzgün görünüyor. okunması gerekn bir kitap. antik Yunanı da merak edenler varsa onlar da kesin okusun.


Bilim Tarihi öğretim görevlisi Andrew Gregory, bilimin temellerinin atıldığı ortamı ve bilimin doğuşunu ‘Evreka! Bilimin Doğuşu’ adlı kitabında anlatıyor. Yazar kitabını hazırlamasındaki asıl amacının bilimin temellerini atan Yunanların bu başarısının özünü, ruhunu ve Yunanlı düşünürler arasındaki tartışmanın heyecanını okurlara kavratabilmek olarak açıklıyor. Modern bilim, Öklid, Pisagor, Arşimet, Aristoteles, Galen ve diğerlerinin; matematik, astronomi, tıp, felsefe gibi bilimin pek çok ana disiplinine oluşturdukları temeller üzerine yükselmiş. Dolayısıyla modern bilimin nasıl ortaya çıktığı öğrenmek için ‘Evraka! Bilimin Doğuşu’ adlı kitap okunabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*