Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Yaradanımız Medya

Kategori: Diğer Yazar: Marshall Mcluhan Yayınevi: Turkuvaz Kitap

Yaradanımız Medya

  • çevirmen: Prof. Dr. Ünsal Oskay
  • Derleyici: Jerome Agel
  • Yayın Tarihi: 20.12.2005
  • ISBN: 9789759174118
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 150
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kuşe Kağıt
  • Boyut: 10.5 x 18 cm
Tanıtım Bülteni
Medyanın Etkileri ve Üzerine Bir Keşif YolculuğuBenliğimizi tümüyle medya teslim aldı..Marshall McLuhanUygarlıktaki belli başlı ilerlemeler, aslında, hangi toplumda olmuşsa o toplumu paramparça eden süreçler olarak yaşanıyor.A. N. WhiteheadOlan bitenlerle başa çıkma isek ve iradesi varsa kaçınılmaz sayabileceğimiz bir şey de yok demektir.Tüm medya insanın psişik ya da fiziksel yetilerinin uzantısıdır.Günümüzde yaşadığımız ortam veya süreç, yani elektronik teknolojisi, toplumsal hayatımızdaki karşılıklı bağıntılı ilişki kalıplarımızı ve kişisel hayatımızın her yanını yeni baştan biçimlendirip yeni baştan inşa ediyor. Bugüne dek hiç sorgulamadan kabullendiğimiz, neredeyse bütün düşüncelerimizi, bütün eylemlerimizi, bütün kurumlarımızı yeniden gözden geçirmemizi, bunların yeniden üzerlerinde durup düşünmemizi gerektiriyor. Her şey değişmekte siz, aileniz, komşularınız, eğitiminiz, işiniz, devletiniz ya da yönetiminiz, "öteki" dediklerinizle toplumsal ilişkileriniz.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yaradanımız Medya PDF 6.23 MB İndir
Yaradanımız Medya EPUB 6.96 MB İndir
Yaradanımız Medya MOBI 5.49 MB İndir
Yaradanımız Medya ODF 5.86 MB İndir
Yaradanımız Medya DJVU 7.32 MB İndir
Yaradanımız Medya RAR 4.76 MB İndir
Yaradanımız Medya ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Medyanın hayatımızdaki belirleyiciliğini çok akıcı ve etkili bir dille anlatmış M. Mcluhan. İletişim bilimlerine ilgi duyanların beğeneceğine eminim.


Kitap gerçek manada bir kitap değil. Fotoğraflarla iletişimin önemi anlatılıyor. Kapasitesi düşük. yazarına bakıp aldanmamak gerekir.


Medyanın etkileri üzerine bir keşif yolculuğu sunan ‘Yaradanımız Medya’ raflardaki yerini aldı. Medyanın birey, toplum ve değerler üzerine etkisini gözler önüne sermeyi amaçlayan kitap, konuyu destekleyecek resimlerle süslenmiş. “Aile çevremiz genişledi. Filmler, Telstar, uçaklar gibi elekronik medyanın yarattığı dünya çapındaki enformasyon yumağı günümüzde ana babaların, çocukların yetiştirilmesinde yapabileceğinden çok daha fazlasını yapıyor”. McLuhan, insanın kendi yarattığı ortamın, insana bu ortam içindeki rollerini tanımlamanın aracına dönüştüğünü söylüyor. Matbaa harflerinin icadının, düşünceyi eylemden koparıp ayıran doğrusal bölüntüler şeklinde bir düşünce yarattığını belirten McLuhan, bugünse televizyon ve popüler müzikle, düşünceyle eylemin birbirine daha yakın olduğunun, dünya karşısında daha yoğun bir ilgilenmenin geliştiğinin altını çiziyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*