Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İsveç Kibritleri

Kategori: Çocuk Kitapları Yazar: Robert Sabatier Yayınevi: Sel Yayıncılık

İsveç Kibritleri

  • çevirmen: Orhan Suda
  • Yayın Tarihi: 09.01.2006
  • Orijinal Adi: Les Allumettes Suedoises
  • ISBN: 9789755702742
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 240
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
İsveç Kibritleri, Olivier'nin (aslında, Robert Sabatier'nin) çocukluk yıllarının ve o dönem Paris'inin, yetim Olivier ile anarşist ruhlu Bougras arasındaki dostluğun unutulmaz öyküsü. Geçmiş zamana, sokaklar diyarına, sevinçlerle, kederlerle sarmaş dolaş, gözkamaştırıcı, benzersiz bir yolculuk. Okunduktan sonra da etkisi, büyüsü devam eden, insan sıcaklığı ile sarmalanmış bir sokaktan başlıyor bu yolculuk.Gözkamaştırıcıydı sokağım.Yıllar akıp geçti. Bir hayli şey öğrendim, başka ışıklar gördüm; bitkilere olduğu kadar insanlara da gerekli aydınlığın göklere, güneşlere ve denizlere göre değişen eşsiz renklerini bir bir saydım. Ama hiçbir şey, ne doğa, ne de kitaplar, sokağımdaki güneşin o amansız, o değişmez beyazlığı kadar yer etmedi anılarımda.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İsveç Kibritleri PDF 9.96 MB İndir
İsveç Kibritleri EPUB 11.13 MB İndir
İsveç Kibritleri MOBI 8.79 MB İndir
İsveç Kibritleri ODF 9.38 MB İndir
İsveç Kibritleri DJVU 11.72 MB İndir
İsveç Kibritleri RAR 7.62 MB İndir
İsveç Kibritleri ZIP 7.03 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Kitap kapağının tasarımı muhteşem. Baskısı ve çevirisi çok güzel. Yazarın çocukluğunun geçtiği yıllar ve Paris…Arkadaşı Bougras, tavuk yetiştirme merakı yüzünden mahallelinin diline düşmüştü. Tavukların yanına kattığıkızıl ibikli bir horoz bütün mahalleyi, gündoğmadan ayağa kaldırıyordu. Polis,Belediye’den karar çıkartarakBougras’ın horoz beslemesini yasakladı. Horoz beslemekten vazgeçmek zorunda kalınca, pencerenin önündeborazan çalmaya karar verdi. Polis ya da yoldan geçen biri çıkışacak olsa, gür sesiyle bağırıyordu. “Yaşasınsosyal devlet.”


kitabı açıkçası büyük bir beklentiyle okumaya başladım fakat beğenmedim. hep aynı ayrıntılar sunulmuş. konusu pek derin değil. beğenmedim fazla.


Robert Sabatier, Olivier adlı kahramanı üzerinden kendi çocukluk yıllarını, 60’lardaki Paris sokaklarını ve küçük bir çocuğun yalnızlığını anlatıyor.Olivier bu eserde, kibritin yardımıyla benliğinin ötesindeki bir başka dünyada düşünceleri, görüntüleri toparlayıp kendi kendisiyle kaynaşmak imkanını bulur. Kibritin sıcaklığında korkularını unutur.gerçekten tek seferde bitirilebilecek müthiş bir eser. iyi okumalar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*