Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Şu Derin Devlet

Kategori: Siyaset Yazar: Hasan Taşkın Yayınevi: Truva Yayınları

Şu Derin Devlet

  • Yayın Tarihi: 23.01.2006
  • ISBN: 9789756237991
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 432
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Tarih 1 Kasım 1996'yı gösteriyordu... Balıkesir'in Susurluk ilçesinde meydana gelen bir kaza, o günü Türkiye siyasi tarihine not düşecekti... Bir kamyonun, zırhlı Mercedese çarpması sonucu meydana gelen kaza sonrası otomobilde bulunan kişilerin birlikteliğine o gün kimse anlam verememişti.... Ölümlü bu kazanın ardından bu birlikteliğin boyutlarını da basın manşetlerde tartıştı... Davalar açıldı yargılamalar başladı. Ortaya "Derin Devlet" olgusu çıktı.. O günden bu yana devlet erkânının önemli isimleri ve tarihsel kişilikler Türkiye'de "Derin Devlet" olgusu üzerine çeşitli yorumlar yaptı. Hepsinin üzerinde birleştiği konu devletin içerisinden birilerinin, devletin yasal teşkilatlarının zafiyet gösterdiği durumlarda olaylara müdahale ettiği, bazen darbe yaptığı, bazen temizlik faaliyetlerinde bulunduğu ve bazen de devleti yeniden yapılandırdığıydı. Ne var ki bu yapının kimlerden ve ne tür kurumlardan oluştuğu ise bir türlü anlaşılamadı... Son dönemde Şemdinli'de patlayan bombalarla "Derin Devlet" tartışması başka bir boyut kazandı.. Susurluğun devamı dendi... Askeri personel suçlandı, hatta tutuklandı... Tüm bu olayların ardında, toz-duman arasında kalan gerçekler nelerdi? Peki, nedir bu Derin Devlet? Sadece bize mahsus Türk işi bir yapıdan mı söz ediyoruz? Dünyanın her yerinde farklı sürümü olan bir organizmadan mı bahsediyoruz? Zaman ve mekana bağımlı bir olgu mu? Neden ve niye ihtiyaç var? Ya da gerçekten böyle bir şey var mı? Tarih boyunca hükümdarlar, devlet adamları ve komutanların farklı şekilde zehirlenmelerinin ardında ne var? Tüm bu soruların yanıtlarını "Şu Derin Devlet" kitabında bulacaksınız. Araştırmacı gazeteciliğin genç kuşak temsilcisi Hasan Taşkın, kalemini bu kez dokunulamayan bir sırrı aydınlatmak için kullandı.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Şu Derin Devlet PDF 17.93 MB İndir
Şu Derin Devlet EPUB 20.04 MB İndir
Şu Derin Devlet MOBI 15.82 MB İndir
Şu Derin Devlet ODF 16.88 MB İndir
Şu Derin Devlet DJVU 21.09 MB İndir
Şu Derin Devlet RAR 13.71 MB İndir
Şu Derin Devlet ZIP 12.66 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


çok kapsamlı bir kitap.derin devlet kitapların içinde en iyisi diyebilirim


Kitabın ilk 130 sayfasıyla son 80-90 sayfası son derece okunmaya değer (aralar biraz karışık olmuş) Derin devlet Türkiye’de vardır veya yoktur-ama yoksa da olması gerekir diyor Hasan Taşkın-ve bunun gerekçelerini de akla çok yatkın bir şekilde ve net olarak açıklıyor. Derin devlet-içinde devlet kelimesinin de geçmesinden belli-vatanın ve mileti yararına çalışır. her ülkede var, Türkiye’de olmaması -varsa da yok olması için birileri var gücüyle uğraşıyor diyor. Şu sıralar olanlar da bunu kanıtlar nitelikte sanki. Yazık oluyor bize yazık…Tarih her şeyi ortaya çıkaracak ama iş işten geçmiş olmaz umarım…


Dönem dönem derin devlete tartışmaları alevleniyor ülkemizde. tabi bu konuda mutlaka bilgi sahibi olunmalı diye düşünüyorum.hasan Taşkın bu eserde çok geniş bir alana yayarak derin devleti irdeliyor.


Çoğu gizemli ve üzeri örtülmüş olayları daha iyi analiz edebilmemizi sağlayan degerli bi döküman


Derin devlet konusu son zamanlar çok gündemde.Bunda tv dizilerinin de etkisi büyük sanırım.Tabi böyle olunca toplum da bu konuda bilgi edinme ihtiyacı duyuyor.Her kitapta farklı Derin devlet faaliyetleri anlatılıyor yada iddia ediliyor.Hepsi kesin değil ama kesin olan bişey varki derin devlet iyi çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*