Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Türban ve Kariyer/Evden İşe, Bizden Bireye

Kategori: Sosyoloji Yazar: Metin Sever Yayınevi: Timaş Yayınları

Türban ve Kariyer/Evden İşe, Bizden Bireye

  • Yayın Tarihi: 30.01.2006
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 304
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Özlem Albayrak, Nihal Bengisu Karaca, Fatma Bostan Ünsal, Ayşe Böhürler, Emine Eroğlu, Merve Kavakçı, Mehtap Kayaoğlu, Havva Sula.Onlar türbanın kamusal alanda görünümünün "sorun" olarak algılandığı, gerilimler ve kırılmalar ortamında kendi başarı öykülerini örmeye çalışan kadınlar... Geleneğe de, moderniteye de belirli bir mesafeden bakan, ezber bozan kadınlar... Ve onlar bugüne kadar bir başarı hikâyesinin özneleri olarak anılmadılar.Türban ve Kariyer, İslamî kesimde sadece mağduriyetlerinin altı çizilen, egemen seküler kesimde ise yalnızca başörtüsü sorununun nesneleri olarak görülen "türbanlı" kadınları başarı öznesi kabul eden ilk çalışma. Bu bir anlama kitabı; güzelleme değil, yergi değil, anlama çabası...
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Türban ve Kariyer/Evden İşe, Bizden Bireye Satın Al
Kitapyurdu Türban ve Kariyer/Evden İşe, Bizden Bireye Satın Al
D&R Türban ve Kariyer/Evden İşe, Bizden Bireye Satın Al
Idefix Türban ve Kariyer/Evden İşe, Bizden Bireye Satın Al
BKM Kitap Türban ve Kariyer/Evden İşe, Bizden Bireye Satın Al
Hepsiburada Türban ve Kariyer/Evden İşe, Bizden Bireye Satın Al
Nadir Kitap Türban ve Kariyer/Evden İşe, Bizden Bireye Satın Al
N11 Türban ve Kariyer/Evden İşe, Bizden Bireye Satın Al
Amazon Türkiye Türban ve Kariyer/Evden İşe, Bizden Bireye Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Türban ve Kariyer/Evden İşe, Bizden Bireye PDF 12.62 MB İndir
Türban ve Kariyer/Evden İşe, Bizden Bireye EPUB 14.10 MB İndir
Türban ve Kariyer/Evden İşe, Bizden Bireye MOBI 11.13 MB İndir
Türban ve Kariyer/Evden İşe, Bizden Bireye ODF 11.88 MB İndir
Türban ve Kariyer/Evden İşe, Bizden Bireye DJVU 14.84 MB İndir
Türban ve Kariyer/Evden İşe, Bizden Bireye RAR 9.65 MB İndir
Türban ve Kariyer/Evden İşe, Bizden Bireye ZIP 8.91 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Türban ve Kariyer/Evden İşe, Bizden Bireye PDF 12.62 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Metin SEVER’in, Türban Ve Kariyer/Evden İşe, Bizden Bireye adlı kitabını ilgiyle okudum. İslami kimliği ve başörtüsü ile özellikle de 28 Şubat sürecinde Müslüman erkekler tarafından yalnız bırakılan kadınların bugün geriye dönerek bir hayat tarzı eleştirisi içerisine girdiklerini görmekteyiz. İslami hareketin baş aktörleri olan kadınlar, kendi geleneksel ve kimi zaman da yasakçı sınırları aşıp kariyerler elde ederlerken hem kendi kişisel yaşamlarını dönüştürmekte ve aynı zamanda var olmaya çalıştıkları alanlarda değişim yaratmaktadırlar. 1980 sonrası İslami hareketlerin taşıyıcı bedenleri olan İslamcı kadınların kadınlık, dindarlık ve modernlik ekseninde toplumsal, bireysel ve siyasal rollerinin kadının dini yaşama pratiklerinde meydana getirdiği gerilim ve kırılmaları bugün kendilerini hangi argümanlarla ifade ettikleriyle birlikte anlamaya çalışmak açısından önemli bir kitap niteliğinde. Çünkü yazarın kendi birikimlerinden hareketle değil de bizzat kamusal alanda ve aslında özel alanda da mücadele veren İslami kimliğe sahip kadınların dilinden anlatıları okuyacaksınız. Benim zevkle okuduğum kitaplardan biri ve kitaplığımda yerini aldı siz değerli okuyuculara da tavsiye ediyorum.


Kitap başörtüsünü tercih etmiş 8 bayanın hayat prensiplerini ve yaşam tarzlarını irdeleyen söyleşilerden oluşuyor. Bana göre dindar kadınları anlamak, onların yaşadıkları zorlukları ve insanların onlara bakış açılarını bizzat yaşayanların ağzından duymak açısından mutlaka okunması gereken, bilgilendirici bir kitap.Yazarın sorularını iyi seçmiş olması kafamızda neredeyse hiç bir soru işareti kalmamasını sağlıyor. Özellikle türban ve tahsil çatışmasında nasıl bir çıkış yolu buldukları ve bu çıkış yollarnın onları nasıl bir hayata götürdüğünü göstermesi bu durumdaki genç bayanların ilgisini çekecektir diye tahmin ediyorum.


Türbanlı başarılı iş kadınlarıyla yaptıgı sohbetlerden oluşan bir kitap.Pek akıcı değil.


Türkiye de değişen dönemlerde yaşanan olayların belkide asıl sebebi olan ve adına her nekadar ‘TÜRBAN’ da dense dini bir vecibeden çıkarılmaya çalışılmış ve artık siyasi simge denmek istenen bir örtünün yaşayan kahramanlarından sohbet tadında, başından geçenleri ve düşüncelerini paylaştıkları hoş bir kitap. Karar verme aşamasında olanlar için iyi bir kitap olabileceği kanaatindeyim.


8 başarılı ve başörtülü kadını tanıtma adına hazırlanmış bir röportaj kitabı. Röportajda sorulan soruların bazıları çok şaşırtıcı ve çok ilgin bir şekilde bu kadınlar yazara bir türlü başörtüsü dedirtemiyor. Artık terim anlamlılığı kesinleşmiş Fransızca türban kelimesini kullanmaya devam ediyor zaten kitabın adından da belli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*